Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna Skokinarciarskie.pl
Skokinarciarskie.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sven Hannawald
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 79, 80, 81  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Kadra Niemiec
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justynka(Jaworzno)
Rozbrykana owca
Rozbrykana owca

PostWysłany: 1.5.2007, 19:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zazwyczaj tak bywa że jak ktos kończy kariere do jescze bardziej zaczyna się go lubic
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google

Wysłany:     Temat postu: Reklama Google

Powrót do góry
Frau Hocke
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 1.5.2007, 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no właśnie uśmiech coś w tym jest

Never let your victories go to your head nor your failures go to your heart -> Grant Hackett
Powrót do góry
.:Schlieri_fan:.
Diabełek forum
Diabełek forum

PostWysłany: 4.5.2007, 22:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak tak coś w tym jest zachwycony tzn ja już Haniego lubiłam jak skakał puszcza oczko był moim ulubionym skoczkiem po za rodakiem Adamem oczywiście (ale Adam był ulubieńcem bo to najlepszy polski skoczek i w ogóle wydawał sie spoko, a Svena polubiłam choć nie przepadam za Niemcami zamyślony) no i tak strasznie mi szkoda sie zrobiło jak dowiedziałam sie że zakańcza kariere skoczka... pomyślałam wtedy że skoki narciarskie bez niego to nie to samo ale teraz jest coraz więcej skoczków i coraz więcej mam tych ulubieńców ale nigdy nie zapomne o Hanim bo był moim pierwszym ulubińcem z innego kraju robi oczy
teraz jak na niego tak popatrze to tak bardzo sie zmienił zamyślony niby te 4-5 lat a teraz wygląda tak staro robi oczy... ale i tak jak ktoś o nim wspomni to mam przed oczami jak skacze i sie cieszy wygraną a nie jaki jest teraz zachwycony

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Bimba
Bzyk się rozbzykał
Bzyk się rozbzykał

PostWysłany: 10.5.2007, 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
W miniony weekend świat sportu znów usłyszał o Svenie Hannawaldzie. Były skoczek wystąpił tym razem w roli kierowcy wyścigowego.

fajnie by było go znów oglądać uśmiech nawet za kółkiem uśmiech
Kot na forum
Kot na forum

PostWysłany: 16.7.2007, 12:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może wolicie Svena w wersji rodzinnej?:
http://www.vanityfair.de/gallery/13_07_2007/8766/G/1.html
Powrót do góry
inesska
Bzyk się rozbzykał
Bzyk się rozbzykał

PostWysłany: 16.7.2007, 13:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cały tatuś bardzo zadowolony Mr. Green
Powrót do góry
Google

Powrót do góry
annie89
Kot na forum
Kot na forum

PostWysłany: 21.7.2007, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.bild.t-online.de/BTO/sport/2007/07/17/hannawald-sven-familie/freundin-sohn-stolz,geo=2160534.html
Po raz kolejny rodzina w komplecie ;]
Powrót do góry
MilQa
Kot na forum
Kot na forum

PostWysłany: 21.7.2007, 18:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

piękne zdjęcie...az mi sie przypomnialo kiedy skakal puszcza oczko szkoda ze te czasy juz za nami. to bylo dosc dawno, a ja nadal mam lekka zgage kiedy o tym mysle.
.:Schlieri_fan:.
Diabełek forum
Diabełek forum

PostWysłany: 22.7.2007, 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ładnie wszyscy razem wyglądaja puszcza oczko ja już jakoś przywykłam do tego że Sven nie skacze zachwycony było mineło... fakt troszke szkoda i przykro ale co zrobisz zachwycony może synek pójdzie w ślady taty bardzo zadowolony

Powrót do góry
Edith
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 23.7.2007, 21:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ziecko najładniejsze z tego wszystkiego zamyślony ta Nadine ok ale SVEn blee straszne włosy!!!
a ja też coś znalazłam http://www.baden-online.de/news/artikel.phtml?page_id=67&db=news_lokales&table=artikel_ortenau&id=9562
Powrót do góry
Edith
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 23.7.2007, 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Edith napisał:
ziecko najładniejsze z tego wszystkiego zamyślony ta Nadine ok ale SVEn blee straszne włosy!!!
a ja też coś znalazłam http://www.baden-online.de/news/artikel.phtml?page_id=67&db=news_lokales&table=artikel_ortenau&id=9562

wiem, ze cytuje samą siebie ale nie moge inaczej napisac bo cyrk mi się robi na tym forum wszystko znika co pisąłam i inne historię tak wogóle to nie wiem kiedy ostatnim rzem tu coś pisałam właśnie przez podobne przygody ale chciałam jeszcze dopisac nie wiem czyt to juz było czy nie, że Svena stosunek do małego jest taki sobie tzn on chyba jeszcze nie dojrzał do bycia ojcem zamyślony

NÜRNBERG – Sven Hannawald ist keiner, der lange um den heißen Brei herumredet. Ehrlichkeit ist seine Stärke, auch dann, wenn es darum geht, eine Schwäche zuzugeben. «Ich bin überfordert. Das Auto ist einfach zu schnell für mich», sagt der 32-jährige ehemalige Skispringer, der jetzt als Gastfahrer des Seat Leon Supercopa unterwegs ist. «Man muss so viele Dinge innerhalb eines Wimpernschlags machen, bei mir hakt’s da. Und das nimmt mir ein bisschen den Spaß», schildert er im Gespräch mit der NZ seine Probleme mit 300 PS unterm Hintern. Man merkt, wie sehr es ihn wurmt, hinterherzufahren, auch wenn er weiß, «ich bin neu, die anderen sind Profis, es ist klar, dass ich das nicht so gut kann.»

Er ist eben ehrgeizig – das war er schon immer, und womöglich hätte er ohne diese Eigenschaft nicht die Erfolge gefeiert, die ihn zum Star gemacht haben. Aber der Druck (Hannawald: «Der kommt von mir, nicht von außen») hat ihn auch irgendwann außer Gefecht gesetzt. Inzwischen ist das «Burn-out-Syndrom» aber Vergangenheit. Hannawald geht damit ganz offen um: «Es war wichtig, dass ich eine Therapie gemacht habe. Man ist so nervös, hektisch, hat Angst, was wird. Man ist mit sich selbst nicht im Reinen. Da sagt der Körper irgendwann stopp. Dann braucht man Ruhe. Und die Zeit heilt alle Wunden.»

Trotzdem bleibt er einer, der sich Gedanken macht: über den Sport, über sein Leben, über die Gesellschaft, in der er lebt. Die Welt des Rennsports ist ihm da manchmal suspekt. «Bei uns», sagt er und meint den Skisprungzirkus, «bei uns sind in den VIP-Zelten eher normale Leute. Im Motorsport ist alles so geputzt, alles ist riesig, viel Prunk und so. Uhr, Kette, Brille, alles nur Marken. Wer das nicht hat, scheint nichts zu sein. Die Leute wollen was darstellen, was sie gar nicht sind.»

Und genau das liegt ihm nicht. «Wenn man zum ersten Mal dabei ist, ist das schon toll. Aber man muss aufpassen, dass man sich nicht zu sehr verwöhnt und versucht, das nachzumachen. Dann ist man irgendwann mit nichts mehr zufrieden.»

«Noch nicht so spannend für Männer»

Seinem Sohn Matteo, der im Dezember geboren ist, wird er diese Werte mitgeben. Später, wenn der Kleine laufen, sprechen und verstehen kann. Noch ist es für Hannawald wenig faszinierend, sich mit dem Nachwuchs zu beschäftigen, und er denkt gar nicht dran, den Super-Papa zu mimen: «In dem Alter sind Kinder nicht so spannend für Männer. Ich jedenfalls finde das nicht so toll, wenn er irgendwas vor sich hinbrabbelt», gesteht er und grinst. «Aber es ist definitiv schon schön, Vater zu sein, und ich freue mich schon darauf, wenn Matteo älter ist. So ein unverbrauchter, unbekümmerter Mensch. Durch Kinder sieht man, was normal ist.»

Ein einigermaßen normales Leben will Hannawald haben – so weit das für jemand mit seinem Bekanntheitsgrad überhaupt möglich ist. Wie seine Zukunft aussieht, darüber ist er in vielerlei Hinsicht unschlüssig. «Innerlich bin ich noch nicht so weit, eine ganze Saison Rennen zu fahren. Ich versuche, sukzessive reinzuwachsen und hoffe, dass sich dabei der Blechschaden in Grenzen hält», sagt er, der von sich selbst behauptet, «süchtig nach Adrenalin» zu sein.

Privat pendelt er zwischen Berlin und seiner Skisprung-Heimat Hinterzarten im Schwarzwald, wo Kumpels, Mutter und Schwester leben. «Das ist so ein Hin und Her. Ich weiß noch nicht, wofür ich mich entscheide.» Wenn er sich aber sicher ist, dann wird er es durchziehen. «Ich bin ein Typ ,Entweder-Oder‘. Etwas halb zu machen ist nichts für mich. Dann kann ich’s auch lassen.»

Deswegen gibt er auch im Rennsport alles – das Risiko eines Drehers wie am Norisring nimmt er in Kauf. Fährt da nicht manchmal die Angst mit? «Bei dem schlechten Wetter habe ich schon mal gedacht, ich fahre lieber in die Box, weil ich das Gefühl hatte, ich hab’s nicht im Griff, ich kann’s nicht einschätzen, wie das Auto sich verhält.» Und da ist es wieder, dieses Blitzen in den Augen, das sagt, dass er es lernen, dass er es besser machen will. «Es ist ja nicht mein Leben in Gefahr», sagt er, als sei das alles, was zählt. «Wenn was passiert, ist halt die Karre Schrott.» melb
Powrót do góry
Google

Powrót do góry
Cassiopunia
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 24.7.2007, 08:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiedziałam, że tak będzie robi oczy to wszystko było zbyt szybko... a pozatym nie wydaje mi się żeby Sven był kiedy kolwiek gotowy do dziecka pokazuje różki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
MilQa
Kot na forum
Kot na forum

PostWysłany: 1.8.2007, 16:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no dobra..hehe a po polsku? kocham niemiecki ale cos mi nie idzie to czytanie cool
annie2
Kot na forum
Kot na forum

PostWysłany: 17.8.2007, 14:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Here 2 Pictures

Powrót do góry
Cassiopunia
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: 11.11.2007, 08:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowy wywiad z naszego ulubionego brukowca Mr. Green Mr. Green Mr. Green

BILD am Sonntag: Herr Hannawald, in drei Wochen startet die Skisprung-Saison. Wie weh tut es Ihnen noch, dass Sie nicht mehr dabei sind?

Sven Hannawald: Ich beschäftige mich wieder mehr mit Skispringen. In den ersten ein, zwei Jahren habe ich gelitten wie ein Hund, wenn ich vor dem Fernseher saß oder an der Schanze zuschaute. Jetzt merke ich, dass ich nicht mehr alles automatisch abblocke, dass es mir leichter fällt.

Skispringen war Ihr Leben.

Es war mein Ein und Alles. Als ich aufhören musste, war es eine riesige Umstellung: Wenn man Adrenalin gewöhnt war, fast jeden Tag Kopf und Kragen riskierte, wenn man ständig im Mittelpunkt stand und einem zugejubelt wurde – da ist jetzt der Alltag nicht mehr allzu spannend. Es ist nun ein anderes Leben – mit dem ich aber keine Probleme habe.

Sind Sie glücklich?

Klar, es gibt Tage, an denen ich richtig glücklich bin. Wenn ich Bilder meines Sohnes Matteo mit denen vor ein paar Monaten vergleiche, ist das beispielsweise eine tolle Sache.

Sie haben Ihr Leben neu geordnet.

Stimmt! Ich habe meine Wohnung in Hinterzarten verkauft, bin nach Berlin zu meiner Freundin in eine kleine Wohnung gezogen. Ich vermisse den Schwarzwald – aber die Pendelei zwischen Schwarzwald und Berlin war zu viel. Außerdem würde sich meine Freundin schwer tun, dort einen Job zu finden. Ich habe meinen Hund abgeben müssen, er lebt jetzt wieder bei seinem Bruder. Ich fahre sehr viel Rad und bin oft beim Joggen.

Sie sehen jetzt sehr gut aus.

Danke! Ich habe seit meinem Karriere-Ende zehn Kilo zugenommen.

Jetzt haben Sie eine zweite Karriere begonnen.
Hanni lacht: Ich spiele Fußball in einer Berliner Betriebs-Mannschaft. Der Bruder von Nadine hat mich da mal mitgenommen. Macht wirklich Spaß – ich habe bereits vier Spiele absolviert, werde als rechter Flügelflitzer aufgestellt. Außerdem spiele ich noch ab und zu Tennis.

Aber Fußball-Profi werden Sie nicht mehr.

Nein, aber das ist auch so ein Schritt in ein neues Leben. Ich musste lernen, die schöne Zeit als Skispringer hinter mir zu lassen. So schön wie es früher war, wird es nicht mehr sein. Aber ich denke ständig über einen Neuanfang nach.

Was wollen Sie machen?
Zurzeit bin ich in einem Alltagstrott drin wie jeder Otto-Normal-Verbraucher auch – nur mit dem Unterschied, dass ich nicht arbeite. Es ist schwer, für mich etwas zu finden, das mir den gleichen Kick gibt wie das Skispringen. Ich bewundere Michael Schumacher, wie er nach seiner Karriere sein Leben neu gestaltete.

Kann man eigentlich sagen, dass Sie von Ihrem Burn-out-Syndrom geheilt sind?
Meine Familie und meine Freunde sagen, dass ich mich ganz anders gebe als noch vor zwei Jahren. Sie sagen, ich sei viel offener, viel lebenslustiger. Ich bin zurzeit nicht in psychologischer Behandlung.

Wollen Sie heiraten?

Ich gehöre nicht zu denen, die unbedingt heiraten müssen. Da bin ich noch unentschlossen.

Ist Nadine Ihre große Liebe?

Mit dem Begriff „Große Liebe“ kann ich nicht viel anfangen. Vielleicht ist es das, was Sie meinen. Ich will unsere Beziehung mal so erklären: Wir kommen sehr gut zurecht, es ist schön, wenn Sie bei mir ist.

Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
inciaaaa
Kot na forum
Kot na forum

PostWysłany: 23.11.2007, 17:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a moglby ktos przetlumaczyc??
Powrót do góry
Nadine
Moderator
Moderator

PostWysłany: 23.11.2007, 21:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nudzi mi się i tu sobie zaglądnełam. Deutschaka miałam przez kilka lat / teraz angielski ,nie z wyboru / , chociaż nie będzie może w 100%dobrze bo trochę zapomniałam , ale mniej więcej to samo.

BILD: Za 3 tygodnie startuje/ zaczyna się/ sezon skoków narciarskich. Jak się czujesz, że już w tym nie uczestniczysz?

Sven Hannawald: Ja zajmuję się ponownie więcej /bardziej/ skokami narciarskimi. W powracaniu do życia, dwa lata miałem cierpiałem jak pies kiedy siadałem przed telewizorem albo na widowni. Teraz/ obecnie/ zauważam/ spostrzegam/ , że ja nie więcej/bardziej/ wszystko automatyczna blokada łatwo spada.

Skokiarciarskie były Twoim życiem

To było moje pierwze i wszystko. Gdy musiałem zatrzymać się to była ogromna zmiana. Jeżeli /gdyby/ andrenalina była przyzwyaczajona/ cośtam/
To jest teraz inne życie -bez problemów

Jesteś szczęśliwy?

Jasne, to były dni w których cieszyłem się naprawdę, myślałem właściwie szczęśliwy jestem.. Jeśli porównuję obrazy swojego syna Matteo z tymi przed kilkoma miesiącami, to jest na przykład szalona/wielka/ rzecz.

Jeszcze raz Twoje życie się urządziło.

Racja, Sprzedałem swoje mieszkanie w Hinterzarten, przeprowadzić się do Berlina do mojego przyjaciela do miekszania. Tęskinię za Schwarzwaldem, ale wahałem się/odległość/ pomiędzy Schwarzwaldem a Berlinem była za duża. W dodatku mój przyjaciel znalazł tam pracę. Musiałem odebrać swojego psa, który znów jest ze swoim bratem er lebt jetzt wieder bei seinem Bruder. Jeżdzę duo rowerem i uprawiam jogę.

Teraz Pan wygląda bardzo dobrze.

Dziękuję. Podniosłem w mojej karierze 10 kilo.

Teraz zacząłeś drugą karierę.

Śmiech. Gram w piłkę nożną w drużynie berlińskiej spółki. Brat Nadine zabierał mnie tam czasami. Naprawdę świetna zabawa./cośtam/ W dodatku, wciąż gram od czasu do czasu tenis.

Ale nie staniesz się profesjonalnym piłkarzem

Nie, ale to jest także taki krok w moim życiu. Musiałem uczyć się pozwolić czasowi jako skoczek narciarski ze sobą. Było miło tak dawniej, ale nie będzie już.

Co chciałbyś robić?

W tej chwili jestem w codziennym kłusie jak każdy normalny Otto zwykle.Trudno myśleć coś takiego który udziela mi takiego samego kopniaka jak skoki narciarskie. Podziwiam Michaela Schumachera ponieważ złożył swoje życie po swojej karierze jeszcze raz.

Jeden może mówić, w rzeczywistości że jesteś wyleczony ze swojego /czegośtam/ ?

Moja rodzina i moi przyjaciele mówią, że różnię się całkowicie niż dwa lata temu. Oni mówią, jestem dużo otwiarty, dużo bardziej lubię się bawić. W tej chwili jestem nie w psychologicznym traktowaniu.

Chciałbyś wziąć ślub?

Nie należę do tych, którzy muszą brać ślub całkowicie. Tam jestem wciąż niezdecydowany.

Nadine jest Twoją wielką miłością?

Nie mogę zdefinoiwać pojęcia wielka miłość? Może to jest to co masz na myśli. Chcę wyjaśniać nasz szacunek czasami tak: zarządzamy bardzo dobrze, to jest miłe jeśli ona jest ze mną.

Może są błędy, ale ktoś, kto nie miał przerwy w deutschaku, może poprawić bardzo zadowolony

Ostatnio zmieniony przez Nadine dnia 25.11.2007, 21:54, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Masakra
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 25.11.2007, 10:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie jestem zbyt dobra, jeśli chodzi o niemiecki, ale to:

Cytat:
Sie sehen jetzt sehr gut aus.

Danke! Ich habe seit meinem Karriere-Ende zehn Kilo zugenommen

Cytat:
Teraz oni wyglądają bardzo dobrze.

Dziękuję. Podniosłem w mojej karierze 10 kilo.

przetłumaczyłabym raczej jako:

Wygląda Pan teraz bardzo dobrze.
Dziękuję. Od zakończenia kariery przytyłem 10 kg. zachwycony

a tu:
Cytat:
przeprowadzić się do Berlina do mojego przyjaciela do miekszania

zamiast "przyjaciela" winno być "przyjaciółki" uśmiech zmienia to znacząco znaczenie uśmiech

Cytat:
Jeden może mówić, w rzeczywistości że jesteś wyleczony ze swojego /czegośtam/ ?

syndrom wypalenia uśmiech
Powrót do góry
Nadine
Moderator
Moderator

PostWysłany: 25.11.2007, 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
zamiast "przyjaciela" winno być "przyjaciółki" zmienia to znacząco znaczenie

Na klar "Freundin'' uśmiech Ich überblickte zakochany

Powrót do góry
MadziaL
Moderator
Moderator

PostWysłany: 25.11.2007, 23:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ech Svenio, Svenio, Ty łobuzie puszcza oczko Ile to lat już minęło kiedy wygrałeś wszystkie konkursy w TCS? Nigdy tego nie zapomnę uśmiech Ale po fotach widzę, że wary dalej zagryza zachwycony Dzięki za tłumaczenie, mi by się nie chciało puszcza oczko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Kadra Niemiec Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 79, 80, 81  Następny
Strona 80 z 81

Skocz do: