|
Skokinarciarskie.pl Skokinarciarskie.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Emu Administrator

|
Wysłany: 13.2.2005, 10:01 Temat postu: |
|
|
Może podobnie, ale dużo mniej ostro. Faktycznie, jak tu mieć motywację winiąc trenera za wszystkie nieszczęścia świata... :ysz: Na pewno PZN coś z tym musi zrobić, tyle że ja uważam, że ich kombinacja najzwyczajniej w świecie NIE OBCHODZI. Biatlon czy narciarstwo alpejskie jeszcze jeszcze, choć daleko do uwielbienia, jakie ze strony PZN-u otrzymuje Miszcz, kombinacja musi pokornie czekać na samiutkim końcu kolejki.
PZN promuje tylko te dyscypliny, w których są sukcesy. I naprawdę nie wiem, czy nie powinno być choćby częściowo odwrotnie.
Nie chcę przenosić tu awantury o trenera Pochwałę (choć i tak ci, którzy kłócą się na komentarzach, kto winien, tu raczej nie zaglądają), ale mam chwilami wrażenie, że on po prostu - umiejętnościowo - nie jest jakimś rewelacyjnym trenerem. Chcę wierzyć, że nie jest to opój ani tyran itd., dostrzegam, że po prostu nie ma innych kandydatów na to stanowisko, ale nie wiem, czy uda mu się samemu wysoko doprowadzić naszą kadrę. _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 13.2.2005, 10:39 Temat postu: |
|
|
| Biatlon nie podlega chyba PZNowi (biatloniści mają osobny, niezależny Polski Związek Biathlonu). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 13.2.2005, 11:48 Temat postu: |
|
|
| Mestari napisał: | | Biatlon nie podlega chyba PZNowi |
A to mają farta...  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Matti_Hautamaeki231 Król forum

Dołączył: 09 Gru 2004 Posty: 16777186 Skąd: z Grobowego Wzgórza w Turku
|
Wysłany: 19.2.2005, 15:41 Temat postu: |
|
|
Mają szczęście. Nie podlegają włądzy Jaśnie Oświeconego prezesa Pawłą Włodarczyka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Irm Administrator

|
Wysłany: 1.3.2005, 22:03 Temat postu: |
|
|
Emu, mam do Ciebie prosbe. nie moge napisac tego na kn.pl, bo wiem, ze czyta to duzo osob, w tym sztab szkoleniowy kadry, zawodnicy i dzialacze
to nie zla wola PZNu sprawila, ze Polacy nie pojechali na MS. zadecydowaly o tym inne wzgledy, takze takie, o ktorych pisal JW. mysle, ze gdyby wszystko bylo jak trzeba, PZN by sie nie sprzeciwil.
nie mam nic przeciwko wolnosci slowa, ale sama rozumiesz, ze niektore komentarze znacznie mijaja sie z prawda i chyba lepiej nie byc tak radykalnym w wyglaszaniu opinii  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 2.3.2005, 20:43 Temat postu: |
|
|
Szczerze mówiąc ja to chciałam napisać ostro, tak, żeby zabolało Włodarczyka... ale jeżeli miałoby to zaszkodzić Redakcji, lepiej, by tego nie czytano. Mimo wszystko jest mi po prostu przykro. Nie pojmuję takiego marnowania pierwszej od dawna możliwości. W tej sytuacji - nie licząc możliwości wystawienia zawodników na oby doszłym-do-skutku PŚ w Zakopcu - Polska będzie musiała czekać co najmniej rok na prawo startu w PŚ A...
Zakładając hurraoptymistyczny i zupełnie nieprawdopodobny wariant punkciku w tymże PŚ zakopiańskim, czy to dawałoby jakieś prawo startu? _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ollie Diabełek forum

|
Wysłany: 10.4.2005, 21:17 Temat postu: |
|
|
| juz wiadomo kiedy dokladnie bedzie kombi w zako i harra? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 11.4.2005, 14:57 Temat postu: |
|
|
| Jesli rzeczywiscie bedzie, to potwierdzenie bedzie dopiero w maju. Wstepnie zapowiada sie na oba przedswiateczne weekendy - najpierw harrach, pozniej zakopane. Ale wstepne kalendarze maja to do siebie, ze sporo moze sie w nich zmienic... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ollie Diabełek forum

|
Wysłany: 11.4.2005, 18:21 Temat postu: |
|
|
| munklia napisał: | | Jesli rzeczywiscie bedzie, to potwierdzenie bedzie dopiero w maju. Wstepnie zapowiada sie na oba przedswiateczne weekendy - najpierw harrach, pozniej zakopane. Ale wstepne kalendarze maja to do siebie, ze sporo moze sie w nich zmienic... |
czyli jak zwykle robia nam lipe i chca zrobic 2 konkursy pad rzad w pol i cze nie powiem fajnie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 11.4.2005, 19:26 Temat postu: |
|
|
A mi się to właśnie bardzo podoba... Przynajmniej pora taka, że nie grozi mi ani sesja, ani wyjazd na narty w tym terminie (oczywiście i tak bym nie jechała, ale to by nam blokowało możliwy termin). Ja już powtarzam, że w ogóle nie ma mowy, żebym z jednego albo drugiego zrezygnowała, Malinka też wstępnie się pisze na oba... Chcę koniecznie jechać z kimś, bo na ponad jedną osobę taksówka wychodzi względnie tanio. Do Szklarskiej bardzo łatwo dojechać, ale potem pozostaje tylko spacerek pod górkę i na parę kilometrów (hmmm, po Hradku wytrzymałybyśmy...  ), czekanie kilka godzin na autobus do Jakuszyc, autostop (zakazany przez mamę, i tak zdarza mi się skorzystać, ale na kilka osób niewygodnie) albo właśnie taksówka... Do tej pory na skoczniołazostwo i LGP jechałam tradycyjnie sama i tu pojawiał się problem. _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
ollie Diabełek forum

|
Wysłany: 11.4.2005, 21:23 Temat postu: |
|
|
| Emu napisał: | A mi się to właśnie bardzo podoba... Przynajmniej pora taka, że nie grozi mi ani sesja, ani wyjazd na narty w tym terminie (oczywiście i tak bym nie jechała, ale to by nam blokowało możliwy termin). Ja już powtarzam, że w ogóle nie ma mowy, żebym z jednego albo drugiego zrezygnowała, Malinka też wstępnie się pisze na oba... Chcę koniecznie jechać z kimś, bo na ponad jedną osobę taksówka wychodzi względnie tanio. Do Szklarskiej bardzo łatwo dojechać, ale potem pozostaje tylko spacerek pod górkę i na parę kilometrów (hmmm, po Hradku wytrzymałybyśmy...  ), czekanie kilka godzin na autobus do Jakuszyc, autostop (zakazany przez mamę, i tak zdarza mi się skorzystać, ale na kilka osób niewygodnie) albo właśnie taksówka... Do tej pory na skoczniołazostwo i LGP jechałam tradycyjnie sama i tu pojawiał się problem. |
ja sie jeszcze na nic nie pisze bo nie wiem co bede robic za 3 miesiace a co dopiero za 8 co nie zmienia faktu ze bardzo bym chciala.a tak w ogole to cie podziwiam bo ja sama to bym nigdy nie pojechala, chyba ze jeszcze na miejscu bylby ktos kogo znam ale tez mialabym watpliwosci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 12.4.2005, 11:38 Temat postu: |
|
|
Na LGP pojechałam sama, ale nie byłam sama: potem dojechała Hannah Bracht, tyle że jechała z zupełnie innej strony i tak byłyśmy umówione... I w sumie nadal jestem zdania, że do Harrachova się łatwo jedzie; w porównaniu z Libercem (:boje:) bardzo łatwo i tanio (ciekawostka: trasa przez Niemcy - z Brandenburg-Ticket i Sachsen-Ticket na kilka osób - jest tańsza niż przez Czechy. Tym lepiej, bo do Ostravy mam sentyment, ale mniejszy niż do Zittau )... Za to pierwszy mój pobyt w Harrachovie był faktycznie zupełnie samotny, moja pierwsza całkowicie samotna wyprawa... Obecnie testuję, jak daleko mama może mnie wypuścić: z rowerem do Turyngii (oczywiście tam dowiozłabym rower pociągiem i dopiero na miejscu przemieszczałabym się na nim) nie pozwoli, ale może uda się z koleżanką; nawet na Ukrainę z Jurkiem Zubą z Zagórza powiedziała, że pozwoli...
Niech żyje offtop. A tak w temacie, to mimo wszystko termin PŚ w Zakopcu i Harrachu mi się wydaje bardzo dobry; przedświąteczny, wtedy się mniej rozjeżdża, więc pewnie dasz radę pojechać... _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
ollie Diabełek forum

|
Wysłany: 12.4.2005, 18:25 Temat postu: |
|
|
| Emu napisał: | Na LGP pojechałam sama, ale nie byłam sama: potem dojechała Hannah Bracht, tyle że jechała z zupełnie innej strony i tak byłyśmy umówione... I w sumie nadal jestem zdania, że do Harrachova się łatwo jedzie; w porównaniu z Libercem (:boje:) bardzo łatwo i tanio (ciekawostka: trasa przez Niemcy - z Brandenburg-Ticket i Sachsen-Ticket na kilka osób - jest tańsza niż przez Czechy. Tym lepiej, bo do Ostravy mam sentyment, ale mniejszy niż do Zittau )... Za to pierwszy mój pobyt w Harrachovie był faktycznie zupełnie samotny, moja pierwsza całkowicie samotna wyprawa... Obecnie testuję, jak daleko mama może mnie wypuścić: z rowerem do Turyngii (oczywiście tam dowiozłabym rower pociągiem i dopiero na miejscu przemieszczałabym się na nim) nie pozwoli, ale może uda się z koleżanką; nawet na Ukrainę z Jurkiem Zubą z Zagórza powiedziała, że pozwoli...
Niech żyje offtop. A tak w temacie, to mimo wszystko termin PŚ w Zakopcu i Harrachu mi się wydaje bardzo dobry; przedświąteczny, wtedy się mniej rozjeżdża, więc pewnie dasz radę pojechać... |
a jak do libe jechalas?bo ja pociagiem ze zgorzelca a stmtad to mnie juz wujek zabral samochodem i odebral :happy:
mhm ja wole goerlitz od zittau zdecydowanie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 14.4.2005, 21:47 Temat postu: |
|
|
Przed LBC stało się coś strasznego, czego do dziś nie mogę sobie wybaczyć. Ja naprawdę podróżując samotnie albo zajmując się sporo młodszą koleżanką umiem byc odpowiedzialna. Ale tamtego rana zapomniałam biletów. Wróciłyśmy, spóźniłyśmy się, oddałyśmy... Cierpię straszliwie, gdy to wspomnę. Miałyśmy jechać przez Frankfurt, Chociebuż (Cottbus - nie lubię niemieckiej nazwy; w przypadku Zittau odwrotnie, nie znoszę nazwy polskiej), Goerlitz i Zittau. Im więcej osób, tym taniej, bo te bilety landowe kosztują tyle samo dla jednej osoby, co dla pięciu. Pojechałyśmy przez Wrocek, potem pekaes do Bogatyni, pekaes na granicę, marsz do Hradka nad Nisou w deszczu i po półciemku (dobrze, że chociaż droga oświetlona... Ale i tak była ósma wieczorem), taksówka do Liberca... I udało nam się koło dziesiątej znaleźć na kwaterze, co uważam za wielkie osiągnięcie.
A trasą planowaną jest bardzo dobry dojazd i tąże trasą, tylko w drugą stronę, wracałyśmy. Pojechałyśmy wcześniej do Zittau ("prosim dve jizdenky na vlak do Zittau"... ) i tam trochę oprowadziłam Malinkę; przede wszystkim poszłyśmy na wieżę kościoła, z której jest wspaniała panorama. Widać m.in. Jeszted... Od razu tak nam się zrobiło tęskno za Libercem... I nauczyłyśmy syna kustosza (jak się nazywa ktoś, kto czuwa nie nad muzeum, tylko nad punktem widokowym??) mówić "do widzenia", bo "na schledanou" już znał. A sam kustosz mnie poznał. Gdyby jeszcze w informacji była p. Lange, to już bym się chyba rozpłynęła z sentymentu... _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
ollie Diabełek forum

|
Wysłany: 15.4.2005, 20:59 Temat postu: |
|
|
he he ja mam to szczescie ze polowa mojej rodziny mieszka w bogatyni wiec zawsze moge skorzystac z ich pomocy i jak jestem u nich to stamtad juz jest rzut beretem do czech i niemiec wiec zawsze jezdze :happy:
a z bogatynii jakim pskesm i gdzie jechalas?
wiesz jak ja jechalam na lgp do zako to babka nas poinformowala w kasie ze pociag jest o 22.30 a jak przyszlysmy na centralny o 22.11 to sie okazalo ze on jednak odjezdzal o 22.10 takze zaczelo sie po prostu odlotowo.skonczylo sie na tym ze dojechalysmy tam z kilkugodzinnym opoznieniem i z 3 przesiadkami w nocy i siedzieniu na jakis dziwnych dworcach z conajmniej dziwnymi ludzmi :ysz: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
Wysłany: 16.2.2006, 22:33 Temat postu: |
|
|
| Co sądzicie na temat zapowiedzi Polo Tajnera apropos odbudowania kobinacji w Polsce. Czy mozna dawać wiarę temu że nowy prezes zajmie się konkretnie tą dyscypliną? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 17.2.2006, 12:33 Temat postu: |
|
|
| Pozostaje mieć tylko nadzieję, że będzie lepiej. Ale na razie nie ma podstaw, żeby wierzyć panu Tajnerowi... do tej pory przynajmniej mało się starał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 24.2.2006, 19:19 Temat postu: |
|
|
MINISTER LIPIEC:
(...)- Przed igrzyskami liczyłem na jeden, dwa medale. W klasyfikacji punktowej zajmujemy 21. miejsce, a więc takie same jak cztery lata temu w Salt Lake City (...)
- To nieprawda, że nie mamy żadnej koncepcji. Koncepcja jest. Uważam, że w sportach zimowych powinniśmy się skupić na dyscyplinach, w których mamy tradycje i dobrych trenerów. Myślę o narciarstwie biegowym, skokach, biathlonie i nieco zapomnianej kombinacji norweskiej. Za cztery lata powinno to przynieść dwa, trzy medale - uważa Lipiec.
No ciekawe... _________________ Tęczowa śmieciarka to kwiat MPO
Barwami otula dzielnice
Tęczową śmieciarkę witają co dzień
Przechodnie i kamienice |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamischka Maskotka forum

|
Wysłany: 24.2.2006, 20:27 Temat postu: |
|
|
| jasne. pozyjemy zobaczymy. ale jakos srednio w to wierze, rpzewaznie na obietnicach sie konczy... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 25.2.2006, 14:59 Temat postu: |
|
|
Hehe IV Rzeczpospolita obejmie również reformę kombinacji norweskiej Lud w ekstazie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|