| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Co sądzisz o skokach kobiet? |
| Sport jak sport... |
|
26% |
[ 26 ] |
| Popieram! :) |
|
64% |
[ 64 ] |
| Baby nie mają lepszych pomysłów... |
|
9% |
[ 9 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 99 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 6.9.2002, 18:54 Temat postu: |
|
|
| Sverige napisał: | | A ja mam tego conajmniej dosyć! Czemu tylko faceci się tym zajmują,że np. nie mogłyby i kobiety pomagać albo sędziować?Ciekawe czemu tak jest...ale nieprędko się wszystko zmieni... |
Dlaczego kobiety nie mogłyby sędziować? Bo istnieje większe niebezpieczeństwo, że sędzina pomyśli:"kocham Martina/Svena/Stephana/Duffiego :wink: /Tomusia (Pochwałę)/Risto/Mattiego/kogoś innego (niepotrzebne skreślić), więc trzeba zrobić tak, żeby wygrał". Ale z drugiej strony: w takim razie dlaczego skoki kobiet również oceniają mężczyźni? W końcu jak taki się zakocha, to też może dawać dziwaczne noty. Pewnie dlatego, że kobiety na razie garną się do skoków, jak już niektóre zakończą kariery, to zajmą się pewnie trenowaniem swoich następczyń i sędziowaniem właśnie. Ale kiedy to będzie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 6.9.2002, 19:08 Temat postu: |
|
|
| Mattia3, ja co prawda jeszcze nie widziałem zawodów z uczestnictwem zawodniczek, ale nie sądzę, żeby ustępowały one zawodom, w których skaczą mężczyźni. Są one po prostu za mało propmowane i tu jest problem... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sverige Pupilek na forum

|
Wysłany: 6.9.2002, 19:52 Temat postu: |
|
|
A szkoda...ech taki los kobiet wrrrrr...bo facet potrafi... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Matti Pupilek na forum

|
Wysłany: 7.9.2002, 12:46 Temat postu: |
|
|
Przecież kobiety mają równe przwa więc czemu nie mogą skakać na nartach?
Więc popieram żeby kobiety skakały i sędziowały _________________ Oi maamme, Suomi, synnyinmaa !
Soi sana kultainen !
Ei laaksoa, ei kukkulaa,
ei vetta rantaa rakkaampaa
kuin kotimaa taa pohjoinen.
Maa kallis isien.
Nowa Finowela odrodziłą się!!! Właśnie powstają dwie pierwsze części!!! Zobaczcie to dzieło koniecznie! Oto link :
http://www.skokinarciarskie.pl/phpbb/viewtopic.php?t=94&start=0 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 7.9.2002, 17:33 Temat postu: |
|
|
| Tak, gorzej tylko, że nie wszyscy mężczyźni są otawrci na takie propozycje... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 7.9.2002, 17:54 Temat postu: |
|
|
Sędzie z rzadka, ale się zdarzają. Na którymś Ladies Grand Prix w jury była niejaka Sandra Spitz. Oczywiście to drobiazg, ale wskazuje, że przynajmniej nikt nie zabrania kobiecie zdobyć uprawnień sędziego skoków. Myślę, że z paręnaście by się już takich może uzbierało...
Ale i tak zanim panie będą w męskich konkusach sędziować, to dużo wody w Wiśle upłynie... Panowie przewodniczący zaraz będą pewno sugerować, że się chcą przyjrzeć przystojnym skoczkom (choć na trybunach miałyby lepszy widok, bo na skoczków już zdejmujących kaski, a jak lato, to może nawet bez koszulek... )...
Ale może kmiedyś do tego dojdzie... W łyżwiarstwie figurowym składy sędziowskie są mieszane i przy występach solistek, i solistów, i par; po prostu płeć sędziego nie ma znaczenia. _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 7.9.2002, 18:02 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
Na którymś Ladies Grand Prix w jury była niejaka Sandra Spitz.
|
No gdyby na zawodach kobiet, kobietom miałyby zabronione uczestnictwo w sędziowaniu, to byłby szczyt wszystkiego...
| Cytat: |
W łyżwiarstwie figurowym składy sędziowskie są mieszane i przy występach solistek, i solistów, i par; po prostu płeć sędziego nie ma znaczenia.
|
Akurat łyżwiarstwo nie jest sportem równie zdominowanym przez mężczyzn, co skoki narciarskie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sverige Pupilek na forum

|
Wysłany: 8.9.2002, 13:33 Temat postu: |
|
|
no, może jeszcze parę lat i coś się zmieni... no, ja mam taką nadzieję :| _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 8.9.2002, 16:23 Temat postu: |
|
|
| Być może, ale według mnie kluczem do sukcesu jest nieustanne propomawnie tego sportu wśród młodych następczyń dzisiejszych zawodniczek. Ponadto, skoki kobiet winny być transmitowane przez telewizje europejskie, nie tylko Eurosport o ile i on je transmituje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sverige Pupilek na forum

|
Wysłany: 8.9.2002, 16:31 Temat postu: |
|
|
Właśnie...tylko póki nie ma Małyszki w np.Polsce to możemy pomarzyć... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 8.9.2002, 16:56 Temat postu: |
|
|
| Dokładnie..potrzeba jakiegś talentu, który byłby bodźcem dla innych. Choć na przykładzie polskiej drużyny męskiej widać, że d końca tak nie jest... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sverige Pupilek na forum

|
Wysłany: 8.9.2002, 17:04 Temat postu: |
|
|
No ale przynajmniej jest w telewizji  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 8.9.2002, 17:16 Temat postu: |
|
|
| To już jest kwestią promocji... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sverige Pupilek na forum

|
Wysłany: 8.9.2002, 17:18 Temat postu: |
|
|
No to najpierw w telewizji powinno być  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 8.9.2002, 17:28 Temat postu: |
|
|
| Żeby mgło być w telewizji, musi mieć dobrą oglądalność. A to już zmartwienie organizatorów, jak przyciągnąć zainteresowanie tym sportem. Brakuje promocji i tyle. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sverige Pupilek na forum

|
Wysłany: 8.9.2002, 17:33 Temat postu: |
|
|
:| :|  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 8.9.2002, 23:21 Temat postu: |
|
|
W telewizji raz było, tj. na Eurosporcie. Gdyby zrobili dla TVP jakiś porządny materiał i go dali choćby w tej koszmarnej przerwie zawodów, której nigdy nie oglądam, bo panowie w studio pieprzą jak potłuczeni...
Sverige, proszę, nie wyskakuj z tą koszmarną "Małyszką"... Strasznie mnie ten wyraz drażni, bo to małyszocentryzm i jeszcze mi przypomina pytanie, które mi niegdyś zadano: "Czy zna Pani jakieś dziewczyny, które bawią się w Małysza?". Aż szkoda komentować. Wiadomo, chłopcy dzielnie trenują, a dziewuszki się bawią...
Ja mam jeden wariacki pomysł, jak by to można zachęcać dziewczyny... Tzn. pomysł akcji, ale nie afiszuję się z tym, bo się wszyscy popukają w głowę nad tym, że ja sądzę, że to by się dało zorganizować. W każdym razie do pierwszego kroku potrzebuję numeru do Szturca.  _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 8.9.2002, 23:37 Temat postu: |
|
|
| A wolno mi zapytać, jaki to pomysł? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mdt Stały bywalec

|
Wysłany: 8.9.2002, 23:37 Temat postu: |
|
|
| Werter napisał: | | Wiesz...specyfika rozmaitych zawodów tego wymaga. Nie wybrażam sobie mężczyzny jako opiekunki d dziecka, czy kobiety - kierowcy tira. Chć podobn wszystko zalezy d umiejętnści i chęci, bo przecież są tzw. kobiety wyzwolone i mężczyźni - babysitterzy, ale fakt - nieszybk zmieni się tradycyjny sposób myślenia na temat powołań do różnych zawodów... |
buahahaha! czy to nie Ty jeszcze przed paroma postami pisałeś "RÓNOUPRAWNIENIE PRZEDE WSZYSTKIM!"??? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mdt Stały bywalec

|
Wysłany: 8.9.2002, 23:39 Temat postu: |
|
|
| Werter napisał: | Witajcie  
Jestem ciekaw rozwoju tego Forum...Jaką drogą pójdzie i w ogóle dlatego, bądź pewna, Emu, że będę dobrym duszkiem tego Forum. Może Duch Finlandii nie obrazi się na mnie, że mu robotę zabieram :wink: |
duszkiem? oby!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|