| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Emu Administrator

|
Wysłany: 4.9.2003, 23:10 Temat postu: |
|
|
A mi się to ani u facetów, ani u dziewczyn nie podoba. Ale de gustibus non disputandum est; tu jest jedna z nielicznych kwestii, w których jestem konserwatystką (fu ). _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiimi Bez życia...

|
Wysłany: 5.9.2003, 21:13 Temat postu: |
|
|
co?
Dunbia, chetnie poznam Twojego sasiada ile ma lat?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dunia Barmanka na Forum

|
Wysłany: 5.9.2003, 21:22 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
Dunbia, chetnie poznam Twojego sasiada ile ma lat?
|
Do liceum chodzi W Twoim wieku albo starszy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiimi Bez życia...

|
Wysłany: 5.9.2003, 21:46 Temat postu: |
|
|
oooooooooo do ktorego LO? chyba nie do mojego?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dunia Barmanka na Forum

|
Wysłany: 5.9.2003, 23:29 Temat postu: |
|
|
Szczerze mówiąc nie wiem do jakiego  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 12.9.2003, 16:16 Temat postu: |
|
|
kolczyków u mężczyzn nie toleruję o czym pisałam już gdzie indziej a powracając do tematu to znalazłam trzy zdjęcia Dani..
"Unabhängig davon, wie Du springst, bleibst Du mein persönlicher Weltmeister. Nur möchte ich Dich noch einmal so wahnsinnig jubeln sehen. Und ich weiß, dass es auch für Dich leichter wäre." Danke schön :kiss: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 12.9.2003, 16:36 Temat postu: |
|
|
Dzięęęczki... Ale żesz, jakie ekstra foty... Kreischerzy, na co czekacie?  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dunia Barmanka na Forum

|
Wysłany: 12.9.2003, 16:45 Temat postu: |
|
|
Dani jaka zgrabna jest  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 12.9.2003, 17:56 Temat postu: |
|
|
jest ładna.. tylko kolor włosów mi nie odpowiada.. a tak szczuplutka, opalona..  _________________
"Unabhängig davon, wie Du springst, bleibst Du mein persönlicher Weltmeister. Nur möchte ich Dich noch einmal so wahnsinnig jubeln sehen. Und ich weiß, dass es auch für Dich leichter wäre." Danke schön :kiss: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiimi Bez życia...

|
Wysłany: 12.9.2003, 21:08 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
Dani jaka zgrabna jest
|
a jaka ma byc? nie podoba mi sie jej brzuch  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dunia Barmanka na Forum

|
Wysłany: 12.9.2003, 21:23 Temat postu: |
|
|
No np. widzialam małe skoczki takie okropnie chude A Dani w porządku jest I podoba mi się jej brzuch  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 12.9.2003, 23:19 Temat postu: |
|
|
mi się właśnie jej brzuch też bardzo podoba.. szczególnie na tym trzecim zdjęciu..  _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 13.9.2003, 11:26 Temat postu: |
|
|
Skoczki mają całkiem OK sylwetki; szczupłe, ale nie chudziny. Poniekąd widziałam nawet tęgą skoczkę - Jessica Markon z Hinterzarten, lat ok. 13. Ale jakoś sobie radzi, choć pewnie na poziom Ladies Grand Prix nigdy nie trafi.
Poza tym widziałam ją na konkursach dziewczzęcych na K-37, a na małych skoczniach trudno mówić o fazie lotu... Im mniejsza skocznia, tym większe znaczenie ma odbicie. Zobaczymy, jak mi pójdzie w Harrachu, jeśli mi się uda skoczyć - tyle wiem, że moje nogi trochę się wyćwiczyły od dźwigania mnie. Zapewne niewiele to da przy takiej krótkiej próbie, bo ta siła jest, tylko nieukierunkowana. Ale może Jessica też ma zupełnie nieskokową figurę, za to mocne nogi. _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 14.9.2003, 23:05 Temat postu: |
|
|
to ja znowu wkleję fotkę..
tu wygląda moim zdaniem dużo mniej ciekawie niż na tych ostatnich trzech zdjęciach, no ale tak to bywa.. nie każdym zdjęciem możemy się pochwalić..  _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
BOT

Dołączył: 29 Lip 2004 Posty: 0 Skąd: Warszawa, Warsaw, Varsovia, Warschau
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 18.8.2004, 14:58 Temat postu: |
|
|
To różnie bywa; nie zapominaj, że kobieta niestetyż jest od mężczyzny słabsza... Dobre porównanie było na Mistrzostwach Norwegii - Zigi i Anette skoczyli tyle samo, 127 m. Anette miała na progu 3,5 km/h więcej... To jest dobry wynik. Poza tym z tej samej belki kobieta oczywiście ma też wyraźnie mniejszą prędkość, chyba żeby porównywać Evę* z Simim...
Ale Dani miewała w prawie-rywalizacji-z-facetami wyniki imponujące. To zdjęcie w poście nuit to z jej przedskoczkowania na Letnim GP. I tam Dani skoczyła bodajże 124 m; gdyby to był skok konkursowy, byłaby w pierwszej trzydziestce...
* przypis faktograficzny: Eva Ganster ma ponad 170 cm wzrostu i jest mocno zbudowana. Jak wygląda Simi, wiadomo...  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
BOT

|
Wysłany: 18.8.2004, 15:50 Temat postu: |
|
|
Powinni dopuścić kobiety do PŚ - Dani to najlepszy tego przykład! _________________ POZDRAWIAM! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 18.8.2004, 17:12 Temat postu: |
|
|
Niech panie lepiej rywalizują w swoim gronie... To odrębna konkurencja, we wszystkich sportach (może oprócz jeździectwa i sportów samochodowych) jest oczywiste, że dla obu płci powinny być odrębne kategorie. A przeciwnicy skoków kobiet jakoś dziwnie uznają, że jeżeli kobieta nie doskoczy do punktu K z najniższej belki, to najlepiej w ogóle zabronić kobietom wstępu na skocznie... Nie o to chodzi, żeby się mierzyć z facetami. A zresztą PŚ demoralizuje.
Poza tym: NIE MA zakazu startu kobiet w PŚ; jeżeli zdobędą punkt w męskim kontynentalu, mają prawo startu dla własnego upodobania mogą próbować... Były już kobiety, które punktowały w COC w rywalizacji z mężczyznami. Słabszy ma prawo rywalizować z lepszym, tak samo nikt nie zabrania młodzikowi startu z juniorami, jeżeli ów czuje, że potrafi. _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
BOT

|
Wysłany: 18.8.2004, 21:32 Temat postu: |
|
|
| Emu napisał: |
Poza tym: NIE MA zakazu startu kobiet w PŚ; jeżeli zdobędą punkt w męskim kontynentalu, mają prawo startu dla własnego upodobania mogą próbować... Były już kobiety, które punktowały w COC w rywalizacji z mężczyznami. Słabszy ma prawo rywalizować z lepszym, tak samo nikt nie zabrania młodzikowi startu z juniorami, jeżeli ów czuje, że potrafi. |
O! Mile jestem zaskoczony tą informacją! Nie wiem, zawsze byłem przekonany, że COC (tym bardziej PŚ) jest zamknięty dla kobiet. _________________ POZDRAWIAM! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 18.8.2004, 21:52 Temat postu: |
|
|
Aż tak źle nie jest i może właśnie dlatego dla demokratycznie myslącego człowieka wyczyny Yggiego były tak szokujące... Bo oczywiście skoki kobiet nadal są marginalizowane - niedopuszczenie na MŚ itd. - ale to JEST konkurencja oficjalnie uznana! Jak piszę, słabszy ma pełne prawo startować z mocniejszym - czyli kobieta w klasyfikacji męskiej, junior u seniorów... Natomiast, jak zaczęłam, jest problem z większymi skoczniami. Yggi poszedł do domciu , ale nie ma na razie jakichś oficjalnych nowych decyzji i na razie to idzie siłą rozpędu i zawody Ladies COC w Park City miały być na K-90 i K-120 (plus konkurs dodatkowy poza klasyfikacją COC na K-64), ale ostatecznie były dwa konkursy na K-90... Jeżeli zaś chodzi o prawo startu w lotach, moim zdaniem w Bad Mitterndorf i Planicy powinni zaprosić skoczki; to byłby test dla nowych decydentów... Najlepszym wynikiem testu byłoby zupełne nieprzejęcie się; bo też co w tym dziwnego, że dobry zawodnik startuje na mamucie? I co z tego, że akurat jest kobietą?
Relację z afery vikersundzkiej (czyli tragikomicznych popisów Yggiego, który całymi tygodniami usiłował zabronić kobietom startu na mamucie) znajdziesz na wątku "Skoki kobiet"; zaczyna się radością na stronie 24. (kiedy ogłoszono zaproszenie sześciu skoczek) i ciągnie się tak przez dobrych parę stron... Zajrzyj, zajrzyj; tam jest najbardziej politycznie...  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
|