|
Skokinarciarskie.pl Skokinarciarskie.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Co sądzisz o skokach kobiet? |
| Sport jak sport... |
|
26% |
[ 26 ] |
| Popieram! :) |
|
64% |
[ 64 ] |
| Baby nie mają lepszych pomysłów... |
|
9% |
[ 9 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 99 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Emu Administrator

|
Wysłany: 21.2.2009, 10:15 Temat postu: |
|
|
Ejże, Lindsey też ma duże osiągnięcia... nie takie jak Dani albo Anette, ale ma...
Też jestem zaskoczona, że Dani tyle odskoczyła rywalkom w serii próbnej, a potem zwyczajnie nie dała rady. Nie wiem... może była jakaś zmęczona i nie starczyło już energii na dalsze skoki? Może po prostu gorzej sobie poradziła z warunkami? Trzeba też pamiętać, pod jak ogromną presją one wszystkie były. To jest dużo większa presja, niż u facetów - one startowały pierwszy raz i na barkach każdej z nich spoczywała nie tylko troska o własny wynik, ale i cała "reputacja" skoków kobiet. Może także dlatego wiele zawodniczek miało problemy - po prostu psychicznie nie wytrzymały, zwłaszcza młodsze, choć oczywiście złe warunki też miały duże znaczenie.
Poniekąd nie rozumiem też, dlaczego było tak mało startujących. Wiele krajów wcale nie wystawiło pełnej obsady, np. Szwajcaria albo Kanada. Nie wiem, może jakieś kontuzje, ale szkoda, że taki mały konkurs. Austriaczki też mogły wystawić młodsze dziewczyny - jasne, że one do pięt nie dorastają Dani i Jaci, ale poziom akurat porównywalny z resztą słabszych zawodniczek. _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
Wysłany: 26.2.2009, 00:16 Temat postu: |
|
|
| Pierwszy raz oglądałem konkurs skoków kobiet no i to co się rzuca od razu w oczy to ogromna dysproporcja umiejętności między kilkoma skoczkiniami z czołówki a resztą zawodniczek. Jest piątka, szóstka dziewcząt, które śmiało mogłyby już teraz rywalizować z mężczyznami w COC, reszte dziewczyn czeka jeszcze sporo pracy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 12.3.2009, 16:15 Temat postu: |
|
|
Pięć pań będzie przedskoczkowało dzisiaj w Vikersund  |
|
| Powrót do góry |