| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kamischka Maskotka forum

|
Wysłany: 24.10.2003, 01:29 Temat postu: |
|
|
buhahahaha, ostatnio przypadkiem trafilam na jakis glupi teleturniej na polsacie (nawet nie pamietam jak sie nazywal:P) i bylo pytanie co sie sklada na kombi:P i o dziwo czlowiek wiedzial, nawet ze bieg jest na 15 km!!!!!  _________________ 'it's nice to fly, it's nice to run; it's very easy, it makes fun!' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Irm Administrator

|
Wysłany: 24.10.2003, 15:37 Temat postu: |
|
|
to pewnie mialo byc pytanie za milion, na ktore teoretycznie nikt nie zna odpowiedzi.  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamischka Maskotka forum

|
Wysłany: 24.10.2003, 17:48 Temat postu: |
|
|
nie, pytanie bylo z dziedziny sport i tylko za 500 zeta, wiecej postawic nie chcieli bo sie bali:P     _________________ 'it's nice to fly, it's nice to run; it's very easy, it makes fun!' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 24.10.2003, 19:01 Temat postu: |
|
|
Bali sie, ze trafia na ktoras z faneczek  _________________ kes hüppab ja suusatab. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamischka Maskotka forum

|
Wysłany: 24.10.2003, 21:08 Temat postu: |
|
|
no ale sie nie zblaznili, wiec chyba faneczki nie sa uz niebezpieczne:P    _________________ 'it's nice to fly, it's nice to run; it's very easy, it makes fun!' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Irm Administrator

|
Wysłany: 24.10.2003, 22:31 Temat postu: |
|
|
na rolki by starczylo na kijki chyba tez  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamischka Maskotka forum

|
Wysłany: 26.10.2003, 20:26 Temat postu: |
|
|
jeszcze na getry za 8 zeta z dworca Warszawa Wschodnia:D   _________________ 'it's nice to fly, it's nice to run; it's very easy, it makes fun!' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Irm Administrator

|
Wysłany: 26.10.2003, 20:32 Temat postu: |
|
|
no to jak, Kama, rozkrecamy biznes?  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamischka Maskotka forum

|
Wysłany: 26.10.2003, 20:38 Temat postu: |
|
|
no w koncu po cos na tym zarzadzaniu jestem  _________________ 'it's nice to fly, it's nice to run; it's very easy, it makes fun!' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 1.10.2004, 13:35 Temat postu: |
|
|
Moja lektorka estonskiego mowi, te zna nazwisko Vahura Tasane... z telewizji Jestem conajmniej zaskoczona  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 1.10.2004, 14:01 Temat postu: |
|
|
Wynikałoby z tego, że w estońskiej telewizji mówią o kombi, no nieźle... A może jest jakiś inny Vahur Tasane? Czy też z treści wynikało jednoznacznie, że kombinator?
Boże, Boże, że też nie znałam tej boskiej kolekcji zajaw... Chyba powinnam wrócić do planu przestudiowania tu wszystkich wątków, bo na razie tylko niektóre mam przeczytane w całości. _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 3.10.2004, 21:21 Temat postu: |
|
|
Kapitan jest gwiazda mediow
Jakiej kolekcji zajaw? :> _________________ kes hüppab ja suusatab. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 3.10.2004, 21:36 Temat postu: |
|
|
Kolekcji zajaw na tym wątku... tego z gościem, który oglądając kombi czekał na Małysza, nie znałam... Pamiętam natomiast bardzo dobrze, jak to pewien względnie dobrze zorientowany kibic, podniecony medalami Małysza na olimpiadzie, zaproponował, by go wystawić do kombinacji, to przecież na pewno będzie następny medal... :ysz: _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 6.10.2004, 18:51 Temat postu: |
|
|
mowa o TYM Vahurze... Estonczycy sa boscy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 16.1.2005, 01:55 Temat postu: |
|
|
Oglądałam sobie dzisiaj biegi i przyszedł mi do głowy banalnie prosty, a myślę, że pożyteczny sposób na uwygodnienie startu masowego. Owszem i tak należę do tych, którzy uważają, że jednak skoki po biegu to nie to samo ... ale skoro już jest, warto organizować tę konkurencję w sposób wygodniejszy dla zawodników. Najpierw cytuję uwagi Tiny Krause, by wskazać, jaki problem może się tu łatwo pojawiać.
| Cytat: | Der Massenstart wurde ja quasi "erfunden", um die Nordische Kombination für die Zuschauer interessanter zu gestalten. Ich bin auch Zuschauer, ich kann aber nichts interessantes daran finden, wenn sich die NoKos gegenseitig ihre Stöcke in irgendwelche Körperteile rammen. Für die ersten Starter ist dies ja noch kein Problem, aber sobald man in den hinteren Reihen steht, na da würde ich am Anfang doch lieber ein wenig Abstand zum Fordermann halten. Es muss ja auch wahnsinnig toll sein wenn man am ersten Anstieg ganz hinten ist und unten eine Weile warten muss bis man überhaupt weiterlaufen kann, weil nicht genug Platz da ist.
(...)
Ok, wiedermal genug rumgemosert, aber ein paar Verbesserungsvorschläge zum Schluss möchte ich dann doch noch anbringen *g*:
* Massenstarts nur auf Langlaufstrecken ausführen, die das auch zulassen (also BREITE Strecken, nicht nur 2-3 Meter breit, vor allem im Startbereich!) (...) |
W biegach widać wyraźnie, że - zapewne by kibice dłużej mieli co oglądać i oczywiście by nie było podcinania się nawzajem nartami co 5 metrów - zawodnicy startują po trochu , mierzy się całkowity czas i jak ktoś później wystartuje, a jest szybszy, to zupełnie po prostu wskakuje na odpowiednie miejsce w wynikach. Analogicznie jest zresztą w biatlonie w niektórych typach konkursu (choć to nie to samo, co jednoczesny start i np. para zawodników idąca łeb w łeb nawet na strzelnicy... ). Czy nie dałoby się czegoś w tym stylu organizować w kombi? Nawet nie jakieś duże odstępy, żeby nie wydłużać niemiłosiernie transmisji. Ale puszczać zawodników w jakichś odstępach, żeby nie było właśnie tego wpadania na siebie. Kto grał w obecną wersję kombi-puzzli, widział może uroczą scenkę na obrazku nr 6: letni start masowy i w tylnych rzędach już efekt domina, czyli wywrotki... I tak sobie gdybam, bo wtyczek w komisji regulaminowej nie mam (gdybym miała, załatwiłabym Nordic Combined Skiflying Challenge ), ale myślę, że pomysł bardzo niegłupi... _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 17.1.2005, 13:54 Temat postu: |
|
|
A mnie sie akurat pod tym wzgledem podoba start masowy Lubie ten moment, w ktorym startuja wszyscy naraz (zreszta trzeba przyznac, ze jest to bardzo widowiskowe) a poza tym mysle, ze wprowadzanie dodatkowych "ulatwien" wprowadza jeszcze wieksze zamieszanie. Inna sprawa, ze faktycznie nie zawsze organizatorzy zapewniaja odpowiednie warunki (vide wyplatywanie Takahashiego z siatki na zakrecie podczas PS w Zakopcu ) ale nie sadze, zeby to byl to az taki problem... _________________ kes hüppab ja suusatab. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ollie Diabełek forum

|
Wysłany: 26.1.2005, 12:45 Temat postu: |
|
|
| mam pytanko.ile trzeba uzyskac punktow w psb aby moc przejsc do psa? z gory dziekuje za odpowiedz. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 26.1.2005, 17:48 Temat postu: |
|
|
Trzeba być w pierwszej czterdziestce WRL; punkty z PŚ B są mnożone przez 2... W punkcie "Światowa Lista Rankingowa" na KombinacjiNorweskiej.pl jest dokładniej wyjaśnione. Ogólnie nie ma jakiejś konkretnej liczby, bo to zależy od tego, ile mają inni.
Natomiast dla kraju z kwotą podstawową wystarcza 1 punkcik i warunki dodatkowe. Polska ma tego niefarta, że warunku pierwszego nie jest w stanie spełnić...  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 1.5.2005, 20:23 Temat postu: |
|
|
Spieszę donieść, iż pięciokrotnym mistrzem Węgier w kombinacji norweskiej był István Pajor (w latach 60-tych: 1960-67). Czyż to nie cudowne?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 1.5.2005, 23:07 Temat postu: |
|
|
Cudowne, bo pozwala to domniemywać, że wówczas węgierscy kombinatorzy byli w liczbie mnogiej. Teraz nawet nie pojedynczej...  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
|