| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 30.8.2006, 23:50 Temat postu: |
|
|
To jeszcze ja zapraszam na zakończenie do Galerii z LGP na naszej stronie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 30.8.2006, 23:58 Temat postu: |
|
|
A ja bym chciał tutaj jeszcze zaznaczyć jedną istotną rzecz. Mianowicie podczas oficjalnego treningu skokowego w Klingenthal, Marcin Mąka w trzeciej serii uzyskał 129,5 m! Piszę o tym, bo nie często zdarza się aby polski kombinator norweski oddawał takie skoki Był to dziewiąty wynik serii Może mu pomogły warunki panujące na skoczni, ale rezultat bardzo dobry
@Leszek
Kombinowanie z satelitą to raczej dla osób wtajemniczonych
Czy jest to legalne, to co Ty robisz?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leszek Bzyk się rozbzykał

Dołączył: 03 Lut 2006 Posty: 104 Skąd: Polska zachodnia przy A2
|
Wysłany: 31.8.2006, 00:26 Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej legalne: nie odkodowuję zakodowanych programów, tylko szukam tego co mnie bawi na "wolnodostępnych" . Fajna zabawa. Pozdrawiam. _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 31.8.2006, 00:37 Temat postu: |
|
|
Podajcie mi tutaj końcową klasyfikację generalną LGP 2006 w kombinacji i klasyfikację drużynową Sam bym to zrobił, ale wolno mi działa internet, a stronka FIS-u jest na "ciężkim" serwerze i nie mogę się na nią póki co dostać...
@Leszek
Co to za urządzenie, ten "zez"?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 31.8.2006, 01:14 Temat postu: |
|
|
Końcowa PDF: http://nk-online.de/wettkaempfe/2006-SGP/gesamtwertung.pdf
Drużynowa PDF: http://nk-online.de/wettkaempfe/2006-SGP/nationenwertung.pdf
Pierwsza dziesiątka:
1 Christoph Bieler AUT 290
2 Mario Stecher AUT 266
3 Felix Gottwald AUT 212
4 Bernhard Gruber AUT 196
5 Marco Pichlmayr AUT 102
6 Ronny Heer SUI 97
7 Marcel Höhlig GER 75
8 Ivan Rieder SUI 73
9 Michael Gruber AUT 71
10 Matthias Menz GER 71
Sorry, wolę nk-online od fis-ski...
@spiderman
zez to dodatkowy uchwyt na antenie na drugi konwerter, przez co nie musisz mieć obrotnicy do anteny, aby mieć sygnał z innego satelity niż normalnie używasz. Wpisz w Google to znajdziesz więcej. Ja za swój dałem: 19zł zez + 35zł konwerter. A najbardziej chodziło mi z początku o DSF. Wciąga tak samo jak internet  _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 31.8.2006, 01:16 Temat postu: |
|
|
Acha, Gruber chyba zapomniał zająć 6 miejsce  _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 31.8.2006, 14:50 Temat postu: |
|
|
Ja tutaj czegoś nie rozumiem! Dlaczego w klasyfikacji generalnej sklasyfikowano zaledwie 14 zawodników? Czy w LGP w kombinacji są jakieś inne zasady?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 31.8.2006, 15:18 Temat postu: |
|
|
| Zawodnik musi wziąć udział w każdym konkursie LGP. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 1.9.2006, 11:26 Temat postu: |
|
|
Acha... Nie wiedziałem o tym. W sumie to nie wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem. Taki Kircheisen - zwycięzca jednego z konkursów, w ogóle nie jest uwzględniony w klasyfikacji generalnej. Na szczęście te zasady osowiązują w kombinacji, nie w skokach specjalistycznych  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 1.9.2006, 16:19 Temat postu: |
|
|
| Ta zasada ma zachęcać zawodników do startu w całym cyklu, żeby było mniej takich sytuacji jak w Kandersteg, gdzie startowało zaledwie 29 zawodników (dopuszczono nawet większą ilość Francuzów, żeby nie "zabijać" widowiska). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 1.9.2006, 16:57 Temat postu: |
|
|
Ale już pozostałe konkursy cieszyły się o wiele większym zainteresowaniem i miały lepszą obsadę, szczególnie konkursy niemieckie, gdzie wzięło udział ponad 50 uczestników! Nawet więcej niż w LGP w Zakopanem i Kranj w skokach specjalistycznych  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 1.9.2006, 17:53 Temat postu: |
|
|
| Ale Amerykanie wzięli udział tylko w konkursie w Bischofshofen, Rosjanie odpuścili wszystkie konkursy, które nie były rozgrywane na dużych skoczniach, więc często liczbę wyrabiali Austriacy i Niemcy... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 4.9.2006, 12:46 Temat postu: |
|
|
| W LGP w ogóle także nie pojawili się Japończycy... Powód taki sam jak u Finów? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 4.9.2006, 14:37 Temat postu: |
|
|
Podobno tak. Amerykanie pojawili się w Bischofshofen tylko dlatego, że akurat mieli w Austrii treningi. Ale nie poszło im zbyt dobrze  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 4.9.2006, 21:07 Temat postu: |
|
|
Ja mam nadzieję, że żaden z niestartujących tego lata Finów i Japończyków nie zakończył kariery i wszystkich będziemy oglądać w sezonie zimowym  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 14.9.2006, 14:49 Temat postu: |
|
|
| Leszek napisał: | | To LGP pokazało, jak bardzo jesteśmy "do tyłu" z tą dyscypliną. |
Heh, zwlaszcza jesli porownac wyniki naszych z Kazachami, ktorzy na miedzynarodowej scenie zadebiutowali w tym roku... Zreszta Kazachowie to byl smaczek tego LGP, z konkursu na konkurs coraz pewniejsi.
A co do systemu sporzadzania klasyfikacji LGP, to widac, ze jednak nie bardzo dziala jako system zachety do udzialu we wszystkich konkursach... Kazda druzyna ma jakis plan treningowy niezaleznie od tego, co chce FIS. A skorzystali jak zwykle Austriacy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 30.9.2006, 20:59 Temat postu: |
|
|
I okazało się, że kombinatorom dali dalej poskakać w Klingenthalu niż skoczkom To się zdarza bardzo często. Organizatorzy zawodów dla kombinatorów są bardziej łaskawsi od tych odpowiedzialnych za zawody dla skoczków-specjalistów.
LGP w Klingenthal kombinatorów przyniosło nowy rekord skoczni, a skoczkowie też w LGP nawet się do niego nie zbliżyli...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 30.9.2006, 23:21 Temat postu: |
|
|
| Nie powiedziałabym, że dla kombinatorów są zawsze bardziej łaskawi... czasem odnoszę wprost przeciwne wrażenie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 2.10.2006, 18:41 Temat postu: |
|
|
| ja czasem odnosze wrazenie, ze w przypadku kombich nie biora pod uwage realnych umiejetnosci skokowych. tak jak na psb w klingenthal w marcu - po serii fenomenalnych skokow obnizono belke startowa, mimo ze na gorze zostali juz w zasadzie zawodnicy skaczacy przecietnie. ale tu tez trzeba zrozumiec jury - warunki byly dosc zmienne i trudno bylo ryzykowac, ze ktos poleci na 150 metr i zlamie kark. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 6.10.2006, 14:50 Temat postu: |
|
|
Wiem, wiem, tylko po serii tych swietnych skokow przyszla seria skokow bardzo przecietnych, niektorzy Rosjanie stracili szanse na podium i zawody stracily na dynamice  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|