|
Skokinarciarskie.pl Skokinarciarskie.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Quavering Tones Administrator

|
Wysłany: 23.6.2008, 23:03 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Dawno nie widziałem tak efektownie, a jednocześnie efektywnie grającej drużyny |
He, gdyby zagrali efektywnie, byłoby 8 : 1 z Holandią  _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 23.6.2008, 23:07 Temat postu: |
|
|
Nie tylko z Holandią, przecież ze Szwecją też nie wykorzystali wielu świetnych okazji, nawet w tym przegranym 1:4 meczu grupowym z Hiszpanami mieli okazję, był słupek w sytuacji, gdzie Hiszpanie prowadzili jeszcze 1:0. Skuteczność może nie jest ich najmocniejszą stroną, ale doszli do półfinału dlatego, bo mieli tych sytuacji mnóstwo, więc w końcu udało się niektóre wykorzystać.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23.6.2008, 23:13 Temat postu: |
|
|
| spiderman napisał: | Nie tylko z Holandią, przecież ze Szwecją też nie wykorzystali wielu świetnych okazji, nawet w tym przegranym 1:4 meczu grupowym z Hiszpanami mieli okazję, był słupek w sytuacji, gdzie Hiszpanie prowadzili jeszcze 1:0. Skuteczność może nie jest ich najmocniejszą stroną, ale doszli do półfinału dlatego, bo mieli tych sytuacji mnóstwo, więc w końcu udało się niektóre wykorzystać.  |
To prawda, aczkolwiek, gdyby byli naprawdę efektywni, to naprawdę trudno byłoby komukolwiek z nimi wygrać. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
szymko Pupilek na forum

|
Wysłany: 24.6.2008, 19:49 Temat postu: |
|
|
nieefektywność Rosjan ma w zasadzie jedno imię: Pawluczenko... Marnuje na potęgę... ile razy, szczególnie w meczu z Grekami, wszyscy byli pewni, że będzie gol, a on robił coś przedziwnego i gola wcale nie było... i mam nadzieje, że tak zostanie... Bo Hiszpanie mają grać w finale i basta!  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 24.6.2008, 20:55 Temat postu: |
|
|
| szymko napisał: | nieefektywność Rosjan ma w zasadzie jedno imię: Pawluczenko... Marnuje na potęgę... ile razy, szczególnie w meczu z Grekami, wszyscy byli pewni, że będzie gol, a on robił coś przedziwnego i gola wcale nie było... i mam nadzieje, że tak zostanie... Bo Hiszpanie mają grać w finale i basta!  |
Dokładnie to samo robił Ferdek w meczu z Italią. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 25.6.2008, 11:34 Temat postu: |
|
|
| Taka drużyna jak Rosja nie doszłaby do półfinału, jeśli miałaby w nim odpaść, dlatego wieżę w nich i liczę na finał ;P |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 25.6.2008, 14:11 Temat postu: |
|
|
| spiderman napisał: | | Taka drużyna jak Rosja nie doszłaby do półfinału, jeśli miałaby w nim odpaść, dlatego wieżę w nich i liczę na finał ;P |
Korea prowadzona przez Hiddinka na MŚ 2002 też odpadła w półfinale  _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 25.6.2008, 19:38 Temat postu: |
|
|
Rosjanie mają najmłodszą kadrę na turnieju- 26lat. Jest naniższą na mistrzostwach .
Teraz finał Euro stał się wielką niespodzianką.
Co do Turków, to mają do dyspozycji tylko 14 piłkarzy . Jedni zawieszeni za kartki, inni kontuzjowani. Podobno w ataku ma grać trzeci bramkarz
Ale się tym nie martwią. Słyszałam, że jeden mówił, że "mają jeszcze trzech w rezerwie"  _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 25.6.2008, 23:14 Temat postu: |
|
|
Więc tak, Niemcy po raz kolejny zagrali brzydko przez większą część spotkania, ale zachowywali wysoką efektywność. Do momentu bramki beznadziejny był Lahm. Ballack nie istniał praktycznie poza tym jednym strzałem z wolnego. Podolski tym razem zawalił spotkanie (choć zaliczył asystę).
Tragicznie natomiast zaprezentował się Lehmann i myślę, że to jego łąbędzi śpiew w reprezentacji na tych mistrzostwach. Ewidentnie winny jest utracie obu goli.
Turcy zagrali bardzo ładnie w pierwszej połowie. Potem spuchli poza nielicznymi momentami. Obie drużyny mają po jednym nieodgwizdanym faulu w okolicy pola karnego.
Mecz zakończył się wynikiem dość sprawiedliwym i trzeba złożyć ogromne gratulacje reprezentacji Turcji, że mimo takiego osłabienia potrafiła w tym meczu panować momentami na boisku, choć wyglądało na to, że Niemcy chcą wygrać mecz minimalnym nakładem sił.
Natomiast przed finałem Joachim Loew ma moim zdaniem bardzo dużo do myślenia, z taką grą trudno myśleć o zdobyciu pucharu. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 26.6.2008, 10:22 Temat postu: |
|
|
Turcy byli od Niemców lepsi.
Niemcy Turcja
3 bramki 2
9 strzały 19
3 strzały celne 11
Przy pierwszej bramce mieli 2x szczęście.
Później wydawało się, że po golu Senturka który odebrał piłkę Lehmanowi prawie z rąk, że będzie dogrywka, ale Deutschland das Deutschland , immer in das Ende
Lehmann zagrałswój najgorszy mecz w tym turnieju
Gdyby Rustu nie wychodził do piąstkowania, tylko został w bramce to Klose nie strzeliłby.
Przy stanie na 2:2 Philipp Lahm dał się łatwo ograć Turkowi, żeby kilka minut później stać się bohaterem ostatnich minut
Löw wcześniej trenował Turków
Gdyby Turcy wygrali Euro to zagraliby na nosie Grekom, któzy wcześniej zdobyli tytuł Te narody nie lubią się między sobą.
Schweinsteiger "świński sztygar" jest najlepszym zawodnikiem w drużynie Niemców.
Kazim Kazim / właśc. Colin Kâzım-Richards/* rozegrał dobry mecz.
*Jeden z Turków, którzy wybrali reprezentację swojego pochodzenia.
------------
Ballack i Pavlyuchenko mają jedną bramkę mniej niż Villa.
-------------------------
Rosjanie dostali już w fazie grupowej od Hiszpanów, więc teraz ci drudzy powtórzą wynik  _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 26.6.2008, 23:09 Temat postu: |
|
|
Jeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!1 Espana, Espana, Espana!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Espana mi amor!!!!!
No i finał marzeń stał się faktem!!!!
Nareszcie pierwszy raz od wielu, wielu lat nie muszę typować wyniku w finale!!! Grają moje dwie ukochane reprezentacje i z każdego wyniku będę zadowolony!!! Niech wygra lepszy!!!
A PRZEREKLAMOWANA PO TRZYKROĆ Rosja jedzie do domu. I tak za daleko zdecydowanie zaszli w tym turnieju.
Jeszcze raz: Viiiivaaaa Espanaaaaaa!!!!!! _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 27.6.2008, 08:59 Temat postu: |
|
|
Hiszpania w finale po 24 latach
Wolę Hiszpanię z Pucharem Należy się jej należy tytuł Mistrza Europy. Rosjanie na poczatku próbowali atakowawać / m.in Pawlyuchenko z 5 razy na bramkę/, ale potem już wymiękli, opadli z sił, i stracili chęć walki. Tym razem Arshavin nic nie nie pokazał, bo mu Hiszpanie przeszkadzali
I mecz był jednostronny
Z 4 zwycięzców grup tylko Hiszpanie zaszli tak daleko
Ferdek Torres trochę słabo grał, przynajmniej w sytuacjach bramkowych ,ale w niedzielę musi być o wiele lepiej. Rezerwowy Guiza ma więcej bramek na EURO niż on
Villa nabawił się kontuzji, która wykluczyła go z gry w finale Może nie obronić pozycji króla strzelców, gdyż Podolski ma jedną bramkę mniej
Co do stadionów, to powinni chyba robić z rozsuwanymi dachami nad boiskiem. Przydały by się w ostatnich spotkaniach
''Wszyscy grają, ale i tak wygrywają Niemcy''. Aber jetzt nicht Trzeba zatrzymać Schweinsteigera, Podolskiego i Klose  _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 29.6.2008, 23:12 Temat postu: |
|
|
No i już po Euro <chlip!> Pustka teraz będzie odczuwalna przez jakiś czas, bo mecze na stałe wpisały się w harmonogram dnia kibica...
Ale za to jakie to Euro było, jedno z najlepszych, jakie widziałem! (jeśli nie najlepsze!). Po raz pierwszy finał oglądałem na luzie, kibicując po prostu futbolowi...
No i otrzymaliśmy, poza nielicznymi wyjątkami, świetne widowisko. Godne finału, mające swoją dramaturgię. Palmę pierwszeństwa od początku meczu przejęli Niemcy, ale zabrakło tego, co zawsze było ich znakiem firmowym - skuteczności... Potem do głosu doszli Hiszpanie... a właściwie Torres, który zrehabilitował się za festiwal nieskuteczności z półfinałowej potyczki ze "Sborną". Lehmann i Lahm znów się nie popisali. Potem były momenty, kiedy Espana panowała na boisku, a Niemcy zmuszeni byli murować bramkę...
No i słynne ataki w 90 minucie... ale sędzia tym razem wyjątkowo dokładny, nie pozwolił na wypaczenie wyniku, choć...
były nielicznie zgrzyty, jak nie odgwizdanie karnego dla Niemców, czy kłótnia Podolskiego z Cassilasem, niegodna finału.... psująca widowisko...
Ale ostatecznie zwyciężyła gra... bardzo dobra gra i radość z zabawy, jaką jest piłka nożna. No i wygrali Ci, którzy nas wszystkich oczarowali i na tę wygraną sobie zasłużyli
To najważniejsze...
To były wspaniałe mistrzostwa. Chciałoby się takie oglądać co 4 lata (a może i częściej)...
Dzięki za nie. Za kolejne wspaniałe chwile, które jako kibic przeżywałem wspólnie z resztą futbolowych maniaków. Bo z piłkarskim świętem niewiele może się równać  _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 30.6.2008, 13:02 Temat postu: |
|
|
Espana Campeones de Europa, GRACIAS
VIVA ESPANA, ES LA MEJOR DE EUROPA
Hiszpanie po 44 latach znów zostali Mistrzami Europy
Viva Espana! Viva Torres!
Ferdek w końcu trafił do bramki , ostatnio tylko szczęścia brakowało do wykończenia akcji. Tym razem wyprzedził Lahma i strzelił do siatki nad rzucającym mu się za późno pod nogi Lehmannem
Przy stanie 1.0 Niemcy mogli się odegrać, nawet Lahm, przez którego Deutschaki znów stracili
Daniel Guiza teraz będzie musiał się ożenić złożył taką obietnicę gdy Hiszpania zdobędzie Mistrzosotwo Europy
Kapitan Hiszpanów Iker Casillas już przed finałem, został nazwany przez hiszpańskich dziennikarzy „Santi Iker” - Święty Iker.
Ballack z Pucharem ? Nein, danke...
Hiszpanie wygrali wszystkie mecze w tym turnieju. Szli po zwycięstwo jak burza. Należało im się to zwycięstwo. Nie mieli słabych punktów w drużynie, chociaż na początku trochę ? Torres zawodził.
.................
| Cytat: | | To były wspaniałe mistrzostwa. Chciałoby się takie oglądać co 4 lata (a może i częściej)... |
Następna impreza za 2 lata w RPA, MŚ
...................
Podolskiego piłka nie chciała słuchać
"Podolski kłóci się z piłką. Nie ma z nią dobrych stosunków (...) nie układa mu się dialog z piłką"
----------------------------
http://eurocc2008.com/
trochę niżej.... to tylko marzenie...
------------------------
http://sport.onet.pl/0,1264200,1779362,wiadomosc.html najlepsi piłkarze Euro, a wśród nich... Lahm , za to nie ma Boruca. _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aryjadna Kot na forum

|
Wysłany: 30.6.2008, 16:52 Temat postu: |
|
|
Ja kibicowałam Niemcom. Ale nie wierzyłam w to, że wygrają. Hiszpania od samego początku grała idealnie. Należał im się ten puchar. Po rozgrywkach grupowych obstawiałam, że w finale zagra Holandia z Chorwacją.
Uwielbiam oglądać takie imprezy jak Euro. Grają najlepsze drużyny i w ogóle, piłka na wysokim poziomie . Za MŚ jakoś nie przepadam. A najbardziej to nie lubię tego szału medialnego przed tego typu wydarzeniami . No ale cóż pozostało mi teraz tylko czekać na rok 2012 . Nieważne gdzie będzie to Euro ja muszę na nim być . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
.:Schlieri_fan:. Diabełek forum

|
Wysłany: 6.7.2008, 17:20 Temat postu: |
|
|
Ja również spodziewałam sie że Wyjdzie Holandia, Chorwacja i Portugalia no i oczywiście HISZPANIA... pierwsze trzy sie nie sprawdziły Trudno widocznie tak miało być
Hiszpanie wygrali wszystkie mecze na Euro i uważam, że to im najbardziej sie należało to zwycięstwo!
Poradzili sobie nawet bez Davida Villi, który został strzelcem tych Euro
Już sie nie moge doczekać Mundialu 2o1o  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
skoczek08 Kot na forum

|
Wysłany: 10.7.2008, 14:10 Temat postu: |
|
|
Gratulacje dla Hiszpanii (kibicowałem jej w finale, w każdym razie nie z sympatii, tylko dlatego, że przy takim finałowym rywalu nie miałem innego wyjścia;))! Nie grała może porywająco w każdym meczu (ale zapewne gdyby tak było, odpadłaby już w ćwierćfinale;)), w każdym razie mistrzostwa zdobywa się dzięki dyscyplinie i żelaznej konsekwencji:)
I, z punktu widzenia całego turnieju, opłacało się zagrać w zakłady sportowe stawiając na jednego z faworytów, jeszcze przed pierwszym meczem. W każdym razie ja omijam typowanie w takich imprezach szerokim łukiem - niespodzianki dostarczają niezapomnianych emocji, ale sięgają do portfeli obstawiających;)
A "pustki" w sporcie w TV na pewno nie będzie - w końcu niedługo startują IO:)
Ostatnio zmieniony przez skoczek08 dnia 14.7.2008, 14:10, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aryjadna Kot na forum

|
Wysłany: 11.7.2008, 10:46 Temat postu: |
|
|
skoczek08 wyczuwam nutkę patriotyzmu "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz i dzieci nam germanił" Tak? hehehehe. Ja miałam podobne odczucia na meczu z Polską, ale w finale kibicowałam Niemcom. Zabawne bo w 2004 roku na ME kibicowałam Portugalii od samego początku. Doszła do finału i przegrała. Tak samo było z Niemcami, oczywiści oprócz meczu z Polską  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
skoczek08 Kot na forum

|
Wysłany: 14.7.2008, 14:01 Temat postu: |
|
|
Moje sympatie kibicowskie ostatnio ewoluują - wcześniej np. kibicowałem Niemcom w każdym turnieju, teraz juz praktycznie zawsze kibicuję drużynom słabszym (no, w finale ME zrobiłem wyjątek;)).
A w EURO 2004 w półfinale i finale kibicowałem Grecji => chyba ostatni tak słaby mistrz;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 18.7.2008, 09:41 Temat postu: |
|
|
Puchar UEFA czas zacząć
Kolejorz skromnie pokonał Chazar 1:0 po golu debiutanta Roberta Lewandowskiego.
W I poł. powinno być 2:0, ale cóż
Chazar to dopiero od 4 lat istnieje i już nazywany jest tam "Chelsea Azerbejdżanu"
Lech nie grał koncertowo, ale wygrał na wyjeździe.
Jeden komentator przed meczem Legii coś w stylu : "Roger i Wawrzyniak odpoczywają po Euro" O_O
Legia zremisowała z FK Homel tylko 0:0... Rywale byli bardzo słabi a Legia i tak nie potrafiła strzelić im bramki.
Myślałam do 70' myślałam, e jeszcze coś strzelą, / Lech dopiero w 86'/, ale to był nudny mecz...
W 53' to co to było ? Trzech Legionistów miało szansę i nic nie wyszło . Legia odpadnie na 90%
To co pokazała Legia Europie to jest kompromitacja. Z taką grą nie zasługuje na Mistrzostwo Polski, a co dopiero na grę poza granicami kraju... _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|