Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna Skokinarciarskie.pl
Skokinarciarskie.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Juniorki... :)))
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Skoki kobiet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 5.8.2004, 09:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ania napisał:
Emu napisał:
w klasie żaci a dorostenci

A jaka to? zachwycony

Coś jak młodzicy? Vladka była najmłodsza, ale też się łapie pod żaci ("żaczka Sokola Kozlovice Vladena Pustkova". Urocze bardzo zadowolony). Reszta - roczniki 89-91.
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)

That's how I feel about ski jumping
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Google

Wysłany:     Temat postu: Reklama Google

Powrót do góry
frau_kanzlerin
Moderator
Moderator

PostWysłany: 5.8.2004, 11:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

żaci to chyba uczniowie?
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 5.8.2004, 13:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak, ale Schueler to to samo, a odpowiednik naszych młodzików, jeśli mi się dobrze zdaje...
(Misunderstood)

Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 5.8.2004, 13:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Emu napisał:
"żaczka Sokola Kozlovice Vladena Pustkova". Urocze bardzo zadowolony

Słodziachne bardzo zadowolony
A tak co do tego, co pisałaś wcześniej, to w życiu bym nie pomyślała, że kombinezon może mieć aż taki wpływ na skoki... To znaczy się rozumiem - aerodynamika i te sprawy, gorszy kombinezon - kilka metrów krócej. Ale lądować aż 30 metrów bliżej? mam pytanko
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 5.8.2004, 13:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest raczej wpływ psychiczny i tu Mikeska ma rację, że jak Vladka źle się nastawiła do tego kombinezonu, to źle jej się skacze. Tylko nie do końca wiem, w czym rzecz. Coś Mikeska mówił, że Vladka się skarży, że nie może się dobrze odbić w takim sztywnym. Ale mówił też, Że kombinezon jest świetny, ale jeżeli zepsuć skok, to jeszcze słabiej wyjdzie; że Vladka się obawia, otwiera się w locie i spada...
(Misunderstood)

Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 5.8.2004, 14:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No chyba że tak.. Bo naprawdę trudno mi uwierzyć, że przez zbytnio sztywny kombinezon skacze się 30 metrow krócej...
Powrót do góry
Google

Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 8.8.2004, 11:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znalazłam jeszcze u konkurencji zdjątka z Pucharu McDonald'sa:
Katarina
http://skoki.risp.pl/galeria/data/media/60/100_0094.jpg
http://skoki.risp.pl/galeria/data/media/60/100_0082.jpg
Vladka
http://skoki.risp.pl/galeria/data/media/60/100_0114.jpg
http://skoki.risp.pl/galeria/data/media/60/100_0092.jpg
Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 10.8.2004, 09:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przed chwilą zobaczyłam wiek uczestniczek konkursu w Bischofschofen i muszę Wam powiedzieć, że krew mnie zalała. Ile lat miała najmłodsza zawodniczka? Dziesięć! A u nas osiemnastoletnia Aneta męczyła się na K-23! zły
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 10.8.2004, 12:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja uważam zresztą, że to gruuuuba przesada wystawiać dziesięciolatki do takich zawodów... robi oczy Jestem w stanie zrozumieć Mikeskę właśnie ze względu na jego uzasadnienie. Mikeska przygotował zapewne w dużej mierze dla Frauenskispringen steckbrief Vladki, Juergen pewnie doszlifował językowo... puszcza oczko Mikeska mówił tyle: że jest świadom, że bardzo przyspieszył rozwój sportowy Vladki - ale chodziło mu o to, żeby nie straciła motywacji, musząc ciągle rywalizować z chłopcami. I to rozumiem, bo w Czechach skoczek jest garstka i ani Denisa, ani obie Lucie nie są w tej samej grupie wiekowej, co Vladka. Więc ją wozi na zawody kobiet, choć to dziewczynka... Rozumiem też, że ten młodziutki wiek uczestniczek to już w skokach kobiet tradycja - Ann-Kathrin 2. w Meinerzhagen w wieku 12 lat* itd.... Ale czy Austriaczka albo Słowenka nie ma możliwości rywalizować z dziewczętami? Może w Austrii nie ma aż tyle żeńskiego nachwuchsu, ale to się zmienia i mówię - uważam za grubą przesadę wozić 11- czy 10-latkę na takie zawody. Zresztą w czasach awantury o to, na czym kobiety mają prawo skakać, pisano też, że skoro na takich skoczniach już startują nawet 11-latki, skoro Anette je regularnie przeskakuje puszcza oczko, dlaczego nie pozwolić najlepszym skakać na większych skoczniach?!
Zresztą może małe dzieci na wielkich skoczniach to poniekąd przesada. Vladka już skacze pewnie na K-90, pewnie lada chwila - no w ciągu półtora roku dosyć na pewno - treningowo zaliczy dużą skocznię... (Zapomniałam powiedzieć Mikesce, że gdyby miała na niej skakać, zapraszam do Zakopca; niech będzie pierwszą kobietą na Wielkiej Krokwi... bardzo zadowolony) Vladka w ciągu niewiele ponad roku prawie podwoiła swój rekord życiowy (stan z lata 2003: 58 m na K-75. Obecnie jej ulubiona skocznia, na której skakała i 80 m. A rekord życiowy nie wiem ile dokładnie, ale chyba bardzo blisko pod setkę :wow:). A oczywiście na kolejne podwojenie przyjdzie baaardzo długo czekać, przecież nie puści się trzynastolatki na mamuta... I tak jest z każdym czy chłopcem, czy dziewczynką, który/a jeszcze jako dziecko zalicza duże skocznie.

* Widziałam we Frensztacie listę zwycięzców z wcześniejszych lat i aż mi się łezka w oku zakręciła... Wśród dzieciaczków choćby: w klasie 11 lat niegdyś Ann-Katrin Reger... Dawno dawno temu wśród 12-latków Łyżka... bardzo smutny
(Misunderstood)

Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 10.8.2004, 14:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak robię teraz sylwetki skoczków dla konkurencji, to właśnie dziwiłam się, że u wielu zawodników było tak: 10 lat - pierwszy skok, 12 - średnia skocznia, 14 - duża... I w większości chodzi o zawodników obecnie nie prezentujących światowego poziomu robi oczy
A tak z ciekawości wyliczyłam średni rocznik zawodniczek w Bischofschofen: 88.
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 10.8.2004, 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I zdaje się, że bardzo często tyle jest średnia... Dla Park City wyszło mi 87. Tam najstarsza była Karla Keck ('75), najmłodsze Avery Ardovino i Atsuko Tanaka ('92, tyle co Vladka uśmiech). Tych małych jest sporo; już zapewne regularnie będą startować z paniami Vladka, Juliane Seyfarth ('90), Roberta d'Agostina ('91), Jacqueline Seifriedsberger ('91)... Ze starszych często wielu nie ma - w Park City nie było Evy, Japonek (Yamada '78, Kanai '80) ani Stefanie Krieg czy Andrei Temme (obie '81, z dużą dokładnością moje rówieśniczki bardzo zadowolony); w Bhofen nie ma Stefanie, Karli ani Japonek...
Z tym przebiegiem to jest w sumie dość typowe, może poza początkiem; najwięcej skoczków jednak zaczyna w wieku 5-8 lat... Zdarzali się i tacy, co w wieku 10 lat skaczą ze skoczni normalnej. Zdarzają się i ekstrema; Avery podobno nie miała nawet 11 lat ukończonych, kiedy pierwszy raz skakała z K-120... :wow: Dziewczyny zaczynające późno, jeśli mają talent, czasami dochodzą w ciągu niewiele ponad roku do skoczni normalnej i do możliwości startu w Ladies GP... (A to ciągle bardzo wygodne; w takim turnieju letnim nie wiem, czy są jakiekolwiek oficjalne kwoty startowe, w COC 10 z każdego kraju + dodatkowe 10 dla organizatora. zaskoczony) Nie wiem, co z tego łącznie wynika puszcza oczko, wiem tyle, że w porównaniu z tym w polskich kobiecych skokach istotnie mamy (mieliśmy... bardzo smutny) megaprzegięcie. wrrr
(Misunderstood)

Powrót do góry
Google

Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 12.8.2004, 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

konkurencja puszcza oczko napisał:
Skijumping.pl: Trenuje pan także dziewczynki, czy ich trening różni się od treningu chłopców?
Jan Szturc: Niestety, dziewczyny zrezygnowały z uprawiania skoków. Tutaj trzeba się poświęcić, niemalże codziennie uczęszczać na treningi, one jakoś zaczęły odstawać z różnych przyczyn. Z tego, co mi wiadomo, to w Zakopanem ruszyła sekcja kobiet.

Jak to przeczytałam, to krew mnie zalała. Zaczęly odstawać! Ciekawe dlaczego? Może trener puścił je na zbyt dużą skocznię? zły
Jedyne, co dobre, to ta żeńska sekcja skoków w Zakopcu... Czyli ze skokiem na Tyciej Krokwi nie powinni mi robić problemów. W każdym razie nie z powodu tego, ze jestem dziewczyną robi oczy
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 12.8.2004, 19:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SKOCZKI POMŚCIMY. wrrr wrrr wrrr wrrr wrrr wrrr wrrr wrrr

Niemniej Zakopiec mnie owszem pociesza... z tego, co Szturc mówi, wynika, że te dziewczynki są w liczbie mnogiej...
Póki co takie przekazywanie pałeczki... Najpierw Wisła taaaka wyemancypowana, wiślanie przyzwyczajeni do walki o wiarę, to teraz walczą dzielnie o kobiece skoki... zły Bardzo dzielnie i z bardzo licznymi wyjazdami. zły I jeszcze obgadywanie Zakopca, jakoby to ONI nie przyjmowali dziewczyn. No zobaczymy i oby Zakopane dłużej wytrzymało. Bo jak nie, to pałeczkę przejmie Warszawa. wrrr Choćby mi się nie udało zostać trenerką, będę na miejscu i będę mogła patrzeć trenerom na ręce. wrrr
(Misunderstood)

Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 27.10.2004, 18:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolejny odcinek serialu "Vladka jako jedyna dziewczyna w konkursie", tym razem Mistrzostwa Słowenii Juniorów. Cytat z konkurencji zachwycony
Cytat:
Jedyna dziewczyna w konkursie, Vladka Pustkova, uplasowała się ostatecznie na 9. pozycji. "Ostatecznie", gdyż Czesi zaprotestowali, gdy w pierwszym skoku sędziowie zaliczyli jej odległość 41 m. Jak się okazało, Vladka pofrunęła 15 m dalej. Organizatorzy uznali wniosek ekipy czeskiej i w oficjalnych wynikach widnieje już odległość 56 m.
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 27.10.2004, 18:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
w pierwszym skoku sędziowie zaliczyli jej odległość 41 m. Jak się okazało, Vladka pofrunęła 15 m dalej.

To mi się podoba... no faktycznie, 41 metrów czy 56, żadna różnica... śmiejący się
W Słowenii akurat stosunek do skoków kobiet jest bardzo przyzwoity, w zawodach dziewczęcych całe stada (poza tym jestem ostatnio maniacko zakochana w jednej słoweńskiej skoczni zakochany)... uśmiech O, to a propos Słowenek i nie tylko, choć nie juniorki. Austriaczki, Słowenki i Norweżki trenowały sobie razem bodajże w Villach i trafiły na grupę 1a niemieckich kombinaków. Line Jahr skakała 3 belki wyżej niż Acker (czyli prędkość na progu miała zapewne niższą, w końcu gdzie tam drobnej dziewczynie wagowo do mocnego kombinaka) i co się stało? Line skoczyła 93 m, a Acker 90. :brawo:
Ale kombinaków ja bardzo lubię i nie chcę triumfować. Za to jak skakajka przeskoczy Małysza, chyba dostanę kreischu z radości...
(Misunderstood)

Powrót do góry
Dunia
Barmanka na Forum
Barmanka na Forum

PostWysłany: 27.10.2004, 21:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Słowenii

Słowacji zachwycony
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
kina

PostWysłany: 15.2.2005, 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedy będą te zawody dla kobiet bardzo zadowolony
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 15.2.2005, 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O jakie zawody chodzi? Różne konkursy są ciągle, teraz akurat dawne Ladies GP, obecnie kawałek żeńskiego kontynentalu...
(Misunderstood)

Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 3.7.2005, 12:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Konkurencja zamieściła wywiad z Gabrysią i sesję zdjęciową uśmiech
Ech, jak ja jej zazdroszczę...
Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 1.10.2005, 11:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cosik tu pusto...
A dziewczynki się nie dają bardzo zadowolony W Ogólnopolskich Spotkaniach Uczniowskich Klubów Sportowych też brały dział.u I Gabrysia, i Joasia na K-23. Asi poszło lepiej - 15,5 m i 16m i 11. miejsce, a Gabrysia 15,5m i 17m (drugi skok chyba z upadkiem, bo ma bardzo niską notę) i 15. miejsce.
Chociaż z tymi miejscami to tak nieoficjalnie, bo oczywiście oficjalnie sklasyfikowane zostać nie mogły robi oczy
http://skoki.risp.pl/galeria/data/media/169/gabrysia_1.jpg
http://skoki.risp.pl/galeria/data/media/169/gabrysia_kamil_1.jpg
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Skoki kobiet Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Następny
Strona 13 z 14

Skocz do: