| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 2.1.2008, 21:47 Temat postu: |
|
|
| Marcin miał przewagę nad innymi bo nową skocznię w Ga-Pa znał już wcześniej z konkursów COC, oddał tam wtedy ok. 10 skoków, więc skocznię miał opanowaną. Mógł to trochę lepiej wykorzystać, choć i tak najgorzej nie było. A czy w Innsbrucku będzie podobnie, nie wiem, ciężko... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
Wysłany: 2.1.2008, 23:38 Temat postu: |
|
|
To, że znał tą skocznię nie mogło mieć jakiegoś wielkiego znaczenia. Liczy się aktualna dyspozycja i trochę szczęścia. Schmitt też znał tą skocznię, nawet na niej wygrał, a nie zachwycił. Nie długo miną trzy lata od kiedy Marcin zdobył swoje ostatnie punkciki PŚ. Miało to miejsce w 2005 roku w Pragelato. Bliski wywalczenia punktów był w 2006 roku w Sapporo, gdzie startowały rezerwowe składy niemal wszystkich ekip. Wszedł nawet do drugiej serii, ale mimo to zajął pechowe 31 miejsce.
Czas to wreszcie zmienić. Czas na punkty Bachledy. Stać go nawet na to, by regularnie wchodzić do "30". To ostatni dzwonek dla Marcina, jeżeli teraz nie zacznie skakać na miarę możliwości to będzie to kolejny zawodnik, którego można będzie postawić w jednym rzędzie ze Skupnie i Mateją i przykleić mu etykietkę "kolejny niewykorzystany polski talent". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
Wysłany: 20.2.2008, 13:51 Temat postu: |
|
|
Bardzo lubię Marcina, ale nie wiem czy ma sens wysyłanie na Mistrzostwa Świata w lotach zawodnika, który w wieku 26 lat legitymuje się rekordem życiowym 165,5 metra. Zresztą ostatni jego występ na mamucie w Oberstdorfie zakończył się totalną klęską.
Ogólnie uważam, że wystawianie druzyny w niedziele nie m sensu, narażamy się na kolejną kompromitację... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 20.2.2008, 14:29 Temat postu: |
|
|
Ja też bardzo lubię Marcina, ale jakoś mam mieszane uczucia co do jego startu. Obym się jednak myliła i poszło mu dobrze.
A co do drużynówki. No cóż, nigdy potęgą nie byliśmy jeśli chodzi o drużynówkę, więc i teraz tak nie jest, ale jeśli mają nas Kazachowie wyprzedzać to może sobie lepiej odpuścić.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ada_mm Moderator

|
Wysłany: 20.2.2008, 17:07 Temat postu: |
|
|
a czemu nie wystawiac, skoro mozna? niech skacza, sprobuja a noz sie uda... mysle, ze teraz nikt nie liczy, ze bedziemy wyzej niz na 9 miejscu, wiec jesli nie bedziemy w pierwszej 8 to nikt sie nie zdziwi i pewnie nawet tego nie zauwazy, wiec i kompromitacji nie bedzie...chodzi mi oczywiscie o obcokrajowcow _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 20.2.2008, 21:03 Temat postu: |
|
|
| ada_mm napisał: | | a czemu nie wystawiac, skoro mozna? niech skacza, sprobuja a noz sie uda... |
Nie no, też jestem za tym, żeby startowali. Co innego, gdybyśmy w kadrze mieli tylko dwóch zawodników, ale mamy masę skoczków. Jest z kogo wybierać w każdym razie. A czy będzie kompromitacja? Gdybyśmy byli czołową drużyną w skokach i nagle byli na 10 czy 11 miejscu to można by o porazce mówić. A tak- raz jest lepiej, raz gorzej .... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 21.2.2008, 19:17 Temat postu: |
|
|
| Marcin wprawdzie poprawił swoją życiówkę - 178,5 m, ale w kwalifikacjach wypadł słabiutko i oczywiście nie wszedł do konkursu głównego. W drużynówce chyba będzie skakac za niego Hula. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
LoveSchlieri Bzyk się rozbzykał

|
Wysłany: 21.2.2008, 19:19 Temat postu: |
|
|
| Szkoda że Bachleda i Żyła się nie dostali. Ale chyba cieszy się że przynajmniej poprawił swoją życiówke. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
.:Schlieri_fan:. Diabełek forum

|
Wysłany: 21.2.2008, 20:33 Temat postu: |
|
|
tak... oby poprawił ją jeszcze o jakieś 10m w drużynówce, to wiele by dało  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 21.2.2008, 20:55 Temat postu: |
|
|
| LoveSchlieri napisał: | | Ale chyba cieszy się że przynajmniej poprawił swoją życiówke. |
A co to właściwie za różnica czy Marcin będzie miał życiówkę 165,5 m lub 178,5 m? Skoro i tak cały czas skacze słabo i nie wszedł do konkursu głównego? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 4.8.2008, 22:18 Temat postu: |
|
|
Narazie to tylko trening, ale chyba złapał formę
Mógłby powtórzyć w kwalifikacjach a potem na zawodach. Chyba, że było coś z wiatrem Ale pewnie znów nie podoła i spadnie o wiele niżej, ale wszystko jest możliwe
Wyniki I treningu w Pragelato
6 Marcin Bachleda POL 127.0m
Wyniki II treningu
10 Marcin Bachleda POL 124.0m _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 4.8.2008, 23:36 Temat postu: |
|
|
| Bachleda jest totalnie zawodny. Świetnie w treningach, a nawet nie przebrnął kwalifikacji i do zawodów w Zakopanem ma już wolne... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 5.8.2008, 18:00 Temat postu: |
|
|
Brakowało tylko trzech metrów....ech... _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 5.8.2008, 23:19 Temat postu: |
|
|
| Trzy metry to jest akurat bardzo dużo, rozumiem pół metra... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
Wysłany: 22.2.2009, 14:52 Temat postu: |
|
|
Marcin Bachleda jest jedynym skoczkiem, startującym w tegorocznej uniwersjadzie, który zdobył w tym sezonie punkty PŚ, w związku z tym jego srebrny medal można przyjąć z pewnym niedosytem. Liczę, że na K-120 będzie już bezapelacyjnie najlepszy. Analizując wyniki konkursu na K-90 to drużynowo zajęliśmy trzecie miejsce za Koreą i Austrią. Myślę więc że w drużynowce mamy zapewniony brązowy medal.
A to cały Marcin Bachleda, nie wiem jak można tego gościa nie lubić :
http://berkutschi.com/front/videos/show/9 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 24.2.2009, 18:30 Temat postu: |
|
|
| Na dużej skoczni była istna katastrofa w wykonaniu Polaków, Bachleda ledwo na 10. pozycji i tylko 3,9 pkt więcej od Tajnera, który skoczył na swoim poziomie, bo na więcej go nie stać. O Tomku może nie będę wspominać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koleszkowiec Soba Diabełek forum

|
Wysłany: 24.2.2009, 22:35 Temat postu: |
|
|
Na takim poziomie tak słabo się zaprezentować... Szkoda gadać po prostu... _________________
BENNY BENASSI - HYPNOTICA
LEĆ ADAM! LEĆ!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
Wysłany: 24.2.2009, 22:40 Temat postu: |
|
|
| Niezdobycie medalu w drużynówce przy takiej obsadzie będzie dużą kompromitacją. Mam nadzieje, że wywalczą jutro ten brąz... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 27.2.2009, 21:56 Temat postu: |
|
|
| Nawet w drużynie się nie udało, choć Bachleda został rekordzistą skoczni K90. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|