|
Skokinarciarskie.pl Skokinarciarskie.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Emu Administrator

|
Wysłany: 16.1.2008, 13:00 Temat postu: Porady dla użytkowniczek/-ów |
|
|
Wątek jest przeznaczony zwłaszcza dla "nowych". Może się rzuci w oczy i ludzie będą tu zaglądać przed pisaniem... Niektóre rady będą oczywiste, dopisujcie, gdyby Wam coś przyszło do głowy. Mi szczerze mówiąc chodzi w dużym stopniu o pewną radę, która na odpowiednim wątku może przejść niezauważona, gdy tylko przestanie być na ostatniej stronie...
1. Nie awanturuj się.
2. Nie spamuj.
3. Szanuj współużytkowników.
4. Przestrzegaj zasad ortografii i innych zasad pisowni - nIe PisH udZiwnIonYm StyLem, tO pRzeszKadZa cZytAć, NIE KRZYCZ.
(nawiasem mówiąc nie mogę zrozumieć, jak komukolwiek może być wYgoDniE tAk pIsaĆ)
5. Osoby, które zbudowały lub planują zbudować skocznię amatorską, są uprzejmie proszone o podawanie miejscowości i ew. regionu, w którym ona się znajduje (w przypadku miejscowości o popularnych nazwach) oraz przybliżonego punktu K. Pomóżcie skoczniołazom.  _________________ Władze PKP, czyli spółki matki, zapowiadają, że podobne spory kiedyś znikną. Ma temu służyć powołanie następnej spółki kolejowej o nazwie Dworzec Polski. Ta będzie odpowiadać i za kasy, i za perony, i za zapowiedzi, i za wyświetlacze.
Komentarz w sieci: Niedługo powołają spółkę PKP Śruby I Podkłady Kolejowe. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 16.1.2008, 14:43 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | 2. Nie spamuj.
3. Szanuj współużytkowników.
4. Przestrzegaj zasad ortografii i innych zasad pisowni - nIe PisH udZiwnIonYm StyLem, tO pRzeszKadZa cZytAć, NIE KRZYCZ.
(nawiasem mówiąc nie mogę zrozumieć, jak komukolwiek może być wYgoDniE tAk pIsaĆ) |
Akurat mam to w podpisie / i "Nie offtopujemy, używamy opcji Zmień''/
Narazie /na szczeście/ nie widziałam tu FaLoWaNeGo pisma. Ja tak nigdy nie pisałam
P.S
| Cytat: | | (nawiasem mówiąc nie mogę zrozumieć, jak komukolwiek może być wYgoDniE tAk pIsaĆ |
Komuś nie chce się pisac dużych liter, a w fali tak. Dziwne
Pisanie nazw własnych z dużej litery to nieodłączny element wielu języków świata jak i narodowe "umaluty" . W niemieckim nawet każdy rzeczownik pisze się z dużej litery. Można wejść na forum skispringen i zobaczyć ,że tam przestrzegają pisowni, używają "Shift lub Alt" a nie to co u nas, że komuś się nie chce używać "Shift lub Alt" bo potrzeba na to poświęcić trochę więcej sekund... _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luk Pupilek na forum

|
Wysłany: 16.1.2008, 15:26 Temat postu: |
|
|
Cóż, ja to przestrzegam, oprócz "c" kreskowanego Nie mogę go pisac, ponieważ alt+c u mnie nie działa, przez zainstalowanie sterowników do nowej karty graficznej - i przez nacisnięcie alt+c uruchamia się u mnie program konfiguracji _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 16.1.2008, 20:41 Temat postu: |
|
|
| Nadine napisał: | | W niemieckim nawet każdy rzeczownik pisze się z dużej litery. Można wejść na forum skispringen i zobaczyć ,że tam przestrzegają pisowni, używają "Shift lub Alt" a nie to co u nas, że komuś się nie chce używać "Shift lub Alt" bo potrzeba na to poświęcić trochę więcej sekund... |
E, ja się trochę stykałam z Niemcami, którzy nie przestrzegają reguły pisania rzeczowników dużą literą - niektórzy uważają, że reguła jest przestarzała, że "piszmy tak, jak w innych krajach"... Innym się nie chce, fakt. Ale co do forum Skispringen, nie wiem, bo jakoś tam nie zaglądam - z tego, co pamiętam, chyba kiedyś zajrzałam i mnie odstręczył dziwny sposób organizacji forum... _________________ Władze PKP, czyli spółki matki, zapowiadają, że podobne spory kiedyś znikną. Ma temu służyć powołanie następnej spółki kolejowej o nazwie Dworzec Polski. Ta będzie odpowiadać i za kasy, i za perony, i za zapowiedzi, i za wyświetlacze.
Komentarz w sieci: Niedługo powołają spółkę PKP Śruby I Podkłady Kolejowe. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quavering Tones Demon na forum

|
Wysłany: 18.1.2008, 12:13 Temat postu: |
|
|
| Luk napisał: | Cóż, ja to przestrzegam, oprócz "c" kreskowanego Nie mogę go pisac, ponieważ alt+c u mnie nie działa, przez zainstalowanie sterowników do nowej karty graficznej - i przez nacisnięcie alt+c uruchamia się u mnie program konfiguracji |
OBA ALT-y Bo mnie się wydaje, że tylko jeden  _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kitrak Administrator

|
Wysłany: 18.1.2008, 16:37 Temat postu: |
|
|
Sterowniki ATI 'żrą się' z polskim układem klawiatury.  _________________
 |
|