| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Leszek Bzyk się rozbzykał

Dołączył: 03 Lut 2006 Posty: 104 Skąd: Polska zachodnia przy A2
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 19.8.2006, 09:59 Temat postu: |
|
|
Że też Bieler nie może tak się prezentować zimą... Znowu zapowiada się świetne lato w jego wykonaniu, on potrafi wygrywać, ale tylko latem.
@Leszek
Nie podałeś wyników po skokach, tylko klasyfikację generalną! Podaj dobrego linka  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 21.8.2006, 14:09 Temat postu: |
|
|
No cóż, mi te linki wyświetlają właściwe PDFy :)
Ale jeszcze sprawdzę. _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 21.8.2006, 14:15 Temat postu: |
|
|
U mnie wszystko gra: "Intermediate results ski springen" i "Official results" _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 21.8.2006, 21:24 Temat postu: |
|
|
| Leszek napisał: | | U mnie wszystko gra: "Intermediate results ski springen" i "Official results" |
No teraz to wszystko wyświetla się tak jak powinno
Odnośnie wyników po skokach w Kandersteg (SUI): Christoph Bieler ustanowił nowy rekord obiektu - 100,0 m! Zawsze wiedziałem, że wyniki po skokach w konkursach kombinacji zawsze się przydadzą  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 27.8.2006, 01:25 Temat postu: |
|
|
Szkoda, że nie ma finów, byłoby jeszcze ciekawiej.
A nasi... Fajnie, że się pokazali, za to szkoda, że nic wielkiego nie pokazali.
Dzisiaj jest transmisja ostatniego konkursu w Klingenthal.
Jakby ktoś chciał: 16.05 MDR
Info: http://www.mdr.de/sport-im-osten/3314219.html
A tak BTW: czterech austriaków na czele klasyfikacji generalnej... Tylko pozazdrościć. _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 27.8.2006, 01:45 Temat postu: |
|
|
| Leszek napisał: |
Dzisiaj jest transmisja ostatniego konkursu w Klingenthal.
Jakby ktoś chciał: 16.05 MDR |
Obejrzałbym ten konkurs, ale pierwszy raz słyszę o takim programie! Co to za program? Czy jest dostępny na platformach cyfrowych? Jest to kanał niemiecki?
Bardzo szybko zleciało to LGP w kombinacji... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 27.8.2006, 03:42 Temat postu: |
|
|
Tak, to kanał niemiecki, który posiada wiele oddziałow regionalnych - coś jak nasza TVP3. Na 100% na Astrze - w końcu to prawie niemiecki satelita. Jest dostępny na odbiornikach cyfrowych i "na staruszkach" analogach. Trzeba tylko uważać, żeby nie pomylić z NDR,; to dwie różne stacje. Jak się prześpię (praca w nocy ), to antena na Astrę i jazda... Nie wiem jak jest w kablówkach, bo nie mam :lol
A sama stacja jest super, różne nietypowe dyscypliny transmituje - widział ktoś gdzieś jeździectwo?  _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 28.8.2006, 12:54 Temat postu: |
|
|
Jeśli o mnie chodzi to mam Cyfrę+ Ale takiego programu nie widziałem u mnie...
Z niemieckich to mam ARD, ZDF, RTL i jeszcze jakieś, ale MDR nie widziałem
A Ty oglądałeś ten konkurs?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 29.8.2006, 12:26 Temat postu: |
|
|
Lepiej zobacz, co na treningu skokowym przed zawodami zrobił Bernhard Gruber!!! Ustanowił nowy rekord skoczni K125 w Klingenthal, skokiem na odległość 144,5 m!!! Poprawił poprzedni rekord Sergeja Maslennikova o pół metra, który pochodził z zawodów PŚ "B" w kombinacji. Świetne odległości można uzyskiwać na tym obiekcie, rekord wynosi już 144,5 m i to jeszcze na pewno nie koniec W tym rekordowym treningu daleko latał także Jason-Lamy Chappuis, wygrał pierwszy trening (138,0 m), w drugim był drugi (141,0 m), a trzeci znów wygrał (142,0 m)
Wyniki oficjalnego treningu skokowego przed LGP w kombinacji w Klingenthal K125 (GER) |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 29.8.2006, 15:39 Temat postu: |
|
|
Musiało pięknie wyglądać, taaaaki lot. Za to trzeciego skoku nie oddał, chyba trochę się przestraszył i wcale bym się nie zdziwił.
Ale mi chodzi o coś innego. Do czego można dojść, gdy ma się odpowiednie zaplecze i nie zmieniając trenera gdy tylko wiatr inaczej zawieje... Osobiście mnie boli stan polskiej KN , a jak zobaczyłem co daje dobry tok szkolenia młodych zawodników za granicami naszego pięknego kraju, to mnie trochę zazdrość wzięła. No i szkoda, że Finów nie było
23 września będzie Puchar Niemiec - może znów transmisja będzie...  _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 29.8.2006, 15:50 Temat postu: |
|
|
A co do cyfry+ i MDR: pewnie masz jako satelitę HotBirda, a musi być Astra
Niekodowane kanały dostępne przez dekoder CYFRA+
Satelita ASTRA 19E
NIEMIECKIE:
ARD, ZDF, 3 Sat, Arte, DSF, MTV Central, MTV 2 Pop Channel, Kabel 1, N 24, Pro 7, SAT 1, RTL, RTL 2, Super RTL, VIVA, VIVA Plus, ZDF Info, ZDF Theaterkanal, ZDF Dokukanal, XXP, Sudwest RP, SWR Fernsehen, Tele 5, TV Berlin, SR Fernsehen, Sonnenklar, Bayerisches FS, BR Alpha, BTV 4 U, Eins Extra, Eins Festival, Eins Muxx, Hessen Fernsehen, K-TV, KiKa, MDR Fernsehen, MDR Sachen-Anhalt, MDR Thuringen, NDR Fernsehen, NDR Hamburg, Neuen Live, ONTV Regional, Phoenix, RBB Berlin, RTL Shop, TV 6, VOX, VOX Austria, WDR Dortmund, WDR Essen, WDR Siegen, WDR Munster.
Kombinację oglądać można na: ZDF, ARD i właśnie MDR. _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 29.8.2006, 23:33 Temat postu: |
|
|
Osobiście niezbyt znam się na tych satelitach, wiem jednak, że kilka niemieckich programów mam, ale na pewno nie tyle, ile wymieniłeś A pewnością nie mam satelity Astry. Można to jakoś zmienić?
Wiem jednak, że kombinację można oglądać na ZDF i ARD i zimą czasami sobie tam oglądam transmisję, gdy nie ma jej na Eurosporcie Choć częściej jest na Euro niż na tych kanałach niemieckich...
I po LGP 2006 w kombinacji. Bardzo szybko to zleciało, ale kalendarz był tak ustalony, że jedne zawody były od razu po drugich. Dlatego tak szybko rozegrano ten cykl. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 30.8.2006, 23:21 Temat postu: |
|
|
Jeśli chcesz Astrę, to zainteresuj się takim urządzeniem o nazwie "zez" . Przy pomocy jednego odbiornika sat możesz oglądać programy z dwóch lub więcej satelitów.
Ja nie mam Cyfry czy Cyfrowego Polsatu, więc bawię się w ten sposób. Teraz mam: Hotbird, Astrę i Amos. Ok. 400 programów za darmo. Ale to tylko na marginesie.
Faktycznie bardzo szybko to poleciało, 10 dni i koniec. Pozostało nam czekać do zimy .
To LGP pokazało, jak bardzo jesteśmy "do tyłu" z tą dyscypliną. Widać też, że na starą gwardię zawsze można liczyć. Do pozytywów mogę też zaliczyć to, że odkurzyłem rolki
Chyba temat można uważać za zakończony... _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|