| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Co myślicie o Simim Ammannie? |
| Uwielbiam go! |
|
71% |
[ 35 ] |
| Nie mam zdania |
|
14% |
[ 7 ] |
| Przemilczę! |
|
14% |
[ 7 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 49 |
|
| Autor |
Wiadomość |
.:Schlieri_fan:. Diabełek forum

|
Wysłany: 15.3.2009, 21:28 Temat postu: |
|
|
Simi znów na podium to już 16 w tym sezonie ^^
xD te jego miny
Albo jak dzisiaj do kamery jakby celował z nart z nim w towarzystwie to chyba nie można sie nudzić  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quavering Tones Administrator

|
Wysłany: 16.3.2009, 10:45 Temat postu: |
|
|
5 zwycięstw i 8 razy na drugim stopniu podium, kapitalny sezon - drugi po Schlierenzauerze najlepszy zawodnik sezonu, mimo że nie wygrał TCS, ani TN, a na MŚ zdobył tylko brąz. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
molli Kot na forum

|
Wysłany: 4.7.2009, 16:49 Temat postu: |
|
|
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2.1.2010, 17:11 Temat postu: |
|
|
Tak jak w zeszłym sezonie Schlieri hurtowo bił rekordy skoczni, tak teraz Simon łamie kolejne granice skoczkowych możliwości. 143,5 m w Ga-Pa robi wrażenie. Zwłaszcza ta agresywna sylwetka w locie, już wtedy było widać, że to będzie rekord. Szkoda tylko tej przegranej 0,1 pkt...
Ogólnie w TCS jeszcze wiele się może zdarzyć. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 4.1.2010, 10:18 Temat postu: |
|
|
oglądamy wczoraj skoki.
I seria. Na belce Schlierenzauer.
Ja: "-A Ammann gdzie? "
xD
Okazało się, że skakał ostatni  _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 4.1.2010, 12:52 Temat postu: |
|
|
| Nadine napisał: | oglądamy wczoraj skoki.
I seria. Na belce Schlierenzauer.
Ja: "-A Ammann gdzie? "
xD
Okazało się, że skakał ostatni  |
Bluźnierstwo  _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23.1.2010, 19:14 Temat postu: |
|
|
I kolejny rekord skoczni w tym sezonie! Dla mnie to Simi jest bohaterem dzisiejszych zawodów!  _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 25.1.2010, 02:06 Temat postu: |
|
|
| Simon stał się łowcą rekordów skoczni, w tym sezonie lepiej mu to wychodzi niż Schlierenzauerowi. A gdyby mu dopisało szczęście to tych rekordów miałby jeszcze więcej, w Sapporo zabrakło 0,5 m; a w Kuusamo 1,5 m. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 25.1.2010, 16:59 Temat postu: |
|
|
| Monyka napisał: | Simon jest takim szwajcarskim Fortuną... 5-minutowa sława, ale za 10 lat nikt już nie będzie o nim pamiętał a ci co będą pamiętali, to również będą wiedzieć, że Ammann wielkim mistrzem nie był  |
Buahaha, patrzcie co znalazlem - stara wypowiedz Monyki (z 2006 r.) W miedzyczasie tyle sie zdarzylo, ze mozna z niej tylko boki zrywac. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 3.2.2010, 20:53 Temat postu: |
|
|
Kolejne zycięstwo do kolekcji w sezonie i dwa najdalsze skoki w obu seriach Takiego Simiego chcemy jeszcze długo oglądać A jutro podobno trener Martin Kuenzle ma urodziny, więc będzie chyba niezła impreza.
Simona ma nie być w Willingen, więc pozostaje odliczać dni do Vancouver, gdzie mogą wpaść Szymkowi do kieszenie kolejne tytuły MO. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 13.2.2010, 22:28 Temat postu: |
|
|
| Król wielkich imprez, trzecie olimpijskie złoto, mistrzostwo świata i vice-mistrzostwo świata. To już są osiągnięcia, które dorównują samemu Nykaenenowi. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 13.2.2010, 23:04 Temat postu: |
|
|
3 olimpijskie złota, a w drodze czwarty medal igrzysk! Potem Kryształowa Kula i przez kolejne sezony Ammann może wdzierać się do panteonu najlepszych skoczków w historii  _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sylwia Am Myszka na forum

|
Wysłany: 13.2.2010, 23:35 Temat postu: :D:D:D |
|
|
8 lat na to czekałam. Jego wystepy na IO są teraz niczym sinusoida. Teraz nadeszła jej lepsza część     
zdaje się, że coś tu z godziną jest nie tak  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KekecSLO Kot na forum

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justynka(Jaworzno) Rozbrykana owca

|
Wysłany: 19.2.2010, 15:19 Temat postu: |
|
|
| Co sądzicie o próbie odebrania medalu Simiemu za stosowanie wiązań bez homologacji w konkursie olimpijskim? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.2.2010, 16:11 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o Pointnera, to stosunek do niego przedstawiłem w temacie o nim, natomiast co do wiązań to nie ma sprawy, są na 100% legalne, nie wymagały nawet homologacji, a Austriacy się smucą, bo sami ich nie zastosowali i dlatego, że nie wygrywają konkursów. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.2.2010, 16:58 Temat postu: |
|
|
| Justynka(Jaworzno) napisał: | | ...za stosowanie wiązań bez homologacji w konkursie olimpijskim? |
Jak to pisałaś, to nie było jeszcze określone czy mają homologację, czy nie i czy w ogóle jej potrzebują.
Wiązania Simona są legalne, co już na paru stronach się ukazało.
Jak pierwszy raz to przeczytałam, to pomyślałam tak jak wiele osób... Pointner nie ma złota to się czepia. Śledziłam sprawę na bieżąco, choć uczciwości Ammanna byłam pewna. Jednak chciałam wiedzieć jak sprawa oficjalnie zostanie rozwiązania. Okazuje się, ze Pointnera boli jeszcze to, ze to on pierwszy miał w garści takie wiązania, ale ostatecznie z nich nie skorzystał. Ale gdyby to zrobił, to zapewne wszystko byłoby w porządku.
Trudno sobie wyobrazić, żeby tak doświadczony zawodnik tak wiele ryzykowałby na IO, kombinując coś z nielegalnym sprzętem. Bez formy żaden sprzęt nie wyniesie zawodnika na najwyższy stopień podium. A Simon choć mówił otwarcie o swojej świetnej dyspozycji, w przeciwieństwie do austriackiego trenera, nie jest tak zachłanny.
Mnie ta sytuacja zażenowała, delikatnie mówiąc, jak dawno żadna...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20.2.2010, 21:07 Temat postu: |
|
|
konkurs tuz, tuż. Mam nadzieję, że zachowania opozycji nie wpłyną na dyspozycje psychiczną Ammanna.
Uśmiechał się podczas kwalifikacji, ale to nie był ten sam wyraz twarzy, co zawsze... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|