| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 25.2.2007, 13:58 Temat postu: |
|
|
Wygląda na to, że Hannu może w Sapporo zdobyć komplet złotych medali, ma już złoto za sprint i złoto w drużynie, teraz czas na Gundersena na Miyanomori. Na Okurayamie skakał świetnie, a na mniejszej skoczni straty nie są tak duże, więc jeśli nie popsuje skoków to komplet złotych medali powędruje w jego ręce Ja jestem zachwycony poziomem konkursu skoków do drużynówki, rewelacyjne skoki, któych nie można było oglądać podczas konkursu skoczków-specjalistów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monyka Smoczek na forum

|
Wysłany: 25.2.2007, 14:07 Temat postu: |
|
|
ja oczywiście mam nadzieję, że powtórzy wyczyn Samppy na tych MŚ to by było wspaniałe.. teraz gdy już się przełamał to chyba nie ma żadnych przeciwskazań ale i tak dużo zrobił, jestem z niego dumna
a co do drużynówki.. Jaakko się nie przemęczał Anssi i Janne zrobili to co do nich należało a Hannu dokończył dzieła, mógł nawet na ostatniej prostej na pieszo pójść  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 25.2.2007, 14:21 Temat postu: |
|
|
Rywalizację na skoczni zdecydowanie wygrali Finowie, którzy skakali niebotycznie:
Janne Ryynaenen - 138,5 m / 138,5 m
Jaakko Tallus - 130,0 m / 130,0 m
Hannu Manninen - 130,0 m / 129,5 m
Anssi Koivuranta - 136,5 m / 136,0 m
Rewelacyjnie skakał młody Ryynaenen, i jak na swoje możliwości świetnie wypadł Hannu Manninen, którzy skakał można powiedzieć tak samo jak Tallus, który kiedyś był zdecydowanie najlepszym skoczkiem wśród kombinatorów i seryjnie bił rekordy skoczni.
Jak najbardziej zasłużone zwycięstwo Finów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monyka Smoczek na forum

|
Wysłany: 25.2.2007, 14:26 Temat postu: |
|
|
aż trudno uwierzyć, że im się wszystko tak doskonale układa
Janne rzeczywiście doskonale skakał, Anssi minimalnie gorzej, ale za to w biegu przyzwoicie [Ryynaenen zresztą też], Jaakko zawiódł moje nadzieje myślałam, że albo będzie lepiej skakał albo biegł Hannu za to jak na siebie świetnie mógłby tak dobrze skakać w Gundersenie a z biegiem chyba nie będzie problemów  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leszek Bzyk się rozbzykał

Dołączył: 03 Lut 2006 Posty: 104 Skąd: Polska zachodnia przy A2
|
Wysłany: 1.3.2007, 05:48 Temat postu: |
|
|
Fajne to było... Dziwnym trafem byłem wtedy na zwolnieniu lekarskim , więc z nadmiaru czasu obejrzałem wszystko; i to co było o 2.30 w nocy(skoki),jak i to, co było już rankiem(bieg). Finowie byli bez konkurencyjni, chociaż przez chwilę Kircheisen pewnie myślał inaczej. Osobiście to troszkę zirytowało mnie 4 miejsce Koivuranty w sprincie, ale coż, nie zawsze musi być pudło . A jeszcze OT: kto widział film z upadkiem Takahashi? Straszne to było...  _________________ Żądam kombi w TVP! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 2.3.2007, 19:12 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj w nocy ostatni konkurs MŚ w kombinacji norweskiej, Gundersen na Miyanomori Nie przegapcie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monyka Smoczek na forum

|
Wysłany: 2.3.2007, 19:25 Temat postu: |
|
|
hyhy ja nie będę siedzieć w nocy i oglądać bo potem będę w dzień jak zombi chodzić.. ale może przed biegiem będzie powtórka
no i mam nadzieję, że Anssi'emu uda się załapać na medal  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 2.3.2007, 22:40 Temat postu: |
|
|
Ja nie mam takich problemów, jeśli chodzi o skoki czy kombinację to mogę wstać o każdej porze, właściwie nie muszę wstawać, po prostu nie idę wtedy spać i po sprawie
Zaskakująca decyzja z ekipie fińskiej, zamiast Janne Ryynaenena wystąpi Ville Kaehkoenen. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monyka Smoczek na forum

|
Wysłany: 3.3.2007, 08:36 Temat postu: |
|
|
moim zdaniem nie taka znowu zaskakująca decyzja, bo Ville znacznie lepiej biega
no i Hannu zwalił sprawę, aż jestem zła na niego
szkoda poprostu słów, przecież dobrze skakał na tej skoczni
za to Anssi dzisiaj wymiata i teraz nawet wyprzedził żabojada
edit:
no i wygrała najgorsza osoba jaka wygrać mogła
a Anssi, aczkolwiek połowicznie, ale uratował honor Finów [i aż nie chcę mi się myśleć o tym, że gdyby nie ten błąd 2-3metry przed metą miałby srebro ;P] niespełna 19 lat i już pierwszy medal MŚ.. więc nie muszę się martwić, że gdy kiedyś Hannu odejdzie to nie zostawi wspaniałego spadkobiercy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 3.3.2007, 13:09 Temat postu: |
|
|
Ja jestem super zadowolony po Gundersenie. Bardzo dobrze się stało, że wygrał Ackermann. Dobrze, że pierwsze zwycięstwo w tym sezonie przypadło akurat na MŚ To jest bez dwóch zdań król dużych imprez
Rewelacyjnie spisał się Bill Demong, który w tym sezonie ani razu nie stanął na podium, a na MŚ zdobył srebro. Ale bardzo dobrze skakał i rewelacyjnie pobiegł.
Hannu mimo, że znowu miał zdecydowanie najlepszy czas biegu to jest skakał bardzo źle, może nie katastrofalnie, ale mizernie Po takich skokach nie mógł liczyć na medal.
Ja osobiście żałuję, że medalu nie zdobył Christoph Bieler, wreszcie lepiej skakał, przyzwoicie pobiegł, ale wystarczyło to "tylko" do 4. miejsca. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monyka Smoczek na forum

|
Wysłany: 3.3.2007, 13:12 Temat postu: |
|
|
Spiderman... oj nagrabisz sobie u Fanki Finów
ale każdy może mieć własne zdanie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 3.3.2007, 13:18 Temat postu: |
|
|
Dlaczego dobrze stało się, że wygrał Ronny Ackermann? Bo po raz drugi z rzędu obronił złotego medalu MŚ w Gundersenie!!! To jest niesamowita sprawa. Złoto w Gundersenie zdobywał w Val di Fiemme, Oberstdorfie (Gundersen oraz Sprint) i teraz w Sapporo. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monyka Smoczek na forum

|
Wysłany: 3.3.2007, 13:34 Temat postu: |
|
|
no to nie lada wyczyn, ale mimo to nie darzę go sympatią.. zwłaszcza od pewnego wydarzenia w zeszłym sezonie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 9.3.2007, 21:33 Temat postu: |
|
|
| Dzisiaj w Gundersenie w Lahti zwycięstwo Billa Demonga, drugi rewelacyjnie biegnący Haseney, trzeci Hannu Manninen. Wszystko wskazuje na to, że Manninen po raz czwarty z rzędu sięgnie po PŚ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monyka Smoczek na forum

|
Wysłany: 10.3.2007, 09:30 Temat postu: |
|
|
Bill Demong pokazał, że ten medal nie był przypadkowy
| Cytat: | | Wszystko wskazuje na to, że Manninen po raz czwarty z rzędu sięgnie po PŚ! |
już się cieszę takiego wyniku już chyba nikt nie pokona
to znaczy, że kombinacja nie jest tak loteryjna jak skoki i raczej nie wygrywa się niespodziewanie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 10.3.2007, 16:16 Temat postu: |
|
|
Kombinacja to chyba najbardziej szlachetna dyscyplina narciarska.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 10.3.2007, 19:17 Temat postu: |
|
|
| Jestem przekonany, że w kolejnym sezonie Hannu Manninen powalczy o 5 z rzędu zwycięstwo w klasyfikacji PŚ. Nic nie wskazuje na to, aby tego nie uczynił. Kariery nie zamierza kończyć, a wciąż jest w doskonałej formie. Tutaj w Lahti zajmował średnie lokaty, ale było to spowodowane jego słabiutkimi skokami. Jeszcze gorsze lokaty zajmował Magnus Moan, który jako jedyny mógł jeszcze zagrozić Manninenowi w PŚ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monyka Smoczek na forum

|
Wysłany: 10.3.2007, 20:08 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Kombinacja to chyba najbardziej szlachetna dyscyplina narciarska. |
Zgadzam się w 200%
No tak, też myślę, że jeśli Magnus jakoś nie wyskoczy z formą to nic nie stanie Hannu na drodze do 5 kryształowej kuli
A potem.. ja myślę, że pociągnie do Vancouver  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 18.3.2007, 23:11 Temat postu: |
|
|
| Hannu dzisiaj w fatalnym stylu zakończył sezon, zajmując w Oslo 29. pozycję... Wprawdzie miał 2. czas biegu, ale katastrofalnie skoczył, więc nic zdziałać nie mógł. Ale właściwie to te zawody były chore, najdalsza odległość uzyskana na skoczni K115 HS 128 to było 108,5 m... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monyka Smoczek na forum

|
Wysłany: 19.3.2007, 07:35 Temat postu: |
|
|
hyhy czyli w sumie dużo się nie zmieniło od skoków
nie rozumiem idei rozgrywania zawodów w takich warunkach, bo potem zdarzają się takie niespodzianki
ale nie ważne jak Hannu skończył ten sezon, bo ogólnie zakończył 4 KK..
wiwaty dla króla kombinacji  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|