Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna Skokinarciarskie.pl
Skokinarciarskie.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Skoki kobiet
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 52, 53, 54  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Skoki kobiet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Co sądzisz o skokach kobiet?
Sport jak sport...
26%
 26%  [ 26 ]
Popieram! :)
64%
 64%  [ 64 ]
Baby nie mają lepszych pomysłów...
9%
 9%  [ 9 ]
Wszystkich Głosów : 99

Autor Wiadomość
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 8.9.2002, 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

madant napisał:
Werter napisał:
Wiesz...specyfika rozmaitych zawodów tego wymaga. Nie wybrażam sobie mężczyzny jako opiekunki d dziecka, czy kobiety - kierowcy tira. Chć podobn wszystko zalezy d umiejętnści i chęci, bo przecież są tzw. kobiety wyzwolone i mężczyźni - babysitterzy, ale fakt - nieszybk zmieni się tradycyjny sposób myślenia na temat powołań do różnych zawodów...

buahahaha! czy to nie Ty jeszcze przed paroma postami pisałeś "RÓNOUPRAWNIENIE PRZEDE WSZYSTKIM!"???

madant, z przykrością stwierdzam, że mylisz pojęcia. W zacytowanym przez ciebie fragmencie mówię tylko jak jest...Natomiast nie zgadzam się z takim stanem rzeczy. Na przyszłość trafniej dobieraj argumenty...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Google

Wysłany:     Temat postu: Reklama Google

Powrót do góry
mdt
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 8.9.2002, 23:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Werter napisał:
Wiesz...specyfika rozmaitych zawodów tego wymaga. Nie wybrażam sobie mężczyzny jako opiekunki d dziecka, czy kobiety - kierowcy tira

Werter... przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i staraj się zrobić ze mnie idiotkę dopiero jak będziesz miał ku temu podstawy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 8.9.2002, 23:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słuchaj, jezeli będzie się wyrywało z kontekstu zdanie, t nic dziwnego, że wyjdą z tego banialuki. Jak ze wszystkiego, c potraktujesz tak samo. Zacytowany przez ciebie fragment jest częścią spójnej, większej całości...Więc robieniu idiotki, no comments...Tu już nic nie wymaga komentarza...
Powrót do góry
mdt
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 9.9.2002, 00:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fakt, to część większej całości cytowanej przeze mnie już wcześniej:
Werter napisał:
Wiesz...specyfika rozmaitych zawodów tego wymaga. Nie wybrażam sobie mężczyzny jako opiekunki d dziecka, czy kobiety - kierowcy tira. Chć podobn wszystko zalezy d umiejętnści i chęci, bo przecież są tzw. kobiety wyzwolone i mężczyźni - babysitterzy, ale fakt - nieszybk zmieni się tradycyjny sposób myślenia na temat powołań do różnych zawodów...

podkreśliłam co bardziej interesujące fragmenty świadczące o Twoim gorącym poparciu dla równouprawnienia, które niestety nie może się przebić przez grubą warstwę stereotypów i tego twojego tradycyjnego sposobu myślenia sprzed epoki...
jak mniemam (co wynika z kontekstu) ostatni podkreślony fragment przedstawia bowiem Twój tok myślenia właśnie...
Powrót do góry
mdt
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 9.9.2002, 00:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Werter napisał:
Ja nie podam, jak zagłosowałem. Anonimowość ankiet jest ich baardzo pozytywną cechą. W każdym razie popieram całkowicie skoki kobiet. A co do ewentualnych dziwactw, to jestem spokojny. Ten sport jest tak zdominowany przez mężczyzn: sędziowie, pomocnicy, skoczkowie, że jeszcze długo zwyczaje zmieniać się nie bedą.

proszę, następny dowód na Werterowski poparcie równouprawnienia!
Powrót do góry
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 9.9.2002, 00:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

madant napisał:
fakt, to część większej całości cytowanej przeze mnie już wcześniej:
Werter napisał:

podkreśliłam co bardziej interesujące fragmenty świadczące o Twoim gorącym poparciu dla równouprawnienia, które niestety nie może się przebić przez grubą warstwę stereotypów i tego twojego tradycyjnego sposobu myślenia sprzed epoki...
jak mniemam (co wynika z kontekstu) ostatni podkreślony fragment przedstawia bowiem Twój tok myślenia właśnie...

Madant: nadal wybierasz fragmenty wypowiedzi, które obrazują szarą rzeczywistość i chcesz, żebym brał za nie odpowiedzialnść. Twje podkreślenia są bezcelowe, a ostatnie zdanie najdobitniej przedstawia stan dzisiejszy. Ty zaś doszukujesz się przyslowiowej dziury w płocie....A jej nie ma. Kontekst zacytowanej przez ciebie wypowiedzi jest szerszy. Szkda, że go nie widzisz. W zdaniu: cchoć podobno wszystko zależy od umiejętności i chęci, słowo "podobno" wyraża niepewność, niewiedzę, skąd w dzisiejszym społeczeństwie wymiana ról między mężczyznami a kbietami, a nie jest to żaden bunt przeciwko temu. Skoro jednak nie rzumiesz moich wypowiedzi, madant, doradzam w przyszłości, by uniknąć nie[porozumień, lekką wstrzemięźłiwość lub ewentualną głębszą analizę czytanego tekstu...
Powrót do góry
Google

Powrót do góry
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 9.9.2002, 00:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

madant napisał:
Werter napisał:
Ja nie podam, jak zagłosowałem. Anonimowość ankiet jest ich baardzo pozytywną cechą. W każdym razie popieram całkowicie skoki kobiet. A co do ewentualnych dziwactw, to jestem spokojny. Ten sport jest tak zdominowany przez mężczyzn: sędziowie, pomocnicy, skoczkowie, że jeszcze długo zwyczaje zmieniać się nie bedą.

proszę, następny dowód na Werterowski poparcie równouprawnienia!

Madant, ty chyba masz obsesję na punkcie wyłapywania wygodnych dla ciebie fragmentów. Tym razem prrzeszłaś samą siebię. Wróć stronę wcześniej i poczytaj wypowiedzi od pczątku. Podkreślone przez Ciebie "dziwactwa" odnodsiły się do wcześniejszej wypowiedzi Emu na temat LST. Doradzam raz jeszcze głębszą analizę czytanego tekstu...
Powrót do góry
mdt
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 9.9.2002, 00:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a co wyraża Nie wyobrażam sobie... w drugim zdaniu? też ogólnie panujące w społeczeństwie przekonania, których Ty nie podzielasz??? tylko zastanawia mnie czemu, kurwa, piszesz w pierwszej osobie! czemu wszystko napisane jest w pierwszej osobie, skoro Ty sądzisz całkiem inaczej!!?? ulala...
Powrót do góry
mdt
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 9.9.2002, 00:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

polemika z głupotą tylko niepotrzebnie ją nobilituje. a głupotą bez wątpienia jest nierozumienie tego co osobiście się napisało, więc polemizować już nie będę, bo to naprawdę tylko strata czasu...
Powrót do góry
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 9.9.2002, 00:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy dla ciebie forma: nie wyobrażam sobie, jest jakimś protestem, buntem przed tymi zmianami? Dla mnie tak nie jest. Skoro więc nie znasz mnie, a za wszelką cenę szukasz na mnie haka, to powiem, iż jest t walka z wiatrakami. Wiesz, madant, skończmy lepiej tą jałową dyskusję. Wyjaśniłem Ci wszystk. Acha, zauważ, że moje wcześniejsze rozmwczynie nie obruszyły się tak jak ty, mże więc t kolejny dwód na to, że nie do końca zrozumiałaś moje intencje? Pewnie tak jest, więc doprawdy przestań...
Powrót do góry
mdt
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 9.9.2002, 00:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

buahahaha! nie no ja nie mogę! muszę Cię jednak trochę ponobilitować, bo to jest świetna zabawa... doprawdy!
powiedz mi proszę gdzie ja napisałam, że Ty się przed czymś buntujesz? może sam najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, a potem doradzaj to innym? nie wydaje Ci się że te dwa zdania:
jak najbardziej jestem za równouprawnieniem oraz
nie wyobrażam sobie mężczyzny jako opiekunki do dziecka, ani kobiety - kierowcy tira
wzajemnie się wykluczają? jeśli nie to z Twoim logicznym myśleniem jest cosik nie tak. to tak jakbym powiedziała: uważam, że nie można zabijać zwierząt, a potem z czystą przyjemnością wpierdzieliła kotlet schabowy...
Powrót do góry
Google

Powrót do góry
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 9.9.2002, 00:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

polemika z głupotą tylko niepotrzebnie ją nobilituje.

Z tym się zgodzę i dlatego zakończę tę śmieszną rozmowę z Tbą, bo nadal wycinasz fragmenty moich wypowiedzi. Jak dorośniesz do poważniejszych rozmów, to się zgłoś. Tymczasem jeśli masz coś do powiedzenia na temat skoków kobiet, to chętnie poczytam...
Cytat:

polemika z głupotą tylko niepotrzebnie ją nobilituje.

Z tym się zgodzę i dlatego zakończę tę śmieszną rozmowę z Tbą, bo nadal wycinasz fragmenty moich wypowiedzi. Jak dorośniesz do poważniejszych rozmów, to się zgłoś. Tymczasem jeśli masz coś do powiedzenia na temat skoków kobiet, to chętnie poczytam...
Powrót do góry
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 9.9.2002, 10:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

nie wydaje Ci się że te dwa zdania:
jak najbardziej jestem za równouprawnieniem oraz
nie wyobrażam sobie mężczyzny jako opiekunki do dziecka, ani kobiety - kierowcy tira
wzajemnie się wykluczają?

W takim kontekście tak, ale nie w kontekście całego postu. madant, gdybyś poćwiczyła, stałabyś się mistrzynią kolażu, tyle, że ta forma nijak się ma do poważnej dyskusji. Jestem w stanie wybrać Ci cytaty z Pisma Świętego na takiej samej zasadzie, jak ty je dobierasz i udowodnić Ci, że się wykluczają. Kolaż jest bezcelową formą.
Ponadto z twoich dotychczasowych wypowiedzi wnioskuję, że traktujesz każdy post (ba, każde zawarte w nim zdanie) jako odrębną część, to czym dla Ciebie jest w ogóle dyskusja? Zanim więc następnym razem będziesz szukać zaczepki, pójdź po rozum do głowy...
Napisałaś, że "polemika z głupotą tylko niepotrzebie ją nobilituje", a niezrozumienie czegoś, co się napisało także. Ja do tego dołożę nadinterpretację nie swoich myśli, w której jesteś wręcz mistrzynią na Forum. Nadajesz treści wygodne dla siebie, czego bezcelowość udowodniłem ci już kilkukrotnie. Żeby Cię więc nie nobilitować dłużej, propnuję przejść d sedna tematu....

Emu - jaki jest Twój pomysł na popularyzację skoków kobiet?

Ostatnio zmieniony przez Werter dnia 9.9.2002, 12:58, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 9.9.2002, 11:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie chcę zapeszać, więc na razie nic nie napiszę.
A poza tym - koniec kłótni, do jasnej cholery!!!!!!!!!!
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)

That's how I feel about ski jumping
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 9.9.2002, 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja już przestałem rozmawiać z madantem...
Powrót do góry
mdt
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 9.9.2002, 15:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie zauważyłam żebyś mi już coś udowodnił. pleciesz raczej same głupoty i wydaje Ci się, że mówisz coś mądrego. tacy ludzie są najgorsi, za ch**a nie można się z nimi dogadać, bo uważają, że zawsze mają rację, choć często pieprzą od rzeczy. wymowa zdań podkreślanych przeze mnie zależałaby od kontekstu gdyby było to: "nie wyobrażam sobie kobiety za kierownicą tira" powiedział Tim, a ja zacytowałabym tylko pierwszą część tej wypowiedzi i włożyła ją w Twoje usta. w Twoim przypadku kontekst tylko potwierdza to o czym mówi samo zdanie. skoro nie wyobrażasz sobie kobiety za kierownicą tira to daleko Ci jeszcze do poparcia równouprawnienia, gdyż wszystko zaczyna się właśnie od zaakceptowania sytuacji. Ty dajesz jasno do zrozumienia, że jeszcze nie potrafisz jej zaakceptować. to co robisz jest czystą hipokryzją. jeśli chodziło Ci natomiast o coś innego to naucz się pisać logicznie, tak by inteligentni ludzie (żeby nie było nieporozumień piszę tu o sobie) rozumieli o co Ci chodzi
Powrót do góry
mdt
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 9.9.2002, 15:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i naucz się odmieniać mój nick Werterko... a jeśli to dla Ciebie za trudne to go nie używaj
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 9.9.2002, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Proszę, przestańcie się kłócić. I przepraszam, Madant, że Ci "wygwiazkowałam" brzydki wyraz.
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)

That's how I feel about ski jumping
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
mdt
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 9.9.2002, 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oka, oka, zamykam buzię na kłódkę! milczę jak grób robi oczy
Powrót do góry
mdt
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 9.9.2002, 20:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie ma się co na mnie złościć - wprowadziłam przynajmniej więcej życia na to forum (proszę tego nie odbierać jakobym powiedziała, że forum to jest, czy było nudne! broń boże!)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Skoki kobiet Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 52, 53, 54  Następny
Strona 3 z 54

Skocz do: