|
Skokinarciarskie.pl Skokinarciarskie.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 13.2.2005, 14:10 Temat postu: |
|
|
Gabrysia Buńda :
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 13.2.2005, 15:42 Temat postu: |
|
|
Dzięczki za zdjątka, Walther!!!! :happy: Inna sprawa, że Gabrysia niestety rewelacyjną skoczką nie jest. Ma zapał, nie daje się pozbaść chłopakom, cieszy się ze skakania - widziałam, jak radośnie się uśmiechała, kiedy robiła zjazd spod progu K-65... (Ale zanim pójdzie na Małą Krokiew, trochę czasu minie. Za jakiś czas pewnie będzie mogła bezpiecznie z niej skoczyć, ale jeśli nie poprawi odbicia, będzie polerować bulę. :ysz:) Tylko ktoś z nią powinien poćwiczyć. Moim zdaniem jej przydałoby się troszkę treningu na mniejszej skoczni, gdzie prędkość na progu jest mniejsza. I trochę ćwiczeń lekko siłowych na nogi; nie wiem, czy nie dałoby czegoś banalnie proste ćwiczenie, które można robić w domu: siłowanie się nogami z bratem albo innym krewnym... _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 13.2.2005, 21:57 Temat postu: |
|
|
Ech No cóż, miejmy nadzieje, że za późno jeszcze nie jest na to, aby z tej nierewelacyjnej stała się rewelacyjną lepszą od tych Muraniek i innych  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 13.2.2005, 23:19 Temat postu: |
|
|
| Walther Weissenberger napisał: | aby z tej nierewelacyjnej stała się rewelacyjną lepszą od tych Muraniek i innych  |
Musowo! Skakajki rulez, gdzie tam do nich jakimś skakajcom! A swoją drogą Murańki mi żal, już z niego robią Rutka bis... :ysz: _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 14.2.2005, 11:31 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | A swoją drogą Murańki mi żal, już z niego robią Rutka bis... |
To straszne ! A w ogóle myślę że dobrze że dali mu tych managerów psycholów i innych... A propos znalazlem jeszcze jedno zdjątko: Gabrysi z Klimkiem
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cuore_azzurro Król forum

|
Wysłany: 14.2.2005, 17:50 Temat postu: |
|
|
tam na stronce PAP to wogóle jej sesje zdjęciową zrobili,
to mamy jedną skoczke a gdzie reszta? jakiś czas temu, jezeli nic nie pomieszałam, skakała w zawodach jakaś Kasia, co się z nią teraz dzieje? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 14.2.2005, 22:45 Temat postu: |
|
|
To ta sama osoba, tylko w jej pierwszym konkursie pomylili i wpisali Kasia...
Oprócz Kasi są w tej chwili jeszcze dziewczyny z Zagórza; dopiero zaczynają, ale złapały bakcyla.
- Paulina Stojak, rocznik 1998, wnuczka trenera
- Monika Krawczyk, rocznik 1992, siostra skoczka Waldka Krawczyka
- i jeszcze dwie mniej więcej w wieku Moniki; imion nie znam, ale zdaje się siostry skoczka Tomka Mogilanego.
W Zagórzu są K-10, 20 i 40; starsze wg relacji już przeskakują dziesiątkę i rychło będą szły na K-20. Jurek jest dobrej myśli; mówi, że jakieś większe starty mogą być wcale rychło. Byłyby bardzo dobrze, gdyby one mogły w najbliższym sezonie poskakać choćby na arenie krajowej w Lotos Cupie; to pokazałoby, że skoki kobiet istnieją i że dziewczyny z innych regionów też się powinny domagać swoich praw!
Jak widać tak się w Polsce prowadzi działania nie współbrzmiące z oficjalną polityką związków sportowych, tak się walczy o skoki kobiet. PZN nic nie raczy zrobić. Ale jeżeli za parę lat nie raczą im pozwolić na starty, jak Boga kocham, chyba zrobię koktajl Mołotowa!  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 15.2.2005, 11:39 Temat postu: |
|
|
| Ja słyszałem tylko jeszcze o Paulinie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cuore_azzurro Król forum

|
Wysłany: 15.2.2005, 20:22 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | To ta sama osoba, tylko w jej pierwszym konkursie pomylili i wpisali Kasia |
dobrze wiedziec, bo się nad tym zastanawialam ale z drugiej strony mogłam się domyślić, w koncu Kasia i Gabrysia to takie podobne imiona :ysz: a tak po za tym to z jakiego Kasia jest klubu?
| Cytat: | | W Zagórzu są K-10, 20 i 40; starsze wg relacji już przeskakują dziesiątkę i rychło będą szły na K-20. |
a co bedzie jak zaczną przeskakiwać K-40?? gdzie wtedy pójdą? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 15.2.2005, 21:23 Temat postu: |
|
|
| Katarzynkaa napisał: | | a tak po za tym to z jakiego Kasia jest klubu? |
Gabrysia... Zdaje się, że z Wisły Zakopane. W każdym razie pochodzi spod Zakopca, a w mieście są trzy kluby.
| Katarzynkaa napisał: | | a co bedzie jak zaczną przeskakiwać K-40?? gdzie wtedy pójdą? |
Wtedy się z nimi będzie jeździć do Szczyrku i Zakopca... Na razie największy problem to brak dostępu do bliskiej skoczni z igelitem; trenerzy mówią, że chłopcy z Zagórza mają talent, tylko po prostu są "nieoskakani"... Ale mają kłaść w Zagórzu, poza tym na wiosnę powinna ruszyć budowa w Zatwarnicy... Jak na nasze niefachowe oko (tj. ja tego stoku nie widziałam na oczy, ale Jurek mówił, jaka różnica wysokości wg pomiarów) tam i coś ok. K-60 albo więcej by się zmieściło, tyle że z wieżą, a to zaraz drożej wychodzi...  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 16.2.2005, 10:54 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | powinna ruszyć budowa w Zatwarnicy. |
To tam koło Zagórza?
| Cytat: | | Zdaje się, że z Wisły Zakopane |
Potwierdzam.
| Cytat: | | tyle że z wieżą, a to zaraz drożej wychodzi... |
A bez wieży się nie zmieści ?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 16.2.2005, 11:26 Temat postu: |
|
|
| Walther Weissenberger napisał: | | To tam koło Zagórza? |
No powiedzmy, że tak... Też Bieszczady, ale 40 km od Zagórza, prawie na samej granicy ukraińskiej... Gdybymż mogła tam pojechać; jeżeli "Tysovec" to Tysowica zaraz za granicą, najbliższe ukraińskie skoczniowisko (nieczynne, ale mi jako skoczniołazowi to nie przeszkadza ) jest na wyciągnięcie ręki...
| Walther Weissenberger napisał: | A bez wieży się nie zmieści ?  |
Zmieści, ale coś koło K-40... _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 16.2.2005, 11:38 Temat postu: |
|
|
A w ogóle a propos skoczi ukraińskich, to tam chyba tylko czynna w Worochcie? Czy nieczynna? Bo kiedyś tam były Mistrzostwa Polski
Co do Zatwarnicy dobre i K 40.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 16.2.2005, 22:00 Temat postu: |
|
|
[offtop ]
| Walther Weissenberger napisał: | A w ogóle a propos skoczi ukraińskich, to tam chyba tylko czynna w Worochcie? Czy nieczynna? Bo kiedyś tam były Mistrzostwa Polski  |
Jak tam były MP, to się skakało z malutkich skoczni... Dziś tam owszem jest czynny ośrodek skoków i nawet to i owo mi się udało znaleźć. Skocznie K-20, K-45, K-65 i K-90, wszystkie wyłożone igelitem. Największa, jako jedyna skocznia na Ukrainie, już od 1986 r. ma prawdziwy Everslide. Miejscowość leży nieopodal Iwano-Frankowska. Na początku XX w. narciarstwo "zaszczepili" tam Austriacy.
[już nie offtop ]
| Walther Weissenberger napisał: | | Co do Zatwarnicy dobre i K 40.. |
Dobre tylko do pewnego momentu... Sam pytasz, co będą robić, jak i z K-40 "wyrosną". Zawodnik, który jest już w takim wieku, że może skakać ze wszystkiego i który w ramach treningu doszedł już do tego poziomu, powinien mieć regularny dostęp co najmniej do czegoś rzędu K-70. Ale podobno Szczyrk się interesuje chłopakami z Zagórza (brakuje im uczniów i chcą ich zwabić do swojej szkoły sportowej), może kiedyś i dziewczyny...
W razie czego ewentualnie pozostaje jeszcze wyżej wymieniona Worochta... Ale to kawałek też jest, choć na oko nie dłuższa droga, niż do Zakopca. _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|