| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
niuniuska Tygrys na forum

|
Wysłany: 19.10.2003, 15:03 Temat postu: |
|
|
dzięczki :happy:
na tio bym nie wpadła :happy:  _________________ no cio ja mam tu napisać????   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 20.10.2003, 08:46 Temat postu: |
|
|
Co do lektur nadobowiązkowych polecam "Chemię nieorganiczną" Lothara Kolditza. Naukowiec skupia się przede wszystkim na metalach bloku d ukladu ukresowego, tłumaczy powstawanie kompleksów tych pierwiastków w sposób bardzo czytelny dla nie-studenta chemii... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 21.10.2003, 23:40 Temat postu: |
|
|
ojoj ja nie kapuję chemii chyba nie będę czytać tej książki
Werter TY chemik jesteś/będziesz  _________________ no cio ja mam tu napisać????   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 21.10.2003, 23:50 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Werter TY chemik jesteś/będziesz |
że tak się wtrącę Werter studiuje chemię.. więc będzie chemikiem
| Cytat: | | ja nie kapuję chemii chyba nie będę czytać tej książki |
Niunia jak byk pisze: "tłumaczy powstawanie kompleksów tych pierwiastków w sposób bardzo czytelny dla nie-studenta chemii..." więc na pewno sobie poradzisz.. :kiss: btw chemia jest bardzo interesująca..  _________________
"Unabhängig davon, wie Du springst, bleibst Du mein persönlicher Weltmeister. Nur möchte ich Dich noch einmal so wahnsinnig jubeln sehen. Und ich weiß, dass es auch für Dich leichter wäre." Danke schön :kiss: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 22.10.2003, 09:20 Temat postu: |
|
|
Co do profesji... Nie należy wprawdzie ujawniać nic z prywatnych rozmów, ale Łertuś mnie zaskoczył...  Kiedy powiedziałam, że chcę iść na kurs dla trenerów skoków (jeśli mi się uda - za dwa lata, kiedy już skończę polonistykę, a na germanistyce będę na 5. roku i będę miała więcej czasu - kurs zapewne w Kraku, ewentualnie Katowicach), Werterek zareagował zaciekawieniem i to tego typu, jakby sam miał ochotę zostać trenerem... No no, może mi się szykuje asystent dla drużyny skoczek...    _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 22.10.2003, 19:34 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | może mi się szykuje asystent dla drużyny skoczek |
coś mi się wydaje, że raczej skoczków.. :happy: a najlepiej takiego jednego choć On wtedy to już nie będzie skakał a poważnie mówiąc to nic nie wiadomo, poczekamy zobaczymy może jeszcze jakiś asystent dojdzie  _________________
"Unabhängig davon, wie Du springst, bleibst Du mein persönlicher Weltmeister. Nur möchte ich Dich noch einmal so wahnsinnig jubeln sehen. Und ich weiß, dass es auch für Dich leichter wäre." Danke schön :kiss: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23.10.2003, 22:25 Temat postu: |
|
|
a nio Widzisz, ja niewiedzieć :happy: jakby cio to będą błagać o korepetycje
ale jam za głupia na takie książki :happy: :happy:  _________________ no cio ja mam tu napisać????   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 23.10.2003, 22:38 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | jakby cio to będą błagać o korepetycje |
Wertera czy mnie
| Cytat: | | ale jam za głupia na takie książki |
nie zgadzam się.. :ysz: zbyt dobrze Cię znam.. nie jesteś ani trochę głupia więc proszę nie żartuj.. :kiss: _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 24.10.2003, 15:48 Temat postu: |
|
|
będę i Ciebie i Wertera prosić :happy: :happy: :happy:
kiedy ja nie żartuję :kiss: _________________ no cio ja mam tu napisać????   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 24.10.2003, 18:02 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | będę i Ciebie i Wertera prosić |
z taką pomocą (szczególnie jeśli o Wertera chodzi) to na pewno nie będziesz mieć problemów z chemią :happy: :happy: :happy:
| Cytat: | | kiedy ja nie żartuję |
Niunia !! proszę Cię doceń to kim jesteś i jaka jesteś.. nie wszyscy muszą być dobrzy z chemii i rozumieć te książki.. zresztą nie zakładaj z góry, że nie dałabyś rady.. nawet jej nie widziałaś.. !! więc uważaj bo gotowa jestem przyjechać i wytłuc Ci to gumowym młotkiem.. a wtedy będzie bolałoo  _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 24.10.2003, 23:02 Temat postu: |
|
|
przyjeżdżaj, już dawno zapraszałam :happy:
możesz wałek też wziąść jak Ci zależy
"jestem jaka jestem i tego nie zmienie" :happy:
hehe i tak nie dałabym rady... poprostu jak ja słyszę chemia to normalnie zielenieję i mi się niedobrze robi lae to nie z mojej niechęci, tylko raczej z niezrozumienia przedmiotu i z dziwnej nauczycielki.... której nawiasem mówiąc to się strasznie boję już nieraz uczyłam się przez tydzień po 2 godziny dziennie, a ze sprawdzianu to babsko dało mi góra 3, ale najczęsciej 1
a wracając do książek, to kupiłam sobie ostatnio biografię Lance'a Armstrong'a, tylko jeszcze muszę przed tą książką przeczytać 4 inne ale jakoś się z tym do ferii uwinę :happy: _________________ no cio ja mam tu napisać????   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 25.10.2003, 15:48 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | przyjeżdżaj, już dawno zapraszałam |
no zobaczymy czy Ci tak do śmiechu będzie jak mnie przed drzwiami zobaczysz
| Cytat: | | której nawiasem mówiąc to się strasznie boję |
    to mi się kojarzy z tym co mi moja kumpela powiedziała.. :happy: ona stwierdziła, że boi się Svena normalnie padłam na miejscu.. ale to nie na temat..
nie przejmuj się tą kobietą.. :kiss: ja mam niezrównoważoną babkę z niemieckiego, z którą notabene jestem już po pierwszej kłótni :aniol: ale dalej kocham ten język i nie mam zamiaru się poddać..  _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 25.10.2003, 18:38 Temat postu: |
|
|
Niuniuś... bardzo miło, że tu bywasz, ale może by tak na temat?...
Jako moderator autorytatywnie orzekam, że głupia NIE jesteś.
Zaś jeżeli chodzi o lektury, to ja też wklejam.
Marcin Kula, Religiopodobny komunizm,
Praca Marcina Kuli ukazuje "drugie oblicze" komunizmu. Przy zastosowaniu metody historycznej i socjologicznej Autor wykazuje podobieństwa pomiędzy komunizmem, a różnymi systemami religijnymi. Bardzo ciekawie prezentują się analogie rytuału i praktyk komunizmu względem liturgii religijnych. Bogactwo przytaczanych przykładów, zdarzeń i opisów sprawia, że książkę czyta się z przyjemnością, a i nierzadko z uśmiechem*.
ISBN 83-88508-39-3, format: A-5, stron: 181, cena: 24 zł
Wydawnictwo NOMOS
* święta prawda, ja chwilami prawie sikałam ze śmiechu...
Oczywiście zarazem jest to książka poważna i bardzo cenna. Znakomite. _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 25.10.2003, 19:07 Temat postu: |
|
|
gwiazdusia, nie masz adresu :happy: więc sie nieboję
Emu, przepraszam hehe, przekonasz się jak pogadamy kiedyś na gg :happy:
ale pisałam o książkach :happy: o 2-óch napisałam
jeszcze mam 2 biografie Adama to też mogę polecić  _________________ no cio ja mam tu napisać????   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 25.10.2003, 19:30 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | gwiazdusia, nie masz adresu więc sie nieboję |
i tu się mylisz :happy: :happy: dałaś mi kiedyś na GG skleroza nie boli, ale...
| Cytat: | | jeszcze mam 2 biografie Adama to też mogę polecić |
NIEEEEEEEE!!!!!!!!!!!! tylko nie to.. tego nikt nie będzie czytał.. proszę wszystko, ale nie to  _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 25.10.2003, 19:40 Temat postu: |
|
|
a fakt, dałam :happy: :happy: ale pewno go już nie masz :happy:
ale ja "to" czytałam i "to"było całkiem fajne :happy:
gwiazdusia, :kiss: _________________ no cio ja mam tu napisać????   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 25.10.2003, 20:01 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | a fakt, dałam ale pewno go już nie masz |
i tu Cię zaskoczę bo powiem, że nawet do książki z adresami wpisałam.. :kiss:
| Cytat: | | ale ja "to" czytałam i "to"było całkiem fajne |
jeśli mamy już coś wklejać to coś pożytecznego i treściwego.. coś co każdego by zainteresowało.. ja wiem, że to bardzo pasjonująca lektura , ale nie dla wszsytkich, zresztą jeśli ktoś chce to bardzo łatwo do nich dotrze.. a więc nie wklejaj..  _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 25.10.2003, 20:11 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | i tu Cię zaskoczę bo powiem, że nawet do książki z adresami wpisałam.. :kiss: |
nieuwierzę, dopuki nie dostanę kartki lub listu :kiss:
| Cytat: | jeśli mamy już coś wklejać to coś pożytecznego i treściwego.. coś co każdego by zainteresowało.. ja wiem, że to bardzo pasjonująca lektura , ale nie dla wszsytkich, zresztą jeśli ktoś chce to bardzo łatwo do nich dotrze.. a więc nie wklejaj..  |
kiedy to naprawdę bardzo cikawe książki :happy:
nio cio ja poradzę na to, że nie ma w polskojęzycznych biografii Maddina, albo Hanniego? :happy:  _________________ no cio ja mam tu napisać????   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuit Demon na forum

|
Wysłany: 25.10.2003, 21:02 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | nieuwierzę, dopuki nie dostanę kartki lub listu |
no nieładnie nie ufasz mi a przekonasz się, że coś dojdzie i wtedy będzie Ci głupio ;-)
| Cytat: | | kiedy to naprawdę bardzo cikawe książki |
Niunia proszę Cię..
| Cytat: | | nio cio ja poradzę na to, że nie ma w polskojęzycznych biografii Maddina, albo Hanniego? |
a to sobie poradzę sama ale dzięki za troskę :kiss:  _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 25.10.2003, 21:45 Temat postu: |
|
|
Biografia Hanniego paa polsk będzie. Ale fakt, nie planuję tego teraz zaraz, raczej za parę lat, jak nie będzie wokół niego szumu. To nie ma być z perspektywy połowy sezonu i stanowiska RTL-u w Willingen, tylko
Pod tobą dwieście metrów otchłani,
Nad tobą - nieskończoność
(...)
Siedem sekund - wieczne trwanie (...)
Zobaczymy, czy się uda. Na razie stand back, Kuusamo! :happy:  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
|