Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna Skokinarciarskie.pl
Skokinarciarskie.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Gregor Schlierenzauer
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 85, 86, 87, 88  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Kadra Austrii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
spiderman
Moderator
Moderator

PostWysłany: 13.3.2009, 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie było żadnego ataku Simona, Szwajcar nie był w stanie dzisiaj powalczyć i nie może się tłumaczyć warunkami, bo po nim zawodnicy skakali dalej. Już wczoraj skakał słabo na tej skoczni.
A Gregor już dzisiaj pobił rekord Schmitta co do ilości pkt zdobytych w jednym sezonie PŚ.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Google

Wysłany:     Temat postu: Reklama Google

Powrót do góry
Quavering Tones
Administrator
Administrator

PostWysłany: 13.3.2009, 20:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spiderman napisał:
Nie było żadnego ataku Simona, Szwajcar nie był w stanie dzisiaj powalczyć i nie może się tłumaczyć warunkami, bo po nim zawodnicy skakali dalej. Już wczoraj skakał słabo na tej skoczni.
A Gregor już dzisiaj pobił rekord Schmitta co do ilości pkt zdobytych w jednym sezonie PŚ.

Ja pisałem o tym ataku w poprzednim konkursie, nie dzisiaj.

Co do rekordu, to w TVP mówili co innego, albo mylnie usłyszałem, albo się błędnie zasugerowałem.
spiderman
Moderator
Moderator

PostWysłany: 13.3.2009, 20:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Schmitt w 1999/2000 - 1833 pkt, Schlierenzauer po dzisiejszym konkursie 1838 pkt.
Powrót do góry
Quavering Tones
Administrator
Administrator

PostWysłany: 13.3.2009, 20:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W takim razie gratulacje podwójne. Do pobicia pozostał jeszcze rekord podiów w sezonie (dzisiaj wyrównany wg TVP, mam nadzieję, że przynajmniej tę informację dobrze podali).
.:Schlieri_fan:.
Diabełek forum
Diabełek forum

PostWysłany: 13.3.2009, 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, Gregor dzisiaj wyrównał rekord należacy do Schmitt'a w ilości podiów w jednym sezonie, mianowicie to 18 uśmiech Myślę, że spokojnie jeszcze stanie na na podium w tym sezonie, także rekord się poprawi, a do pobicia lub wyrównania został mu jeszcze rekord w ilości wygranych konkursów w jednym seoznie zachwycony Greogr ma już ich 11, a rekord należący do Janne Ahonena to 12 robi oczy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Julka
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 13.3.2009, 21:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przed nami loty, gdzie Gregor powinien być mocny, więc zarowno ilośc zwycięst i miejsc na podium może się zmienić.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Google

Powrót do góry
Diabełek forum
Diabełek forum

PostWysłany: 14.3.2009, 22:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gregor dzisiaj w konkursie upadł dwukrotnie smutny
decyzje sędziów były strasznie głupie, dali ogromną plamę... zaskoczony
jak można ustawić 10 belkę w grupie gdzie znajduje się Jacobsen, Olli no i Gregor -.- toż to skazanie ich na niebezpieczeństwo. Dobrze, że nikomu nie stało się nic poważnego, ale oba upadki Gregora wyglądały strasznie, w tym drugim skoku mógłby jeszcze polecieć z jakieś naście metrów ale wtedy to by się już cały połamał zamyślony
Zapewne jutro sędziowie inaczej rozegrają konkurs i dzadzą taką belkę, że tylko nieliczny przekroczą granicę 200m albo w ogóle nikt :/

Powrót do góry
Quavering Tones
Administrator
Administrator

PostWysłany: 15.3.2009, 12:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.:Schlieri_fan:. napisał:
Dobrze, że nikomu nie stało się nic poważnego, ale oba upadki Gregora wyglądały strasznie, w tym drugim skoku mógłby jeszcze polecieć z jakieś naście metrów ale wtedy to by się już cały połamał zamyślony

Eeeeeee.... że co?

Nie przesadzaj. Olli skoczył 219 m i spokojnie ustał telemarkiem. Koch nie ryzykował i ustał 216,5 na obie nogi. Tylko Gregor nie poradził sobie ani na 224 ani tym bardziej na 213 metrze, gdzie ambicja go chyba za bardzo poniosła i koniecznie chciał wylądować pięknym telemarkiem. Pretensje może mieć wyłącznie do siebie. A to pukanie w głowę to mógł sobie już podarować.
Asica
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 15.3.2009, 14:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Q-Tone_In_Da_Mix napisał:
A to pukanie w głowę to mógł sobie już podarować.

A ja uważam, że zrobił bardzo dobrze. Fakt, że pierwszy skok to była tylko jego wina, iz nie ustał, ale drugi skok to już błąd bym dała na konto sędziów. Mogli obniżyć belkę po pierwszej serii. Zawodnicy skakali daleko, więc można psychologicznie podchodząc było pomyśleć, że ich to nakręci na jeszcze dalsze skakanie, które już może być niebezpieczne.

Ciekawa jestem, z której belki dzisiaj będą puszczani zawodnicy.
Julka
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 15.3.2009, 17:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy zrobił, czy nie ... fakt jest jeden - ma PŚ posłuchaj! a ja dzięki temu wygrałam zakład z koleżanką śmiejący się

Tak jak przypuszczałam na początku sezonu - Gregor zgarnął w tym sezonie prawie wszystko.
Ma 19 lat i takie wielkie sukcesy w swoim dorobku. Patrzymy na wielki talent w tym sporcie. Ciekawa teraz jestem jaki będzie kolejny sezon w jego wydaniu. Czy będzie w stanie znów sięgnąć po KK (tak jak wielcy tego sportu), czy podobnie jak Morgi - zniknie z podium mam pytanko Poza tym zastanawiam się teraz jak na niego wpłyną potencjalne porażki mam pytanko Czy okaże się na tyle mocny psychicznie, żeby temu wszystkiemu sprostać mam pytanko
Niewątpliwie ten sezon to wielki popis Gregora, ale mam wrażenie, że w swoich najlepszych sezonach Małysz czy Ahonen bardziej nas zaskakiwali, wygrywali z większą pompą.
Ale i tak wielkie gratulacje dla Gregora bardzo zadowolony
Diabełek forum
Diabełek forum

PostWysłany: 15.3.2009, 21:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JEST! JEST! JEST!
Gregor znów najlepszy na mamucie bardzo zadowolony bardzo zadowolony
ha! i Turniej Nordycki wygrał... należało mu się po wczorajszym robi oczy
Ale sie cieszę hehe fajnie, że KK w końcu trafi do niego... no i że wyrównał rekord Janne w ilości wygranych konkursów w jednym sezonie. Jestem pewna, że wygra jeszcze conajmniej jeden konkurs i poprawi ten rekord ^^
Jeju on ma już na swoim koncie 1938pkt zachwycony to jest niesamowite... będzie pierwszym skoczkiem, który pokona bariere 2000pkt w jednym sezonie bardzo zadowolony Trudno teraz będzie pokonać jego rekordy śmiejący się wydawałoby sie, że rekordy ustanowione przez trakich zawodników jak Janne czy Schmitt'a pozostaną na wiele wiele sezonów.

Julka napisał:
Czy będzie w stanie znów sięgnąć po KK (tak jak wielcy tego sportu), czy podobnie jak Morgi - zniknie z podium Poza tym zastanawiam się teraz jak na niego wpłyną potencjalne porażki mam pytanko Czy okaże się na tyle mocny psychicznie, żeby temu wszystkiemu sprostać mam pytanko

Myślę, że Gregor nie zniknie z podium to zawodnik zupełnie z innej półki jak Thomas zachwycony Schlieri to skoczek skazany na sukces baa już go osiągnął teraz tylko powiększa swój niesamowity dorobek Mr. Green Jeszcze nie raz nas zaskoczy bardzo zadowolony
Gregor zawsze po złym skoku lekko sie podłamuje ale ten słaby wynik potem go tylko mobilizuje bardziej do pokazania, że stać go na więcej śmiejący się
Kolejna KK hmm uważam, że ta którą już wywalczył nie jest ostatnią, kto wie może pokona fina Matti'ego Nykanena robi oczy ma jeszcze sporo czasu na skakanie, jest młody i wszystko tak na prawdę jeszcze przed nim mimo iż już osiągnął tak wiele. Niektórzy mogą tylko pomarzyć o takim dorobku zachwycony

Wracając do tematu wczorjeszego konkursu to owszem zgodze się, że skok Gregora na odległość 213m z upadkiem to jego wina bo sie zaczepił, ale ten na odległość 224m to ewidentnie błąd sędziów! przeciesz tego nie dało się ustać, to by było bardzo wielkie obciążenie dla nóg i kręgosłupa. Chyba nie o to chodzi w tym sporcie.

Powrót do góry
Google

Powrót do góry
Julka
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 15.3.2009, 21:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Owszem, Gregor jest zawodnikiem, który jeszcze nas nie raz zaskoczy. Pytanie: jak zaskoczy? Ale na to odpowiadać nie chcę.
Z pewnością jest to skoczek, który będzie bardzo znaczącą postacią tej dyscypliny. Pisałam to wielokrotnie - uważam, że w tym momencie tylko on jest w stanie pobić rekordy Małysza, Ahonena i Nykaenena. Jest ogromnym talentem i on zdaje sobie z tego sprawę.
Czyżby zaczynała się w skokach era Gregora ?? Czas pokaże ...
spiderman
Moderator
Moderator

PostWysłany: 15.3.2009, 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

On niedawno skończył 19 lat, a osiągnął tyle, ile nie udało się innym doskonałym zawodnikom przez kilkanaście lat startów w PŚ.
Dla mnie to jest fenomen, najlepiej zaczynający skoczek w historii tej dyscypliny, dla mnie największy talent w historii.
Powrót do góry
Diabełek forum
Diabełek forum

PostWysłany: 15.3.2009, 22:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spiderman napisał:
Dla mnie to jest fenomen, najlepiej zaczynający skoczek w historii tej dyscypliny, dla mnie największy talent w historii.

Dla mnie też bardzo zadowolony Nie mieści mi sie to w głowie jaki to talent no nie wiem czy kiedyś jeszcze znajdze sie taki skoczek jak on... nie sądze. On już sie stał idolem dla wielu.
Nawet nie umniem opisać słowami jaki to brylant w skokach! On jest po prostu najlepszy bardzo zadowolony

Powrót do góry
Justynka
Moderator
Moderator

PostWysłany: 15.3.2009, 22:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gratulacje puszcza oczko

Cytat:
to zawodnik zupełnie z innej półki jak Thomas

a ja nie zrzucalabym tak Morgiego w hierarchii...

ten sport pokazal, ze sciezka kariery moze sie roznie potoczyc, takze, ze Gregor przez nasteone 10 lat bedzie skakal tak jak teraz to jest tylko w polowie pewne, w drugiej, ze moze jednak kiedys sie spali ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Diabełek forum
Diabełek forum

PostWysłany: 15.3.2009, 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Justynka napisał:
Cytat:
to zawodnik zupełnie z innej półki jak Thomas

ja nie zrzucam Morgiego w hierarchii tylko twierdze, że Thomas i Gregor to dwaj zupełnie rózni skoczkowie... każdy z nich ma inaczej w głowie poukładane, inaczej przeżywa porażki i wygrane, i nie można porównywać kariery Gregora do Thomasa bo to dwa zupełnie inne światy zachwycony

Powrót do góry
Julka
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 15.3.2009, 23:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście są to dwie różne osoby, każdy z nich zaczynał inaczej.

Pojawił się w skokach niebywały talent. Myślałam, że nie będzie mi nigdy dane takiego doczekać, a jednak. Jego kariera zapowiada się wspaniale.
Quavering Tones
Administrator
Administrator

PostWysłany: 16.3.2009, 10:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spiderman napisał:
On niedawno skończył 19 lat, a osiągnął tyle, ile nie udało się innym doskonałym zawodnikom przez kilkanaście lat startów w PŚ.

Na pewno jeden z najwcześniej objawionych światu uśmiech

Cytat:

ten sport pokazal, ze sciezka kariery moze sie roznie potoczyc, takze, ze Gregor przez nasteone 10 lat bedzie skakal tak jak teraz to jest tylko w polowie pewne, w drugiej, ze moze jednak kiedys sie spali ;]

To jednak dwie różne postacie. Gregora nie dosięgnął w takim stopniu kryzys po powrocie z Japonii, jak Morgiego w zeszłym sezonie, no ale pozostaje pytanie, czy młodzi Austriacy to nie zawodnicy jednego sezonu uśmiech

http://www.skijumping.pl/wiadomosci/10402/Klaniam-sie-nisko-panie-Schlierenzauer--felieton/

Fajny artykulik.
Diabełek forum
Diabełek forum

PostWysłany: 16.3.2009, 20:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh no Austriacy zawsze byli mocni, ale zazwyczaj znalazł się ktoś mocniejszy z innej reprezentacji i wygrywał w sezonie wszysctko co popadnie zachwycony no pomijając drużynówki śmiejący się
Teraz się troche zmieniło bardzo zadowolony poprzedni sezon wygrał Morgi, ale teraz nieco osiadł i w tym sezonie na podium stał tylko raz... nie przypomina tego skoczka z przed roku.
Natomiast Gregor odkąd pojawił się w PŚ to zawsze jest gdzieś wysoko. W sezonie 2006/2007 przez moment był liderem. Ostatecznie skończył sezon na 4 miejscu ale jak na debiut siedemnastolatka to pozazdrościć tak wysokiej lokaty robi oczy w kolejnym sezonie był ostatecznie 2 no a teraz w końcu dopiął swego i wygrał KK.
Myślę, że nie spocznie na laurach, bo gdyby miało się tak stać to już dawno by się stało. (lol masło maślane xD)

Powrót do góry
Julka
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 16.3.2009, 20:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.:Schlieri_fan:. napisał:
W sezonie 2006/2007 przez moment był liderem. Ostatecznie skończył sezon na 4 miejscu ale jak na debiut siedemnastolatka to pozazdrościć tak wysokiej lokaty robi oczy

Warto zauważyć, że był 4, ale gdyby już wtedy startował na mamutach byłby z pewnością wyżej.

Od wczoraj czytam różne fora, strony o skokach i nadziwić się nie mogę, jakie on skrajne emocje w ludziach wyzwala. Jedni go kochają, innni wręcz przeciwnie. Niesamowite to jest. Ludzie są strasznie podzieleni, a przecież jego wyniki mówią same za siebie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Kadra Austrii Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 85, 86, 87, 88  Następny
Strona 86 z 88

Skocz do: