|
Skokinarciarskie.pl Skokinarciarskie.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 29.7.2004, 13:43 Temat postu: |
|
|
W ten weekend kto żyw, do Zakopca! Puchar McDonald's, Vladka startuje!
konkurencja napisał: | | wystąpi także młoda, rewelacyjna Czeszka, Vladka Pustkova |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 29.7.2004, 15:16 Temat postu: |
|
|
No nieee, ja nie dam rady... Ale gdyby nawet miało mi się nie udać na turniej letni - zaraz dzwonię ustalać różne rzeczy - pojadę na zawody do Frensztatu, tam Vladzia też będzie...  _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 29.7.2004, 18:47 Temat postu: |
|
|
Załatw mi od niej autograf z dedykacją, co? A najlepiej dwa, to wtedy ten drugi sprzedam za parę lat za ho ho albo i jeszcze więcej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 29.7.2004, 21:09 Temat postu: |
|
|
Tak w ogóle aktualne wieści: nieźle, facet w Klingenthalu się wzruszył i póki co na jednej stacji turnieju jestem oficjalną pomocnicą. Jeszcze nie wiem, do czego mnie zatrudnią; może będę pomywaczką... Za późno zaczęłam dzwonić (ze zdenerwowania oczwyiście) i w Bhofen, Mhagen i Poehli już nikogo nie było. Jutro muszę podzwonić... załatwianie w ostatniej chwili, cholerka...
Właśnie chciałam napisać, że Mikeska jest niepoważny, bo miał mi podać swój numer, a znów będę czekać do jego powrotu z Zakopca... Ale OK, jest. Akurat napisał. No superaśnie. Ogólnie "jestem w 2/5 na turnieju letnim", bo Mikeska OK i Klingenthal OK... zobaczę, jak reszta. W Meinerzhagen mnie znają, mogą kojarzyć...
Aktualny plan:
3 sierpnia - wyjazd do Frensztatu na zawody (Vladzia startuje)
4 sierpnia - też zawody
5 sierpnia - wyjazd do Rastbuechl/Breitenbergu - Vladki ulubiona skocznia. Vladka jeszcze musi popracować nad telemarkiem, a dodatkowo chyba jedzie z nami niejaki Matej, Słowak, któremu zdaniem Mikeski K-35 bardzo się przyda do korygowania problemów z odbiciem i pierwszą fazą lotu.
7 sierpnia - wyjazd do Bischofshofen
8 sierpnia - zawody (odtąd dojazdy domyślnie, nie zaznaczam ich)
10 sierpnia - zawody w Klingenthalu
12 sierpnia - zawody w Poehli
14 sierpnia - konkurs drużynowy w Meinerzhagen, Vladka nie ma z kim w drużynówce (z druzyn mieszanych już się rezygnuje, bo i tak nie są oficjalnie klasyfikowane), więc prawdopodobnie wystartuje w klasie dziewczęcej.
15 sierpnia - konkurs indywidualny w Meinerzhagen. Zaraz po zawodach wyjeżdżamy, prawdopodobnie nocujemy w Kliengenthalu u znajomego Mikeski.
Wychodzi, że 17 sierpnia wejdę na net. Ale postaram się w podróży też korzystać, pisać relacje na bieżąco...
Jestem szalona, jestem absolutnie stuknięta. Jeszcze na dodatek będę niedysponowana, a jak to mi się przytrafia, to krew się leje jak na wsi w dzień świniobicia :ysz:, przepraszam za te dosłowności. A tamponów nie mogę używać z przyczyn anatomicznych :ysz:. Jestem już totalnie durna, że o tym piszę, ale i tak na forum są prawie same kobiety. _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 1.8.2004, 20:27 Temat postu: |
|
|
skokinarciarskie.com <- tym razem nie konkurencja napisał: | Dzisiaj miały miejsce zawody Mc Donald's Cup w Zakopanem. Na skoczniach K-35, K-65 i K-85 od rana rywalizowali młodzi zawodnicy z Polski, Słowacji i Słowenii. Na największej skoczni wygrał 15 letni Słowak - Andrej Kremnicky, który uzyskał dwa razy 82,5 metra. Wyprzedził aż o 12 punktów Jakuba i Macieja Kotów, którzy zajęli ex aequo drugie miejsce. Dopiero dzeisiąty był Paweł Słowiok, ale przypomnijmy, że ma on dopiero 12 lat i był jednym z najmłodszych uczestników konkursu na K-85
W gronie panów, dobrze spisała się skoczka - Vladka Pustkova. Czeszka była 17 w gronie 40 skoczków.
Na skoczni K-65 ponowny dobry występ zaliczył Maciej Kot. Tym razem on okazał się najlepszy. Wygrał z Pawłem Słowiokiem i Alesem Oblakiem. Pustkova była piąta, a przecież w tym konkursie sklasyfikowano aż 54 zawodników. K-85 to jeszcze za duża skocznia, aby rywalizować z Panami, ale na K-65 Vladka już jest lepsza od większości chłopców w jej wieku.
Wyniki K-85
1. Andrej Kremnicky (Słowacja) 212 pkt. (82,5/82,5)
2. Maciej Kot (Start Krokiew Zakopane) 200 (75,5/83,5)
2. Jakub Kot (Start Krokiew Zakopane) 200 (80,5/77)
4. Andrzej Zarycki (ŁKS Poroniec) 193 (81,5/74,5)
5. Mateusz Cieślar (Wisła Ustronianka) 190,5 (74,5/80,5)
6. Tomas Zmoray (Słowacja) 185 (78,5/75)
7. Roman Urek (Słowenia) 184 (76/77)
8. Jarosław Poloczek (Wisła Ustronianka) 181,5 (76/76)
9. Eduard Caban (Słowacja) 181 (75,5/75)
10.Paweł Słowiok (Wisła Ustronianka) 176 (69/80)
------
17.Vladka Pustkova (Czechy) 150 (72,5/76)
Wyniki K-65
1. Maciej Kot (Start Krokiew Zakopane) 223,8 pkt. (64,5/65)
2. Paweł Słowiok (Wisła Ustronianka) 217,6 (65,5/63,5)
3. Ales Oblak (Słowenia) 214,3 (63,5/63,5)
4. Tomasz Kukuczka (Wisła Ustronianka) 213,1 (64/62,5)
5. Vladka Pustkova (Czechy) 208,5 (63,5/61,5)
6. Justin Rok (Słowenia) 204,9 (63/60,5)
7. Tomasz Byrt (Wisła UStronianka) 198,5 (60,5/59,5)
8. Mateusz Cieślar (Wisła Ustronianka) 197,7 (65/65,5)
9. Adam Cieślar (Wisła Ustronianka) 188,9 (57/59)
10.Jan Ziobro (WKS Zakopane) 184 (57,5/57,5 |
No i co, wstrętni męscy szowiniści?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 1.8.2004, 20:54 Temat postu: |
|
|
Ja czekam na wyniki z K-35; może tym razem Kasia lepiej? A Vladusia brawo.
Wczoraj wieczorem u mnie w domu był wieczór dobroci dla maniaczki. Najpierw mama w sumie pozwoliła mi iść na kurs trenerski w Austrii, bo przy okazji - to jest mój jak najszczerszy plan, chcę upiec te dwie pieczenie na jednym ogniu - miałabym tam lepszy dostęp do prac germanistycznych, co pomogłoby mi pisać 2. pracę magisterską (mamie tylko nie podoba się, że w żaden sposób nie wiążę tematu pracy z perspektywami zawodowymi, co dla mnie z kolei wręcz odruchowe. Przecież nie mogę pisać o czymś, co mnie nie interesuje! Trudno poza tym znaleźć temat dla kogoś, kto chce być akurat tłumaczem). Wprawdzie mówi, że "I tak uważa, że nie nadaję się na trenera w żadnej konkurencji, bo nie mam o tym zielonego pojęcia", ale nie zareagowała, gdy odpowiedziałam, że "Chcę to zielone pojęcie zdobyć". I to już coś.
I nie było ŻADNEGO wrzasku, gdy ujawniłam, że dużo rzeczy niepozałatwianych. A mniej więcej wrzasku się spodziewałam. Mama tylko z racji niepozałatwiania, okresu i niewygody radzi zrezygnować z wyjazdu. Jutro zdecyduję. I najlepsze - zapytałam, czy mogłybyśmy pojechać na jakieś zawody może za rok i mama wcale nie protestowała. Nu zobaczym. W każdym razie czuję się bardzo podbudowana psychicznie. _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 1.8.2004, 20:59 Temat postu: |
|
|
| Emu napisał: | | Ja czekam na wyniki z K-35; może tym razem Kasia lepiej? |
Była tylko pierwsza trójka czy piątka, niewiele. Końcówki stawki w każdym razie nie podawali, a tam się Kasi spodziewam. Czekam. Może gdzieś podadzą dokładniejsze wyniki? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 1.8.2004, 21:33 Temat postu: |
|
|
Niestety nie dojechałyśmy z Meszt na K35, bo się zaczęło prawie o świcie, więc nie wiem, co z Kasią. Ale potem skakała Vladzia no i rzeczywiście na K65 świetnie! Na K85 się niestety wywróciła w pierwszym skoku, ale drugi już bardzo ładny Oprócz tego startowała jeszcze jedna mała Słowenka, nie pamiętam niestety nazwiska... _________________ kes hüppab ja suusatab. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 1.8.2004, 21:49 Temat postu: |
|
|
| munklia napisał: | | Oprócz tego startowała jeszcze jedna mała Słowenka, nie pamiętam niestety nazwiska... |
Słowenka??? Przecież wczoraj były duże zawody damsko-dziewczęce w Kisovcu (swoją drogą czekam na wyniki ); dziwiłoby mnie, gdyby to dla Słowenii nie był jednak priorytet... _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 2.8.2004, 08:06 Temat postu: |
|
|
W sumie wszystko przemawia za tym, że jednak była Słowenką
Ales Oblak na pewno by wiedział na 100% :happy: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 2.8.2004, 09:28 Temat postu: |
|
|
munklia - świetne zdjęcia z Pucharu McDonald'sa! Nie będę nawet próbowała ich tutaj wklejać, bo znowu ktoś będzie miał do mnie pretensje, że sobie posty nabijam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 2.8.2004, 11:06 Temat postu: |
|
|
Mam coraz silniejsze wrażenie, że Vladka jest podobna do mojej kuzynki... Ale na pewno tylko z buźki, bo kuzynka jest głupia.  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 2.8.2004, 11:23 Temat postu: |
|
|
Munklia nie mogła się opanować przy robieniu fotek A potem innym wypomina rocznik '90 i takie tam
| Cytat: |
Mam coraz silniejsze wrażenie, że Vladka jest podobna do mojej kuzynki
|
Vladka jest śliczna! Tzn. wygląda strasznie... "dojrzewająco" z tymi długimi rączkami, ale buzię ma bardzo ładną. I sympatyczną. Też nie mogłyśmy od niej oczu oderwac, taka pocieszna Jak się wywróciła, to nie tylko ona płakała  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 2.8.2004, 15:01 Temat postu: |
|
|
| Mestari napisał: | Vladka jest śliczna! Tzn. wygląda strasznie... "dojrzewająco" z tymi długimi rączkami, ale buzię ma bardzo ładną. I sympatyczną. Też nie mogłyśmy od niej oczu oderwac, taka pocieszna Jak się wywróciła, to nie tylko ona płakała  |
Ja jutro wreszcie poznam Vladzię... Na turniej letni zgodnie z radami mamy jednak nie jadę , skoro już uznała moją manię i zgodziła się kiedyś pojechać... Ale jadę na dwa dni do Frensztatu, Vladzia będzie na zawodach i dopiero potem z Mikeską jadą do Niemiec. Czy ktoś oprócz Ani chce autograf Vladki?  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 2.8.2004, 18:00 Temat postu: |
|
|
Tak w ogóle znalazłam trzy fotki Vladzi z zeszłorocznego turnieju letniego.
1. 2.
3.
2. - Vladka na letnim torze saneczkowym w Klingenthalu
3. - Vladka z Japonkami (była z nimi w drużynie. W tym roku w drużynówce nie startuje i prawdopodobnie tego dnia wystąpi w klasie dziewczęcej)
Mam wrażenie, że mnóstwo ludzi na widok Vladki dostaje ataku instynktu macierzyńskiego/ojcowskiego...
Gadałam z Mikeską. Chyba jakoś mu żal, bo już się nastawił, że jadę i gdyby Vladka miała homesicka , jakoś ją rozweselę... W każdym razie obiecał mi nawet skoczeńki w Kozlovicach , bo po zawodach odwozi Vladkę. Gdyby udało się jeszcze go namówić na Rożnov, razem z Kozlovicami i Frensztatem będę miała rekord liczby skoczni zdobytych jednego dnia. :happy: _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 3.8.2004, 09:39 Temat postu: |
|
|
Chyba wiem już, kim była ta Słowenka. To Katarina Kosmac. Zajęła 31. miejsce (na 54 zawodników, więc całkiem nieźle!) skacząc 46,5m i 49,5m. Oczywiście na K-65.
Polki nie startowały, w każdym razie tak podaje konkurencja
Znalazłam parę jej fotek:
http://www.skakalno-drustvo-stol.si/katarina-osebna.JPG
http://www.skakalno-drustvo-stol.si/Katra%202%20-%20Trzic%2028.8.03.JPG
http://www.skakalno-drustvo-stol.si/Katarina_Kosmac_planica_21_12_2003.JPG
http://www.skakalno-drustvo-stol.si/Katarina%204.8%20-%202.JPG
http://www.skakalno-drustvo-stol.si/Katarina_Kosmac_2_planica_21_12_2003.JPG
http://www.skakalno-drustvo-stol.si/Katra%20-%20Trzic%2028.8.03.JPG
http://www.skakalno-drustvo-stol.si/Ponikve41003-Katarina.jpg
http://www.skakalno-drustvo-stol.si/logatec_alko_bine_katra_25_1_2004.JPG <- pierwsza z lewej
Nie jest chyba wśród Słowenek jakimś supertalentem, bo jak patrzę po tabelach różnych dziewczęcych zawodów krajowych, to najczęściej jest w połowie lub pod koniec pierwszej dziesiątki. W rywalizacji z chłopcami zajmuje miejsca 14. w porywach do 11... Ale podkreślam, że to zawody krajowe.
Domyślam się, że lat ma tak około jedenastu lub dwunastu, czyli rocznik Vladki lub trochę młodsza. W każdym razie w zeszłym roku startowała w kategorii do lat 11. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 3.8.2004, 13:59 Temat postu: |
|
|
| Ania napisał: | | munklia - świetne zdjęcia z Pucharu McDonald'sa! |
Dzięki Aniu
| Mestari napisał: | Munklia nie mogła się opanować przy robieniu fotek A potem innym wypomina rocznik '90 i takie tam  |
Bo Vladusia była taka kochana A ty Meszt się opanuj z tym rocznikiem 90  _________________ kes hüppab ja suusatab. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 3.8.2004, 14:09 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
A ty Meszt się opanuj z tym rocznikiem 90
|
Ales Munklio  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 4.8.2004, 22:03 Temat postu: |
|
|
| munklia napisał: | Bo Vladusia była taka kochana  |
No jako żywo, instynkt macierzyński... Normalne na widok Vladki.
Mikeska znów nakrzyczał na Vladkę, bo słabo skakała. Na K-95 podobno z tej samej belki co wczoraj skakała już 95 m, a wczoraj 30 m słabiej. Akurat dostała nowy kombinezon - zresztą cudny, niebieski - i mówi, że jej się w nim źle skacze, że jest taki sztywny, że nie może się porządnie odbić. Ale chyba się powolutku przyzwyczaja, bo dzisiaj skakała już 10 m dalej. Wczoraj była w klasie żaci a dorostenci 6., a dziś 3.  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 5.8.2004, 09:34 Temat postu: |