| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
motylkowa Kot na forum

|
Wysłany: 30.11.2006, 19:12 Temat postu: Anders Jacobsen |
|
|
Nowa osoba w norweskiej kadrze "A". Trafil do niej po zgrupowaniu w Lillehammer w czerwcu tego roku, gdzie wybierano zespol przygotowujacy sie do IO w Vancouver w 2010 r. Swoje wystepy jako kadrowicz Anders rozpoczal bardzo dobrze, startujac w LGP i w kazdym z konkursow plasujac sie w pierwszej "10". Na tym tez miejscu zakonczyl cala rywalizacje, chociaz nie bral udzialu we wszystkich zawodach. Mial co prawda mala "wpadke" w Einsiedeln, ale nie bedziemy mu jej tu wypominac. Zimowy PS rozpoczal wspaniale, zajmujac trzeci stopien podium: za Arttu Lappim i Simonem Ammannem. I na pewno nie mozna tu mowic o przypadkowym sukcesie, bo we wszystkich skokach treningowych prezentowal sie bardzo dobrze. Dlatego zasluguje na wlasny temacik i ogromna ilosc wpisow. Do dziela!!!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justynka(Jaworzno) Rozbrykana owca

|
Wysłany: 30.11.2006, 22:58 Temat postu: Andreas |
|
|
| Narazie niewiele mozna powedzieć o tym zawodniku, zobaczymy jak zaprezentuje sie na zawodach w Lillechamer. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiimi Bez życia...

|
Wysłany: 1.12.2006, 17:46 Temat postu: |
|
|
dobre dobre wlasciwy temacik ze wlasciwym miejscu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justynka Moderator

Dołączył: 31 Gru 2002 Posty: 4521 Skąd: Lubin / WrocLove / Sapporo ^^
|
Wysłany: 2.12.2006, 01:40 Temat postu: |
|
|
oblesne ma wlosy :p lepiej mu sie wyglada w czapce czy kasku :p _________________ ski-russia.net & NoriakiKasai.com
AJannoza mimo wszystko
Z tą ilością obrazków to jednak przegięcie, pani moderator. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
margret Kot na forum

|
Wysłany: 3.12.2006, 18:32 Temat postu: |
|
|
dobrze skacze, może przezs jakiś czas będzie najlepszym z norwegów i ma fajne nazwisko , jakoś nie natknełam się na żadne jego zdj bez kasku ale sądzę że twarzyczke ma gut  _________________ PRIZEE: Graj w gierki i zgarniaj nagrody!
http://en.prizee.com/?refer=Dosiai
Uwaga to wciąga  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiimi Bez życia...

|
Wysłany: 3.12.2006, 18:46 Temat postu: |
|
|
wlasnie jego naziwsko mnie torche denerwuje kojarzy mi sie z kawa "Jacobs"
eeee wygalda coraz lepiej dzis widzialam jakies foty z wlosami i nawet bylo w pozradku  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 11.12.2006, 12:48 Temat postu: |
|
|
Obecnie to Anders jest zdecydowanie najlepszym z Norwegów, wszystkie wielkie gwiazdy zgasły Wydaje się, że to może być ostatni w karierze sezon dla Ingebrigtsena, Ljoekelsoeya, Stensruda. Ktoś ich będzie musiał zastąpić, najważniejsze, że jest kto
Kariera przez Jacobsenem otwarta. Trzy występy, dwa miejsca na podium, 3 i 2 stopień podium. Teraz może już czekać tylko na zwycięstwo  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
motylkowa Kot na forum

|
Wysłany: 11.12.2006, 14:00 Temat postu: |
|
|
Pytanie tylko, czy utrzyma dotychczasowy poziom występów: co drugi start - to miejsce na podium i kiedy ta wygrana nastąpi. Sądząc po tym, że: w pierwszym konkursie - trzeci, w trzecim - drugi, to chyba w piątym konkursie sezonu (czyli niedzielnym w Engelbergu) powinna już być wygrana. poczekamy, zobaczymy.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hellraizerinne Kot na forum

|
Wysłany: 16.12.2006, 15:56 Temat postu: |
|
|
| kiimi napisał: | wlasnie jego naziwsko mnie torche denerwuje kojarzy mi sie z kawa "Jacobs"
|
Mnie sie kojarzy ze Szwecja To nazwisko bardziej szwedzkie, niz norweskie... pewnie ma korzenie za wschodnia granica  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiimi Bez życia...

|
Wysłany: 17.12.2006, 23:09 Temat postu: |
|
|
a mi sie zdaje, ze szwedzkie brzmialo by Jacobson a Jacobsen jest takie bardziej norwesko-dunskie
a tak poza tym gratulacje za pierwsze zwyciestwo  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
daf_krakow Kot na forum

|
Wysłany: 17.12.2006, 23:55 Temat postu: |
|
|
| motylkowa napisał: | (...) w piątym konkursie sezonu (czyli niedzielnym w Engelbergu) powinna już być wygrana. poczekamy, zobaczymy.  |
Gratulacje wnikliwości i daru przepowiadania. . Jeśli zagadnienia docesne również potrafisz tak skutecznie analizować, to chętnie oddam się takiej wróżce <lol>.
Pozdrawiam.
PS. Dla uściślenia: chętnie oddam się w ręce takiej wróżki. Bez nadinterpretacji proszę.
http://skokinarciarskie.pl/phpbb_/viewtopic.php?t=2390 proszę sobie poczytać - zwłaszcza punkt II.2 w dziale "Sprawy szczegółowe", do regulaminu odsyłam po raz ostatni, potem zaczną się sankcje - admin |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
motylkowa Kot na forum

|
Wysłany: 19.12.2006, 10:12 Temat postu: |
|
|
No i doczekaliśmy się! Po wspaniałych dwóch skokach (138 m. i 137,5 m.) Anders wygrał swój pierwszy konkurs PŚ w karierze Gratuluję mu serdecznie (a i nieskromnie przyznam, że bardzo mi było miło, bowiem spełniły się moje przewidywania odnośnie wyniku niedzielnych zmagań). A Anders sprawił sobie i swoim fanom fajny prezent świąteczny. Teraz trzeba Mu życzyć powodzenia na TCS, chociaż, jak stwierdził w jednym z wywiadów - swoje cele na ten sezon już zrealizował.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiimi Bez życia...

|
Wysłany: 30.12.2006, 15:35 Temat postu: |
|
|
| stawiam, ze Anders wygra T4S :> |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liana Demon na forum

Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 2428 Skąd: W-wa i okolice w promieniu 1500 km
|
Wysłany: 31.12.2006, 23:44 Temat postu: |
|
|
| Nie sądzę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekrym Myszka na forum

|
Wysłany: 31.12.2006, 23:59 Temat postu: |
|
|
Czemu nie? Jest na dobrej pozycji wyjściowej a Schlierenzauera przecież musi kiedyś przeskoczyć  _________________ Zawsze wierny krakowskiej drużynie
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liana Demon na forum

Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 2428 Skąd: W-wa i okolice w promieniu 1500 km
|
Wysłany: 1.1.2007, 00:34 Temat postu: |
|
|
| Po dzisiejszych kwalifikacjach wydaje mi się, że nie wygra żaden z tych młodych wilczków, choć zwycięstwo Austriaka wydaje mi się bardziej prawdopodobne. Co prawda Jacobsen wygrał kwalifikacje, ale tylko cudem skończyło się to upadkiem jeszcze w strefie. Moim zdaniem większe szanse wygrania ma któryś ze Szwajcarów z racji doświadczenia. Oddanie sześciu dobrych skoków nie jest łatwe, a z każdym konkursem presja może być coraz silniejsza. Oczywiście nie wiem nic na temat pdychiki tych dzieciaków, ale... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiimi Bez życia...

|
Wysłany: 1.1.2007, 17:19 Temat postu: |
|
|
jakich 6? 8
psychika psychika, ale dzis mnie wkurzyl ten wiatr i to ze nie bylo II serii wrrr jkaby nie bylo, to wypacza to torche caly turniej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
motylkowa Kot na forum

|
Wysłany: 1.1.2007, 22:21 Temat postu: |
|
|
W dzisiejszym konkursie wczorajszy zwycięzca kwalifikacji, czyli Anders zajął 5 miejsce (ex aequo z Arttu Lappi i kolegą z reprezentacji Bjoernem-Einarem Romoerenem). Wszyscy oni skoczyli 122 m. i uzyskali notę 128,1 pkt. Anders dzięki temu awansował na 3 miejsce w TCS, więc pozostaje tylko mu życzyć, w myśl zasady "do trzech razy sztuka", aby ponownie wygrał kwalifikacje - tym razem w Innsbrucku, ale jednocześnie zdołał powtórzyć ten dobry wynik w konkursie. Oby tylko nie miał tak niemiłych przygód, jak podczas kwalifikacji w Ga-Pa.
I cóż - myślę też, że warto zauważyć, iż, z uwagi na odwołanie serii finałowej, Anders, który zamykał dziś pierwszą serię konkursową, jednocześnie oddał OSTATNI skok podczas oficjalnej imprezy na skoczni w Ga-Pa, która już wkrótce zostanie zburzona. Łza się w oku kręci , ale niestety, obiekty muszą być modernizowane, więc - do zobaczenia za rok, już na nowej skoczni. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekrym Myszka na forum

|
Wysłany: 3.1.2007, 10:18 Temat postu: |
|
|
No i nie będzie rekordu punktowego jeśli chodzi o cały Turniej 4 Skoczni  _________________ Zawsze wierny krakowskiej drużynie
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
motylkowa Kot na forum

|
Wysłany: 4.1.2007, 16:51 Temat postu: |
|
|
Brawo Anders!!! Kolejna wygrana w PŚ, po dwóch równycyh skokach na odległość 129m. i 128,5 m. Zapowiada sie pasjonujący finał. A chociaż nie wygrałeś kwalifikacji, to... wygrałeś konkurs w Innsbrucku, czego Ci życzyłam. Ale nie, to nie moja zasługa . Raz jeszcze gratuluję!!!
Ps. Tak się śpieszyłam, żeby złożyć gratulacje, że nie zauważyłam, iż Anders nie tylko wygrał konkurs, ale został liderem TCS i PŚ!!! No to raz jeszcze jupi!!! 
Ostatnio zmieniony przez motylkowa dnia 4.1.2007, 17:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|