| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Leszek Bzyk się rozbzykał

Dołączył: 03 Lut 2006 Posty: 104 Skąd: Polska zachodnia przy A2
|
Wysłany: 20.5.2006, 06:27 Temat postu: Pożegnania |
|
|
| Ciekawy jestem jak podobało się Wam pożegnanie Todd'a Lodwicka z kombinacją? Bardzo przypominało mi to odejście Roberto Cecona. Wszystko z kulturą i klasą. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 20.5.2006, 14:26 Temat postu: |
|
|
Pożegranie Todda z kombinacją było bardzo fajne Szkoda tylko, że na Holmenkollen nie było wtedy zbyt wielu kibiców... Nie wiem czy było to najlepsze miejsce na zakończenie kariery, ale na pewno lepsze niż Sapporo, miasto w którym miały miejsce ostatnie konkursy sezonu. Todda na pewno będzie bardzo brakowało w następnym sezonie. Ale będzie się trzeba przyzwyczaić do rywalizacji bez niego... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 20.5.2006, 14:39 Temat postu: |
|
|
Pożeganie było bardzo w stylu Todda, który ogólnie lubi robić wokół siebie show... Ale swietnie nawiazal do tradycji i zachwycil nawet krola Na skoczni niestety było mało ludzi, ale na trasie i stadionie biegowym na Holmenkollen zawsze jest niesamowita atmosfera  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23.5.2006, 01:31 Temat postu: |
|
|
| Cóż, myślę, że teraz coraz częściej będziemy słyszeli o tych wielkich gwiazdach, którym sport albo się znudzi, albo dojdą do wniosku, że są w takim wieku, iż należy zakończyć karierę. To chyba naturalny proces, ale i tak za każdym odejściem jakoś smutno sie robi. Jeszcze tylko trzeba się zastanowić czy nazwać to zmianą pokoleń, czy może doborem naturalnym... :wink: |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2.9.2006, 12:59 Temat postu: |
|
|
No i pożegnaliśmy Janusza Zygmuntowicza
Ciche odejście, a szkoda... Jeszcze troszkę i ta dyscyplina u nas zostanie zarżnięta  _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 2.9.2006, 23:26 Temat postu: |
|
|
| Mam pytanie. Kto jeszcze z kombinatorów norweskich zakończył karierę po sezonie zimowym 2005/2006? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 3.9.2006, 14:00 Temat postu: |
|
|
| Michal Psenko, Todd Lodwick, Jed Hinkley, Ladislav Rygl, Kristian Hammer, Jan Rune Grave, Andreas Langer, Stephan Muenchmeyer, Ludovic Roux, Kevin Arnould, Andy Hartmann, Pascal Meinherz, Janusz Zygmuntowicz. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 3.9.2006, 19:52 Temat postu: |
|
|
| Mestari napisał: | | Ludovic Roux, Kevin Arnould |
Nie wiedziałem o tym! Z jakiego powodu zrezygnowali? Zaskakująca dla mnie informacja Na szczęście Francuzi mają jeszcze paru zawodników.
| Mestari napisał: | | Michal Psenko |
Po zakończeniu kariery przez niego, na Słowacji pozostał jeszcze jakiś kombinator norweski, który może wziąć udział w zawodach seniorskich? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 3.9.2006, 20:14 Temat postu: |
|
|
Na Słowacji jedynie Matus Michalak.
Nie mam pojma, czemu Arnould i Roux zdecydowali się na zakończenie kariery - może brak motywacji i wyników? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dunia Barmanka na Forum

|
Wysłany: 4.9.2006, 02:18 Temat postu: |
|
|
| Mestari napisał: | | Michal Psenko, Todd Lodwick, Jed Hinkley, Ladislav Rygl, Kristian Hammer, Jan Rune Grave, Andreas Langer, Stephan Muenchmeyer, Ludovic Roux, Kevin Arnould, Andy Hartmann, Pascal Meinherz, Janusz Zygmuntowicz. |
czemu janusz?! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 4.9.2006, 11:53 Temat postu: |
|
|
| Jednym z powodów było złe dofinansowanie kombinacji przez związek... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 4.9.2006, 12:42 Temat postu: |
|
|
I tak dobrze, że kariery wraz z Januszem nie zakończył jego brat Józef! Wtedy kombinacja w Polsce po mału by zanikała, w ich ślady poszedłby Marcin Mąka, bądź przeniósłby się do skoków i już nie mamy zawodników zdolnych do występów w seniorskich zawodach.
Nie dziwię im się, w Polsce kombinacja nie jest popularna i nikt nie robi nic aby to zmienić! Związek nie daje na nic praktycznie pieniędzy, już w skokach specjalistycznych są ogromne problemy. Więc co mają zrobić nasi kombinatorzy? Najlepiej się wycofać, bo w tym kraju nie mogą na nikogo liczyć... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rys Dziecko-kwiat

|
Wysłany: 4.9.2006, 13:03 Temat postu: |
|
|
| Janusz postanowił odejść od kombinacji ale nie odszedł od sportu . Wraz z byłym kolegą z kadry Rafałem Kuchtą gra w VI - ligowym klubie piłkarskim - Watrze Białka Tatrzańska. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamischka Maskotka forum

|
Wysłany: 29.9.2006, 23:14 Temat postu: |
|
|
| zella-mehlis napisał: |
Nie mam pojma, czemu Arnould i Roux zdecydowali się na zakończenie kariery - może brak motywacji i wyników? |
arnould w zeszlym sezonie na luzie podchodzil do zawodow, az w koncu stwierdzil, ze chyba juz wiele w tym sporcie nie osiagnie i czas zaczac powazne zycie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wanha mestari Moderator

|
Wysłany: 30.9.2006, 11:31 Temat postu: |
|
|
Kombinowanie to tez powazne zycie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 30.9.2006, 13:06 Temat postu: |
|
|
Chociaż w tym wypadku na stronie FISu jest porządek: "retired". Ale i tak szkoda, że odszedł. nie jest ich dużo i coraz to któryś się wykrusza . _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 2.10.2006, 18:44 Temat postu: |
|
|
no akurat francuzi az takich problemow nie maja.. na zawody jezdza szeroka lawa i zawsze ktos tam pokaze sie z doibrej strony, nie mowiac juz o tym, ze wyrasta im porzadny lider. rozpaczac to nalezalo po rezygnacji ostatniego szweda  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 26.11.2006, 14:30 Temat postu: |
|
|
Na Nordische Kombination online pisze:
| Nordische Kombination online napisał: | | Nach der letzten Saison haben ihre Karriere beendet: Ladislav Rygl (CZE), Zdenek Maka (CZE), Michal Pšenko (SVK), Todd Lodwick (USA), Kristian Hammer (NOR), Jan Rune Grave (NOR), Andreas Langer (GER), Stephan Münchmeyer (GER), Matthias Mehringer (GER), Ludovic Roux (FRA), Kevin Arnould (FRA), Andy Hartmann (SUI), Pascal Meinherz (SUI), Jed Hinkley (USA), Janusz Zygmuntowicz (POL) |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 26.11.2006, 17:36 Temat postu: |
|
|
Po poprzednim sezonie był prawdziwy pogrom... Można do tej listy jeszcze dodac Mathiasa Oestvika i w zasadzie tez Carla Van Loana. No i Ulmer z Roederem do skokow, ale to akurat rozsadna decyzja  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|