| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 9.1.2007, 18:34 Temat postu: |
|
|
| Andree napisał: | | Maninenowi na pewno bliżej do biegów niż do skoków. Wygrał bodajże 43 konkursy PŚ, a tylko cztery razy triumfował w konkursie skoków... |
Cztery razy wygrywał konkurs skoków? Według mnie raz Nie wierzę w jego 4 triumfy na skoczni... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 9.1.2007, 19:04 Temat postu: |
|
|
| W poprzednim i w tym sezonie Hannu potrafił oddawać bardzo przyzwoite skoki, ale nie widziałem, aby udało mu się choćby raz wygrać konkurs skoków do kombinacji... Kiedy to mogło mieć miejsce? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 9.1.2007, 20:00 Temat postu: |
|
|
| Andree napisał: | | czy zdarza się że kominatorzy porzucają te dyscyplinę la biegów i zostają biegaczami? czy sa takie przypadki? |
Np. Norweg Trond Einar Elden! 42 razy wygrał część biegowa w PŚ w kombinacji, a pod koniec kariery startował już tylko w biegach narciarskich.
| spiderman napisał: | | ale nie widziałem, aby udało mu się choćby raz wygrać konkurs skoków do kombinacji... Kiedy to mogło mieć miejsce? |
Na pewno trzy razy przed sezonem 2001/02, ale teraz nie mam czasu szukac. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monyka Smoczek na forum

|
Wysłany: 10.1.2007, 11:57 Temat postu: |
|
|
całkiem możliwe, że Hannu wygrał skoki, ale przypuszczam, że musiało to być w takich sytuacjach jak np. Harrachov 2006 gdzie większość czołówki oprócz niego nie startowało ;P
poza tym kiedyś mógł ważyć nieco mniej i tym samym dalej latać  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 10.1.2007, 14:18 Temat postu: |
|
|
| frau_kanzlerin napisał: | | Na pewno trzy razy przed sezonem 2001/02, ale teraz nie mam czasu szukac. |
No to już zupełnie co innego, inne czasy. Wtedy może skakał bardzo dobrze, ale chyba znowu nie biegał tak jak teraz. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dźwiedź Bzyk się rozbzykał

|
Wysłany: 13.2.2007, 18:10 Temat postu: |
|
|
Kombinatorzy porzucają kombinację dla skoków być może dlatego, że skoki narciarskie są na świecie dyscypliną popularniejszą niż kombinacja, i taki skoczek może szybciej zostać sławny. Nie wiem jak jest z kwestią pieniędzy, może to też jakiś powód? _________________ FORZA KAZAKHSTAN, JAPAN, and SOUTH KOREA! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 13.2.2007, 20:31 Temat postu: |
|
|
| Dźwiedź napisał: | | Nie wiem jak jest z kwestią pieniędzy, może to też jakiś powód? |
Niewątpliwie kombinatorzy zarabiają mniej pieniędzy niż skoczkowie, pomimo, że ich dyscyplina wymaga więcej wysiłku i poświęcenia, bo oprócz skoków muszą także trenować biegi narciarskie. Ale czy ja wiem... Kombinatorzy decydujący się przerzucić na skoki na ogół nie osiągają dobrych wyników, a w skokach płaci się jedynie zawodnikom zajmującym miejsca w pierwszej dziesiątce. Wprawdzie z tego grona wyraźnie wybił się Lars Bystoel, który został mistrzem olimpijskim, ale w większości przypadków, byli kombinatorzy to skoczkowie bardzo przeciętni. Wystarczy choćby wspomnieć Jensa Salumae, Guido Landerta czy Christiana Ulmera. Jak źle radzili sobie w kombinacji, tak źle radzą sobie w skokach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dźwiedź Bzyk się rozbzykał

|
Wysłany: 13.2.2007, 20:52 Temat postu: |
|
|
Bo ja uważam, że trenowanie i skoków i biegów to za duże obciążenie jak dla jednego człowieka. Może kombinatorzy przechodzą na skoki bo są zmęczeni trenowaniem biegów w kombinacji?  _________________ FORZA KAZAKHSTAN, JAPAN, and SOUTH KOREA! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dunia Barmanka na Forum

|
Wysłany: 15.2.2007, 15:29 Temat postu: |
|
|
| no a ja ostatnio słyszałam że Ales Vodsedalek też się do specjalistów wynosi... w jego przypadku totalny bezsens, prawie żadnych szans nie ma na przebicie się do jakiejkolwiek kadry. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 19.2.2007, 14:22 Temat postu: |
|
|
Dunia, mam nadzieje, ze zle slyszalas  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dunia Barmanka na Forum

|
Wysłany: 19.2.2007, 17:20 Temat postu: |
|
|
| zella-mehlis napisał: | Dunia, mam nadzieje, ze zle slyszalas  |
hahhahaha jedyna nadzieja w tym że sam nie wiedział co mówi i gadał bzdury albo robił sobie nieśmieszne żarciki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 21.2.2007, 21:25 Temat postu: |
|
|
| spiderman napisał: | | Wprawdzie z tego grona wyraźnie wybił się Lars Bystoel, który został mistrzem olimpijskim |
podstawowa roznica miedzy bystoelem a innymi wymienionymi przez Ciebie zawodnikami jest taka, ze on nigdy nie startowal na arenie miedzynarodowej, a tamci owszem, a ponadto przenosili sie juz w wieku seniorskim, po jakims okresie wystepow w powaznych zawodach kn.
| Dunia napisał: | hahhahaha jedyna nadzieja w tym że sam nie wiedział co mówi i gadał bzdury albo robił sobie nieśmieszne żarciki  |
moze sie obrazil, ze go nie wzieli do sapporo  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dunia Barmanka na Forum

|
Wysłany: 21.2.2007, 21:37 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | moze sie obrazil, ze go nie wzieli do sapporo | możliwe chociaż marnie widze szanse żeby pojechał na jakiekolwiek MŚ jako specjalista......
no a dziś się dowiedziałam że jest bardzo prawdopodobne że wystąpi na CoCu w Zako  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
Wysłany: 19.3.2007, 17:40 Temat postu: |
|
|
| Coś mi się wydaje że już niedługo Rian zacznie się zastanawiać nad przejściem na skoki. Wczoraj znów był najlepszy na skoczni, a potem miał 35. czas biegu. Dysproporcja między jego umiejętnościami skokowymi i biegowymi jest ogromna. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 19.3.2007, 23:51 Temat postu: |
|
|
| Dokładnie, Espen Rian w tym sezonie skakał REWELACYJNIE, wielokrotnie wygrywał konkursy skoków do kombinacji, ale co mu z tego przyszło, jak ani razu nie uplasował się na podium, ba, ani razu nie zajął miejsca w czołowej "6" zawodów! To rewelacyjny skoczek, który jednak biegaczem jest KATASTROFALNYM. I nie było u niego widać przez cały sezon żadnych postępów w biegu. A nie jest to już przecież jakiś młodzian. Musi się poważnie zastanowić co dalej. W tym sezonie wyskoczył z super formą skokową, ale jeśli ją straci, to przy tak katastrofalnym biegu będzie w każdych zawodach outsiderem! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
inesska Bzyk się rozbzykał

|
Wysłany: 21.3.2007, 12:34 Temat postu: |
|
|
Zgadza się skacze -swietnie
a Bieler w klasyfikacji na 4
|