| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| która skocznia w sjs podoba ci się najbardziej |
| Finlandia K90 |
|
42% |
[ 3 ] |
| Polska K120 |
|
28% |
[ 2 ] |
| Czechy K180 |
|
28% |
[ 2 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 7 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Allach&Allach GAMES Kot na forum

|
Wysłany: 4.1.2007, 21:36 Temat postu: |
|
|
| amcia1988 napisał: | | Na komputerze jednego z testerów który ma kartę 64 MB i procesor 500 mHz gra tnie jak w opisie w powyższym poście... |
Kogo mialeś na myśli ... ?? Dziwnie podobny opis do mojego kompa...
Pozdro dla forumowiczów, zwlaszcza dla amci1988 który ma kobiecy nick  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
blackMasoon Bzyk się rozbzykał

|
Wysłany: 5.1.2007, 10:47 Temat postu: |
|
|
| Nowa gra ukaże się około.... 2008 roku. Wersje alpha i beta wyjdą dla testerów wcześniej. Jeżeli obiecacie nam że graczy będzie naprawdę dużo... to gra będzie dostępna freeware (nawet z opcją online!). Prosimy o pomoc programistów mających doświadczenie w tworzeniu gier online. Chcielibyśmy też rozpocząć szerszą współpracę z serwisem skokinarciarskie.pl. Miłoby było gdyby info o SJS pojawiło się na stronie głównej serwisu. My jesteśmy tylko pasjonatami i zależy nam na popularyzacji skoków, nawet poprzez gry. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartus Marczus Forumowicz z ostrzeżeniem

|
Wysłany: 5.1.2007, 13:36 Temat postu: |
|
|
Qrde dlaczego niemozna zagrac na wszystkich skoczniach jednoczescie i dlaczego ta skocznia taka płaska, ja na ten mamuciej niemoge 100m metrów przeskoczyć bo tylko 75m mi wyskakuje  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 8.1.2007, 13:41 Temat postu: |
|
|
| Co do ostatniej skoczni... Trzeba wyczekać na silny wiatr i skakać w ostatnim momęcie na krawędzi progu. Wtedu można poszybować na 300 M. Jeśli przeżyjecie jakieś dziwne lub śmieszne zdarzenia podczas gry. Nagrajcie je programem FRAPS i nadeślijncie na aa@boo.pl. Najlepsze nagrodzimy okładkami do gry SJS i kodami do tejżę gry... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 8.1.2007, 13:50 Temat postu: |
|
|
Dziwne lub smieszne przeżycie? Jakie można mieć przeżycia podczas skoku, oprócz lotu lub wywrotki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luk Pupilek na forum

|
Wysłany: 8.1.2007, 16:47 Temat postu: |
|
|
Jeśli by miała być gra SJS II, to chciałbym żeby to było:
- lepsza grafika
- dźwięki
- skoczkowie komputerowi z prawdziwymi nazwiskami
- tryb online
- realistyczne skocznie
- więcej trybów gry
- no i większy realizm
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 8.1.2007, 17:02 Temat postu: |
|
|
To zagraj sobie w Skoki Narciarskie 2006, a tu są tylko amatorzy chlopie! I tak dobra gra jak na takich...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luk Pupilek na forum

|
Wysłany: 8.1.2007, 17:04 Temat postu: |
|
|
No i co z tego, mogą się postarać  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 8.1.2007, 17:09 Temat postu: |
|
|
| No tak.. Tylko ze Ci od SN 06 to sa zawodowcy i oni to robią dla pieniąchów.. a Ci?? oni to robią jak mają czas i za friko tylko... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 9.1.2007, 09:52 Temat postu: |
|
|
Wszystko prawda.... Jednak należy pamiętać, że naszym planem jest to aby każda kolejna gra była lepsza. W SJS II Na pewno grafika będzie lepsza, będzie więcej trybów gry. Bardzo chcielibyśmy aby był też tryb online, ale to będzie kosztowało dużo wysiłku. Komputerowi gracze będą. Już opracowujemy ich inteligencję. Nazwisk realnych nie będzie ponieważ nie stać nas aby wykupić licencje za kilkaset tys zł. Mamy tylko nadzieję że na pewno będzie lepiej, a co najważniejsze o wieeeeele grywalniej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jet Pilot Administrator

|
Wysłany: 9.1.2007, 13:45 Temat postu: |
|
|
Co do nazwisk skoczków - kiedyś w jakiejś grze były po prostu pododawane litery 'h', np. Mhałysz, Morghenstern, Khofler, Sthoch, itd. Nie przeszkadzało to w grze, dodatkowo można było te nazwiska poprawić. Właśnie, czy jest możliwość zaimplementowania edytora nazwisk? Składy drużyn się ciągle zmieniają, a niektórzy chcieliby je sobie uaktualniać.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 9.1.2007, 15:47 Temat postu: |
|
|
Najlepsze nazwiska były w SN 01... Jakub Wanda, Adam Machyszi
A oprócz edytora nazwisko moze edytor skoczni byscie jakis dali? zeby kazdy mogl zrobic jakaś np. k-10  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 10.1.2007, 08:51 Temat postu: |
|
|
| Oczywiście edytor nazwisk będzie. Co do skoczni to..... zobaczymy. Jeżeli wam to nie będzie przeszkadzać to mogą być nazwiska typu Mahłysz.... Niedługo na naszej stronie pierwsze screeny z gry... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 27.1.2007, 12:51 Temat postu: |
|
|
| Jeżeli chcecie uzyskać kilka interesujących infomacji wejdźcie na www.aa.boo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 5.2.2007, 13:12 Temat postu: |
|
|
| RUSZA PROJEKT SKI JUMP SIMULATOR II. WIĘCEJ INFO NA www.aa.boo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 16.4.2007, 10:46 Temat postu: |
|
|
| Pierwszy screen z nowej gry jest juy na www.aa.boo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 5.9.2007, 10:04 Temat postu: |
|
|
Projekt SJS II wszedł już w fazę alpha testingu!!!
Jeśli chcesz zostać alpha testerem gry SJS II prosimy o kontakt e-mail na: aa@boo.pl
Więcej info oraz screeny i film z gry na www.aa.boo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 17.9.2007, 11:33 Temat postu: |
|
|
| Informuję tylko, że gra SJS II w wersji alpha 0.0.2 jest dostępna do pobrania na stronie www.aa.boo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jet Pilot Administrator

|
Wysłany: 17.9.2007, 15:20 Temat postu: |
|
|
Pierwsza alpha na moim ZŁOMputerze za Chiny Ludowe odpalić nie chciała, druga chodzi płynnie na medium. Błędów sporo, ja wiem, że to dopiero druga alpha i do ostatecznej wersji gry jeszcze daleko, ale wymienię wszyskie zgrzyty, które zauważyłem, żeby nie zostały przypadkiem pominięte przy tworzeniu kolejnych wersji.
A więc:
- model skoczni jest moim zdaniem do dopracowania, zbyt kanciasty, przez co skoczek nienaturalnie zachowuje się po wybiciu
- druga rzecz co do modelu skoczni - po lądowaniu narty skoczka "wtapiają" się w zeskok, nie wiem, czy to występuje na poziomie "high", w każdym razie na "medium" owszem
- ujęcia kamery zdecydowanie do poprawki - widok 1 jest dobry, tylko mógłby być nieco przybliżony, moim zdaniem jest za daleko
- system przyznawania not za styl działa tylko na zasadzie "upadek lub telemark"? Zrobiłem drobny test - cały czas chwiałem się w locie i wylądowałem telemarkiem - dostałem noty rzędu 18-19 punktów.
Nie wypisuję tu nic złośliwie, tylko zwracam uwagę na błędy.
Zdecydowanie in plus mogę zaliczyć zachowanie skoczka w locie, menu oraz grafiki przedstawiające wiatr, odległość itp. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luk Pupilek na forum

|
Wysłany: 17.9.2007, 16:10 Temat postu: |
|
|
oprócz tego co wymienił Dżet Piłlot, to jeszcze:
- podczas gry tryb 60 HZ - zdecydowanie należy to poprawić, w takim trybie szybko się męczą oczy
- dodać opcję w treningu ustawiania siły i kierunku wiatru
- skoczek zbyt mało rozszerza narty i leci bardziej równolegle (ala Hoellwarth) - poprawić
- nierealne odległości - jak jest silny wiatr w plecy to skoczek zawsze ląduje na buli, a jak silny wiatr pod narty to ląduje dosłownie niemal na płaskim - poprawić _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|