Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna Skokinarciarskie.pl
Skokinarciarskie.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Skoki płci żeńskiej w Polsce
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Skoki kobiet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 4.2.2006, 12:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mimo wszystko ja jestem zadowolona z wyboru. Każdy jest lepszy niż Paweł W. :ysz: Tajner nie ma tej koszmarnej mentalności peerelowskiego kacyka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Google

Wysłany:     Temat postu: Reklama Google

Powrót do góry
Bartus Marczus
Forumowicz z ostrzeżeniem
Forumowicz z ostrzeżeniem

PostWysłany: 4.2.2006, 12:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieje że Tajner tak będzie wszystkim kierował, że nie zapomni o skokach dziewcząt
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 4.2.2006, 12:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już ja mu przypomnę. pokazuje różki
Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 5.2.2006, 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja wiem, że Bravo Sport można utożsamiać z prasą brukową, ale jakby ktoś był ciekawy, to w najnowszym numerze jest arykuł (no dobra... artykulik) o skokach kobiet. Pomijam błędy merytoryczne, takie jak np. żeński PŚ, no ale chęci też się liczą puszcza oczko Skupiają się głównie na Anette, ale jest też taki krótki fragmencik, w którym jest napisane, że być może skoki kobiet to pomysł na rozruszanie czegoś w polskim sporcie i zachęcają dziewczyny do skakania bardzo zadowolony A tak ze trzy tygodnie temu w dodatku do PS też był całkiem długi artykuł o Gabrysi i Asi... Coś nam się chyba powoli rusza w tej kwestii.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 5.2.2006, 18:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja nic nie wiedziałam o tym artykule o Gabrysi i Asi... bardzo smutny Dałoby sie tu jakoś kawałek treści? Nie żebym Cię chciała męczyć... :oops:

A tak poza tym a propos niezwykle wysokiego statusu skoków kobiet i tego, że feminizm osiągnął wszystko, co można było wrrr: w Kranju MŚJ i co? Treningi skoczek miały być przedwczoraj i wczoraj, dzisiaj konkurs... i nie ma ani kawałka vysledek, w których byłaby skoczka. wrrr Krótko mówiąc niech żyje równy status. wrrr
Jestem WŚCIEKŁA i nawet nie na Kranj. Na stronie Feminoteki w "prasówce" znalazłam link do artykułu o żeńskiej grupie prewencyjnej, która będzie ochraniać mecze; na stronie Legii Warszawa. I pewien "pan" "raczył" to skomentować tak:
Cytat:
Dotychczas zgadzałem się z teżą że miejsce kobiety jest w kuchni, w klasztorze albo w burdelu. Postepujący feminizm doprowadził już naszą cywilizację do granic absurdu, ale czegoś takiego się nie spodziewałem. Baby w ZOMO. Swiat staje na głowie.

FURIA, tylko tak mogę nazwać to, co czuję.

Miejsce kobiety jest w całym kosmosie!
Powrót do góry
frau_kanzlerin
Moderator
Moderator

PostWysłany: 5.2.2006, 21:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Emu napisał:
Treningi skoczek miały być przedwczoraj i wczoraj, dzisiaj konkurs... i nie ma ani kawałka vysledek, w których byłaby skoczka. wrrr Krótko mówiąc niech żyje równy status. wrrr

Wyniki sa na FISie http://www.fis-ski.com/pdf/2006/JP/3135/2006jp3135RL.pdf
A organizatorzy sa ogolnie nieudolni - dotad nie ma wynikow kombinacji z piatku robi oczy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Google

Powrót do góry
Ania
Maskotka forum
Maskotka forum

PostWysłany: 5.2.2006, 21:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Emu napisał:
A ja nic nie wiedziałam o tym artykule o Gabrysi i Asi... bardzo smutny Dałoby sie tu jakoś kawałek treści? Nie żebym Cię chciała męczyć... :oops:

Nie ma sprawy, ale po pierwsze muszę znaleźć sam artykuł, a po drugie chwilkę, żeby go przepisać, bo skaner oczywiście uparł się, że nie będzie działać.
Czytałam sobie z kolegą na informatyce (najnudniejsza lekcja, jaka może być, wierzcie mi - ile można grać w sapera?) gazety, no i jak wziął PS, to mu mówię, że w dodatku jest ciekawy artykuł. Przejrzał dwa razy i stwierdził, że nic nie ma. Pokazuję mu tekst o skoczkach, a on na to:
- No i co w tym ciekawego?
Do dziś nurtuje mnie, czy skoki kobiet są dla niego niegodne uwagi czy oczywiste. Chyba muszę w końcu zapytać zachwycony
Powrót do góry
Asia Gawron
Kot na forum
Kot na forum

PostWysłany: 11.2.2006, 20:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie fani skoków kobiecych w Polsce. Od dłuszszego czasu śledze wasze wypowiedzi na temat skoczkin Zakopiańskich, a konkretnie skoczkiń ''TS Wisła Zakopane''. To znaczy mnie Joanne Gawron i Gabrysie Buńdę. Jeśli chodzi o mnie, cóż powiedzieć trenuję skoki dopiero aż 10 miesięcy. Nie chwalę się, ale mam już osiągnięcia w skokach. Skoki dobrze mi idą, aby tak dalej. Nie będę się rozpisywać, będę robić swoje dalej. Kochani fani i fanki mocno dmuchajcie mi pod narty i trzymajcie za mnie kciuki. Cześć
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kulawiak
Kot na forum
Kot na forum

PostWysłany: 11.2.2006, 20:34    Temat postu: Skoki Aśki Gawron Odpowiedz z cytatem

Kibicuje Asi Gawron znam ją jest moją kuzynką mieszkam nie daleko niej....TRZYMAM za nią kciuki i oby tak dalej... Bravo puszcza oczko To ja Kasia Kulawiak puszcza oczko Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 12.2.2006, 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Asia Gawron napisał:
Witajcie fani skoków kobiecych w Polsce. Od dłuszszego czasu śledze wasze wypowiedzi na temat skoczkin Zakopiańskich, a konkretnie skoczkiń ''TS Wisła Zakopane''. To znaczy mnie Joanne Gawron i Gabrysie Buńdę. Jeśli chodzi o mnie, cóż powiedzieć trenuję skoki dopiero aż 10 miesięcy. Nie chwalę się, ale mam już osiągnięcia w skokach. Skoki dobrze mi idą, aby tak dalej. Nie będę się rozpisywać, będę robić swoje dalej. Kochani fani i fanki mocno dmuchajcie mi pod narty i trzymajcie za mnie kciuki. Cześć

Gratuluję rejestracji! No, wreszcie skoczka na forum, brawo! :brawo: Gdyby obecnie działały sygnaturki, mogłabym Ci zrobić jakąś ładną. uśmiech
Zachęcaj koleżanki do skoków! bardzo zadowolony Może po sezonie PZN wreszcie raczy się zająć problemem... w końcu era Małsza i tak dobiega końca pokazuje różki, można się zająć czymś innym... zachwycony Bodaj Siderek rzucił hasło, że można proponować takim tam średnim alpejkom "przekwalifikowanie" do skoków... póki co za hasłem żadne działania nie poszły... zły
A kluczową sprawą jest po prostu jedna rzecz: zauważyć, że skoki kobiet istnieją. Tak, by wiedział o tym PZN i nie wstydził się inwestować w dziewczyny (by wiedziała o tym cała kultura i nie wstydziła się istnienia płci żeńskiej wrrr). I by same potencjalne skoczki i ich rodzice wiedzieli, że to nie jest i nigdy nie był sport tylko dla chłopców. Kobiety tak samo istnieją i już nigdy nie pozwolimy się spychać na miejsce, które nie jest naszym własnym wyborem.
Powrót do góry
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 23.2.2006, 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wypada mi pozdrowić Cię, Aniu uśmiech Emu wie, że jestem gorącym zwolennikiem skoczek i wszystkiego, co niemęskie w zmaskulinizowanym świecie oraz wszystkiego, co męskie w zfeminizowanym uśmiech
Powrót do góry
Google

Powrót do góry
Walther W.
Moderator
Moderator

PostWysłany: 6.3.2006, 15:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W zawodach o Puchar Wójta gminy Biskupice wystąpiła jedna zawodniczka - Alicja Bułat. Nie ma niestety informacji o długości skoku.
Przechodnie i kamienice
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 20.3.2006, 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałabym napisać tyle, że z PZN powinno się zrobić to samo, co z Łukaszenką. I że osobiście czuję się potraktowana niegrzecznie. Nie proście mnie na razie, żebym napisała więcej, bo po prostu jestem na granicy płaczu, nienawidzę tych ludzi. Nie, nic "anty". Tylko po prostu totalny tumiwisizm. bardzo smutny bardzo smutny bardzo smutny
Jak mi trochę przejdzie, napiszę do Asi Gawron. Jeśli ktoś chce w Polsce promować skoki kobiet, musi to robić z całkowitym pominięciem tej instytucji. Od nich nie ma czego oczekiwać.
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)

That's how I feel about ski jumping
Powrót do góry
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 27.3.2006, 21:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Emu napisał:
Walther Weissenberger napisał:
Ale Tajner może im zabronić wrrr

Tajner nie może, bo nie jest zwolennikiem skoków kobiet, ale nie jest tak chamski, żeby zabraniać. W wywiadach mówił mniej więcej tyle: jemu skoki kobiet się nie podobają, ale ostatecznie to do kobiet należy decyzja.

Czy niezgadzanie się z kimś oznacza bycie chamskim? Co do samodecyowaniu kobiet, popieram.
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 31.3.2006, 12:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Werter napisał:
Czy niezgadzanie się z kimś oznacza bycie chamskim?

Zabranianie nie jest "niezgadzaniem się z kimś", tylko narzucaniem swojej woli.
(Misunderstood)

Powrót do góry
Werter
Czarna owca
Czarna owca

PostWysłany: 2.4.2006, 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Emu napisał:
Werter napisał:
Czy niezgadzanie się z kimś oznacza bycie chamskim?

Zabranianie nie jest "niezgadzaniem się z kimś", tylko narzucaniem swojej woli.

Zabranianie ma swoje zrodla w odmiennosci zdania. Narzucanie woli w przypadku pana Tajera jest jakas fokcja, bo nie stanowi on, z calym szacunkiem, jakejs Prawdy Objawionej, wiec spokojnie, Emu uśmiech
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 17.5.2006, 22:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aktualizacja nt. polskich skoczek.
Mam kontakt z Asią Gawron, wreszcie!! Rozmawiałam z nią i jej ojcem, mam nadzieję, że uda się pojechać na Puchar Doskonałego Mleka i nocować u ich sąsiadów.
Mariola Janota ze Szczyrku niestety myśli o wycofaniu się. Kolejny przykład tego, że bycie jedyną dziewczyną w klubie działa deprymująco.
Asia i Gabrysia są zaparte, jak sama Asia to określiła. Chłopcy już im nie dokuczają. Niedawno Asia bardzo dobrze skakała w Goleszowie - brakowało jej 3 punktów do 6. miejsca, zostawiła za sobą 11 chłopaków. bardzo zadowolony Wrócili zawstydzeni. zachwycony
Asia zrobiła duże postępy, trener z nią poćwiczył odbicie i załapało. bardzo zadowolony Na Maleńkiej Krokwi skacze już 26 m, co jest całkiem dobrym skokiem biorąc pod uwagę, że mało kto tam przekracza 30. Zdaje się, że już niedługo pójdzie na Małą Krokiew. bardzo zadowolonybardzo zadowolonybardzo zadowolony Gabrysia niestety zatrzymała się w rozwoju, nadal problemy ze skłonnością do przejeżdżania progu. Koło 20 maja ma się zacząć trening na skoczni i mają nadzieję, że Gabrysia jakoś się odblokuje.
Firma Berdax z okolic Zakopca szyje kombinezony skokowe - także takie na duże zawody, spełniające wszystkie normy FIS (podobno Miszcz skakał w takim na olimpiadzie) - i chce z nimi wejść także na rynek zachodni - wychodzi ok. 3 razy taniej, niż tamtejsze, więc są zdecydowanie konkurencyjni. Zaoferował Asi kombinezon na zawody za darmo w zamian za to, że wystąpi w jego kampanii promocyjnej, tj. będzie na zdjęciach w ulotkach reklamowych. Pomyślcie! W Polsce, w której skoki kobiet ledwo istnieją, dziewczyna będzie promować kombinezony obok takiego Klimka.
Asia próbuje zachęcać koleżanki do skakania, niestety chyba się boją. smutny Zobaczymy, co dalej. W każdym razie znów mam zaczepienie w epicentrum polskich skoków kobiet. Fala rusza.
(Misunderstood)

Powrót do góry
Walther W.
Moderator
Moderator

PostWysłany: 17.6.2006, 13:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i nadszedł Puchar Mleka. Wystartuje w nim czwórka dziewcząt bardzo zadowolony Asia Gawron, Gabrysia Buńda, Asia Szwab, Bogusia Bochniak (fajna wyliczanka: Asia, Asia, Bogusia, Gabrysia zachwycony). Wszystkie z Wisły Zakopane. Szkoda trochę Marioli Janoty, właściwie szkoda bardzo. Może jeszcze ktoś ją nakłoni do powrotu. To jaką teraz mamy listę Polek trenujących? Podobno w Zakopanem jeszcze 3 skoczki trenują. Czy uda nam się w końcu stworzyć drużynę, zatwierdzoną i popartą przez PZN robi oczy
Przechodnie i kamienice
Powrót do góry
Emu
Administrator
Administrator

PostWysłany: 18.6.2006, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gadałam z Mariolą, bo przyjechała ze swoim bratem, niestety nie chce wracać. smutny Syndrom jedynej dziewczyny w klubie, poza tym p. Gawron mówi, że taka się zrobiła zamknięta w sobie... smutny Ech, jeżeli ma myśli podobne, jak ja w jej wieku, to współczucie na chwilę obecną - i życzenia, by jak ja skończyła jako filozofka. bardzo zadowolony
Co do skakajek:
- W konkursie pięć, bo jeszcze Michaela Dolezelova. bardzo zadowolony Mam z nią fotkę, ale na razie jeszcze na kliszy. (Przy okazji informuję: z Vladką faktycznie idzie się dogadać po angielsku. bardzo zadowolony)
- Są jeszcze jakieś dziewuszki w Starcie Krokiew, ale na razie zaczynają i część się tak przewinęła - sporo dzieci płci obojga zaczyna, ale szybko się zniechęca.
- Poza tym w Wiśle Zakopane jeszcze dwie skaczą na razie tylko na K-15 - jako tako opanowaną K-35 mają dopiero cztery. Poza tym Kamilka Bafia, 5 czy 6 lat, córka trenera, zjeżdża spod progu i pierwsze skoki też już robiła. Ale na razie nawet jeszcze nie należy oficjalnie do klubu, jeszcze raczej zabawa. Niemniej milutka dziewuszka, zrobiłam jej dwa zdjęcia, to do trzeciego (w goglach szerszych od głowy puszcza oczko) sama mi chciała zapozować. uśmiech Dostanie odbitki. uśmiech
- Wrażenie robi zwłaszcza Bogusia Bochnak. Skacze bodaj od jakichś trzech tygodni, na Maleńkiej Krokwi naprawdę dopiero co zaczęła, a robi bardzo szybkie postępy. Na treningu w piątek 16 m, a nazajutrz w konkursie najpierw 19, a potem 21,5!! zaskoczony Wprawdzie nie ustała, ale odległość robi wrażenie, Asia mówi, że u niej trwało ze 2-3 miesiące, aż zaczęła skakać 20 m. Jeśli utrzyma tempo rozwoju, na jesieni to duża Asia i Bogusia mogą być liderkami drużyny.
- I uwaga, uwaga, we wtorek Asia wybiera się na Małą Krokiew. *trzymakciuki* Szanse na rekord Polski już są (obecny: chyba 35 m, Gabrysia Buńda na tejże skoczni), zobaczymy, jak pójdzie. Asia już wjechała zobaczyć, troszkę się obawia, ale mówi, że najważniejsze się za pierwszym razem przełamać.
- Gabrysia może się zatrzymała w rozwoju skokowym smutny (choć w Mleczku pierwszy skok naprawdę porządny, a tydzień nie skakała i w dodatku spóźniła się na zawody; częściowo dzięki mnie pozwolili jej skoczyć po serii), ale bardzo miła. bardzo zadowolony Taka wesoła. bardzo zadowolony A we Wiśle to było tak, że bidusia nie mogła wejść na belkę, bo narty jej zawadzały za rozbiegiem, a nikt jej nie raczył pomóc.
- Dziewczyny jadą do Czech i do wymarzonej Słowenii (Zagorje, jak ja kocham tę skocznię!! :luv:). bardzo zadowolonybardzo zadowolonybardzo zadowolony Niestety Bogusia chyba się nie wyrobi z załatwianiem paszportu. smutny
- A PZN jak zwykle ma wszystko w du-pie. Mikeska domagał się klasy dziewczęcej, oczywiście NIE. Jarząbek obiecuje, że od następnych zawodów będzie. A ja tym razem dorównałam Mikesce w żaleniu się. puszcza oczko
Powiem tyle: to ku*** mają być "działacze"?! Ten wyraz jest kretyński. Bo tak się jakoś składa, że jeżeli chodzi o skoki kobiet, DZIAŁACZKĄ to jestem raczej ja. Ale na pewno nie ci panowie. wrrr
(Misunderstood)

Powrót do góry
spiderman
Moderator
Moderator

PostWysłany: 6.7.2006, 21:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na skijumping.pl pojawił się bardzo fajny artykuł o naszych młodych skoczkach autorstwa p. Wojciecha Szatkowskiego uśmiech

LINK

Niemniej lepszy news ukazał się także i na SNC puszcza oczko

LINK

Co się okazuje, cztery nasze zawodniczki pojechały wraz z trenerem Kazimierzem Bafią do Słowenii na zawody FIS Ladies w Kisowcu (swoją drogą nie wiem jak wyglądają tamtejsze skocznie, nie ma ich niestety na ski-archiv.de...)
Wyjazd naszym zawodniczkom zasponsorował ponoć jeden z forumowiczów skijumping.pl ! zachwycony Wielkie słowa uznania dla tej osoby, jednak wydaje mi się to trochę nienormalne aby za wyjazd na zawody płaciła prywatna osoba, a nie związek narciarski z danego kraju!!! Panowie z PZN-u - do gazu! wrrr
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Skoki kobiet Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 5 z 6

Skocz do: