| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Która skoczka jest najurodziwsza? |
| Michaela Schmidt |
|
10% |
[ 6 ] |
| Anette Sagen |
|
32% |
[ 19 ] |
| Karla Keck |
|
10% |
[ 6 ] |
| Daniela Iraschko |
|
13% |
[ 8 ] |
| Kristin Fridtun |
|
0% |
[ 0 ] |
| Petra Benedik |
|
3% |
[ 2 ] |
| Lisa Demetz |
|
0% |
[ 0 ] |
| Helena Olsson |
|
16% |
[ 10 ] |
| Inna... |
|
13% |
[ 8 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 59 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Emu Administrator

|
Wysłany: 27.3.2004, 23:18 Temat postu: |
|
|
No właśnie ja nie mogę, bo nie mam programu do wrzucania na serwer. I nigdy się tego nie nauczyłam, zawsze aspekty techniczne robiono za mnie. Owszem jestem samoukiem komputerowym, ale tylko w tym, czego miałam okazję się nauczyć.
Chodziło mi raczej o takie "przechowanie" zdjęcia... tak, jak mnóstwo osób sobie robi darmowe kontko (= małe konto ) w necie, żeby po prostu móc przechowywać takie tam drobiażdżki... Sygnaturki... zdjęcia, które się zapisało i nie pamięta się już, skąd były...
Ech, pal sześć. Na razie trochę zajętam, potem się zrobi ten konkurs... _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Taiia Król forum

|
Wysłany: 29.3.2004, 17:46 Temat postu: |
|
|
Wiesz: wyslij mi te kilka fotek, a juz znajde miejsce na jakims ze swoich serwerowych smietnikow ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
BOT

Dołączył: 29 Lip 2004 Posty: 0 Skąd: Warszawa, Warsaw, Varsovia, Warschau
|
Wysłany: 18.8.2004, 09:45 Temat postu: |
|
|
| O kurcze! Dopiero teraz zauważyłem dział o skokach kobiet! Głosuję oczywiście na Dani! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 18.8.2004, 09:55 Temat postu: |
|
|
I mam nadzieję, że będziesz tu częściej zaglądał... Na forum ogólnie mały ruch. Ale czasami owszem, i jest politycznie.  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
BOT

Dołączył: 29 Lip 2004 Posty: 0 Skąd: Warszawa, Warsaw, Varsovia, Warschau
|
Wysłany: 18.8.2004, 15:46 Temat postu: |
|
|
| Emu napisał: | I mam nadzieję, że będziesz tu częściej zaglądał... Na forum ogólnie mały ruch. Ale czasami owszem, i jest politycznie.  |
Zaglądam zaglądam ale nie mogę jakoś wejść do tematu. Parę fotek Danieli (i nie tylko) teżby się przydało! _________________ POZDRAWIAM! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kukka Pupilek na forum

Dołączył: 27 Wrz 2004 Posty: 570 Skąd: Lublin /Helsinki/Kopenhaga
|
Wysłany: 23.11.2004, 21:39 Temat postu: |
|
|
A dlaczego nie ma Janki Vetter? Nie dość, że ładna to jeszcze po nazwisku sądząc, moja kuzynka 
A tak off-topic, to też muszę częściej tu zaglądać, bo widzę, że jest ciekawie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 24.11.2004, 09:54 Temat postu: |
|
|
Janki Vetter nie dałam, bo kompletnie mało znana... Ale w Koenigsbronn mają niesamowicie dużo skakajek. To wszystko może powoli zacząć się pokazywać w dużych zawodach; np. ostatniego lata przez chyba cały turniej letni "przestartowała" Carmen Hermann z Furtwangen, do tej pory zdecydowanie "lokalna" zawodniczka...
A tak poza tym witamy. Nie zauważyłam postów, teraz odpisuję. _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 21.11.2005, 22:40 Temat postu: najładniejsza skoczka |
|
|
Brakuje mi w ankiecie takiej skoczki jak Henriette Smeby Według mnie nie ma obecnie ładniejszej od niej kobiety skaczącej :happy: Oto jedno z jej zdjęć:
http://gfx.dagbladet.no/pub/artikkel/4/42/420/420257/sagen.jpg
Na tym zdjęciu Smeby to ta po prawej
Naprawdę ona jest niezwykłej urody Oby w przyszłości było więcej takich skoczek jak ona :happy: Choć nie mówię, iż obecnie nie ma ładnych
Nota adminki: zamieniam obrazek na link, bo rozciąga okno. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mrs.Kofler
|
Wysłany: 10.12.2005, 22:41 Temat postu: |
|
|
uwazam ze kobiety nie powinny skakac... to jest meski sport  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 12.12.2005, 22:14 Temat postu: |
|
|
Mrs. Kofler, chcesz polemiki? Chcesz? To ma brzmieć zaczepnie, ale oczywiście absolutnie nie oznacza, że nie pozwalam innym mieć swoich poglądów. Ale polemizować mogę i będę.
Po pierwsze zastanów się bardzo po prostu, czy istnieje jakikolwiek argument na rzecz "męskości" skoków poza tradycją, która niestety tak się ułożyła, że przez dziesięciolecia kobiety ze skoczni wykluczano. A jak wiadomo, "jest tradycją, że czasy się zmieniają".
Mówi się o mniejszej sile, ale co z tego? Wiadomo, że siła ma w sporcie znaczenie, że w większości dyscplin kobiety mają nieco słabsze wyniki - ale jednak uprawiają te dyscypliny, po prostu w prawie każdym sporcie istnieje klasa żeńska i męska.
Czy jest w istocie skoków cokolwiek męskiego? Chyba nie chcesz naśladować Małysza, który twierdzi, że to niekobiece, żeby kobieta zasłaniała się kombinezonem, bo wtedy nie widać, że jest kobietą? Kobieta nie jest ani trochę mniej kobietą, gdy swej płci nie podkreśla. W kulturze, w której seks i powabność erotyczna stają się przymusem, realnie potrzeba możliwości wolności od seksu.
A po drugie - "nie powinny" skakać, ale co to znaczy? "Nie podoba mi się"? Czy "nie należy im tego ułatwiać"? Wolność jest dla mnie czymś świętym, powiem więcej: wedle mojej własnej koncepcji - tak to muszę nazwać, jak mocno by to nie brzmiało - teologicznej, ludzka wolność ma najwyższą, boską sankcję.
Osobiście dziwi mnie sytuacja, w której kobiety nawet nie próbują się utożsamiać z innymi kobietami. Nie chodzi o to, by być zamkniętą w swojej płci, tylko o to, że kobiety muszą się wzajemnie wspierać, bo są na pozycji osób dyskryminowanych. Dlaczego kibicować tylko mężczyznom? Podtekst miłosny? Ja jednego skoczka też kochałam, a jednak cały czas mocno kibicowałam sportowi kobiet - owszem, do pewnego stopnia traktuję to jako deklarację polityczną. Nie zapominaj, że panowie często ani myślą kibicować sportsmenkom - owszem, mogą się zaślinić, jeżeli odpowiednio sporo widać (tu deklaruję przy okazji: precz ze spódniczkami w tenisie, majtki na wierzchu w miejscu publicznym to żenada), ale wynik ich nie obchodzi i już nie raz spotkałam się z wypowiedziami mówiącymi tyle: kobiety w ogóle nie nadają się do sportu, te wyniki są żałosne, ale niech sobie trenują ze względu na widoczki dla nas mężczyzn... :ysz:
Może dużo lepsza byłaby sytuacja kobiet w Polsce, gdyby naprawdę wspierały się wzajemnie. A nie podgryzały na zasadzie: wiele sławnych kobiet uznaje za swój obowiązek podkreślić brak feministycznych poglądów i wredność kobiet jako takich. "Nie wierzę w kobiecą solidarność, bo" - naprawdę niejedną taką wypowiedź czytałam. Tyle że w ten sposób piłuje się własną gałąź. Ja wierzę w solidarność kobiet w zwalczaniu takiego podejścia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 18.12.2005, 12:44 Temat postu: |
|
|
@Mrs.Kofler
Ty na pewno bardzo lubisz, kiedy ktoś ci mówi, co powinnaś, a czego nie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 14.1.2006, 20:18 Temat postu: |
|
|
Nie pamiętam czy wypowiadałem się już kiedyś tu Na pewno podobają więc mi się bardzo Anette Sagen i Daniela Iraschko (niektórzy mówią, że jest brzydka - ona tak tylko często wychodzi na różnych zdjęciach ), a także Lisa Demetz i Henriette Smeby Ładna jest też Mariola Janota  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartus Marczus Forumowicz z ostrzeżeniem

|
Wysłany: 14.1.2006, 20:54 Temat postu: |
|
|
| Mariola Janota jest nawet ładna, ale ja osobiście wole Gabrysie Buńde! :happy: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 21.1.2006, 01:03 Temat postu: Miss skoczni |
|
|
To są bardzo młode dziewczynki, według mnie nie należy ich jeszcze brać pod uwagę jako Miss Skoczni
Przydałyby się jakieś zdjęcia najładniejszych obecnie skaczących skoczek Czy ktoś jest w stanie je znaleźć i tutaj wkleić? Dla mnie najładniejszą skoczką jest bezwględnie Henriette Smeby, ale może są inne jeszcze ładniejsze, tylko ja nie widziałem ich zdjęć?!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 21.1.2006, 17:53 Temat postu: |
|
|
Ja z tych skoczyń co Emu pokazała to raczej żadna mi sie aż tak nie podoba, lecz napewno jest więcej skoczkiń i znalazła by się jakaś że na kolanach nie jeden przy niej by był  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 22.1.2006, 14:37 Temat postu: Henriette Smeby |
|
|
Bartus, chodzi ci o te skoczkinie, które Emu pokazała w pierwszym poście tego tematu? Jeśli tak to przecież większość tamtych zdjęć się nie wyświetla, są zdaje się tylko dwie fotografie! Więc jak możesz ocenić, która skoczkinia ci się podoba, a która nie?
Wklejam tutaj zdjęcie mojej Miss skoczni - Henriette Smeby! :happy:
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 22.1.2006, 16:36 Temat postu: |
|
|
mi zabardzo się nie podoba. Bądź razie na tym zdjęciu. Może masz jakieś jeszcze?
Ja co do skoczkiń to jestem za Gabrysią Buńdą! :happy: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 22.1.2006, 18:00 Temat postu: Henriette Smeby |
|
|
Oczywiście, że mam jeszcze wiele zdjęć Henriette Smeby! :happy: Zaraz ci je pokażę Mam nadzieję, że poprzez oglądanie kolejnych jej fotek ona ci się spodoba
Oto ona:
- to jest chyba najlepsze jej zdjęcie ze wszystkich tutaj Przypominam, że Henriette to ta w środku
Jak znajdę jeszcze jakieś jej zdjęcia to na pewno je zamieszczę! :happy: |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 22.1.2006, 18:44 Temat postu: |
|
|
No to pierwsze i ostatnie jakos do mnie przemawia...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 22.1.2006, 19:01 Temat postu: kolejne zdjęcia :D |
|
|
No tak ostatnie zdjęcie to jest po prostu poezja! :happy:
Kolejne zdjęcie Henriette :
Chciałem zaznaczyć, że niektóre zdjęcia mają już po kilka lat. Obecnie Henriette wygląda znacznie ładniej niż na tych zdjęciach Choć i tak źle nie wyszła
Ponadto szkoda, że nie działa galeria na SNC bo tak jest kilka ładnych fotek Smeby  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|