Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna Skokinarciarskie.pl
Skokinarciarskie.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sztab szkoleniowy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Kadra Polski
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Quavering Tones
Administrator
Administrator

PostWysłany: 3.4.2008, 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurczę, ale pesymizmem tu wieje. Ludzie! W razie czego kibice stworzą własny kanał TV o skokach! bardzo zadowolony Albo chociaż radio! (nauki pobierając od samego Mleczaja Rudego) uśmiech
Google

Wysłany:     Temat postu: Reklama Google

Powrót do góry
Walther W.
Moderator
Moderator

PostWysłany: 3.4.2008, 20:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mogę założyć własna telewizję - chętnie zatrudnię dziennikarzy z TVP!
Już widzę ten program TV:

"Poprawny skok, ale zabrakło nieco odległości" - talk show Stanisława Snopka

"Gotuj z Kurzajem" - program kulinarny Macieja Kurzajewskiego

"Szczęście w nieszczęściu" - teleturniej. Prowadzi Sebastian Szczęsny

"Rodzina Tajnerów" - telenowela

itd.

A tak w ogóle to podejrzewam, że jeśli Korzeniowski się utrzyma na stanowisku w TVP będziemy mieli zamiast skoków 24-godzinne relacje z zawodów "Na rynek marsz" 7 dni w tygodniu itp. Ale powiedzmy sobie szczerze - gdy Małysz ustąpi, a TVP przestanie transmitować jedynie TCS, IO oraz ewentualnie Zakopane będzie to próba dla polskich kibiców. Zobaczy się wtedy, ilu kibiców skoków zostanie w naszym kraju pokazuje różki

Jednocześnie chciałbym pozdrowić trenerów kadry AA i życzyć im wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Quavering Tones
Administrator
Administrator

PostWysłany: 3.4.2008, 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja to bym chętnie zobaczył cały szanowny sztab szkoleniowy w kolejnej edycji "Tańca z gwiazdami".
Walther W.
Moderator
Moderator

PostWysłany: 3.4.2008, 21:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kruczek i Mateja pląsający po parkiecie... Oglądalność murowana. Dla Polo Tajnera proponuję "Gwiezdny cyrk"
Powrót do góry
Quavering Tones
Administrator
Administrator

PostWysłany: 3.4.2008, 21:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A Rutkowski w programie "Jak oni śpiewają". Po kilku głębszych.
Koleszkowiec Soba
Diabełek forum
Diabełek forum

PostWysłany: 3.4.2008, 23:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie bo wywaliłby się i był by "ale pier***ol". Jaja się dzieją. Kompletnie niesukcesywni byli zawodnicy, niewiele starsi, trenują 1 z 3 gigantów tego sportu? Paranoja? Tak ale tylko w Polsce bo ESTONIA ma Jednego z wyróżniających, dobrego, znanego, skoczka lat 90 i trochę 2000, Hoelliego... Jaja jak berety to mało powiedziane. Tajner jest jak kult jednostki w PZN, on ustala wszytko, co z tego że kilkanaście milionów ludzi na tym ucierpi nie widząc sukcesów naszych bardzo zdolnych skoczków (bo tego nei zaprzeczymy, mamy staff do dupy.) I zmarnują kilka talentów, do tego Mistrza tego sportu, ale nie waaaażne, ma być dobrze dla niego i tak jak on chce. Przypomina mi sie Stalin i jego powiedzenie o jednostce... Do czego to doszło? Super Trener zwolniony po 1 złym sezonie, Horngacher który sam się zgłaszał, wiadomo dobry trener, odpadł. Kilku znakomitych trenerów na wylocie, ale co z teeeego, zawsze jest tania i dająca się ciągnąć za sznurki kukiełka w kształcie małego kruka, a do tego jeden z pupilków Robercik którego przecież nie zostawi bez roboty. Może Pochwała? Czemu nieeee! Zawsze może być psychologiem. A może 2 albo 3 szansa dla Rutka? Jasne! Jak tylko będzie chiał... Hmmm ktoś jeszcze? O synusiach nie mówie bo to kompletna porażka, oni nawet by sie nie nadali na noszenie nart, bo by sie za bardzo męczyli jak ostatnio na COC co 0 punktów zdobyli mimo, że były pewne. A może Mateja sie rozmyśli i w połowie sezonu zacznie skakać? Taaaa... 1 skaczący trener. W piłce są grający to czemu tu by nie?! Polak przecież potrafi! A szczególnie jak sie ma Pola! A może by tak zatrudnić Blecharza i Żołędzia? Eeee tam powiem publice żeby się cieszyła, że niby przyjdzie, a tak na prawdę WAŁ! Nic mu nie powiem. Przecież zawsze mogę se wziąć jakiegoś weterana czy coś. Jak juz kilku jest to czemu by nie jeszcze 1? Tak więc: Jeśli chiałbyś\aś pracować w PZN, lubisz skoki (albo nie musisz w sumie), podobasz sie panu T, to co za problem? Trener, asystent, asystent asystenta, czy może chcesz se pomachać za Ł.Kruczka na wieży flagą?

BENNY BENASSI - HYPNOTICA

LEĆ ADAM! LEĆ!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Google

Powrót do góry
Julka
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 4.4.2008, 10:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Scenariusze tu piszecie, że już nie wiem czy się z nich śmiać, czy modlić, żeby się nie sprawdziły zamyślony
Sztab szkoleniowy naszej kadry, z całym szacunkiem dla tych ludzi, to sztab debiutantów. I wiecie ja bym ten sztab zaakceptowała, ale póki Adam jest w kadrze to jest najgorsza wizja jaka mogła się zdarzyć. Ja już nawet nie chcę mówić jakim skoczkiem był Łukasza, a jakim Robert, bo to nic nie zmieni, w zasadzie nie ma większego znaczenia. Nie może być tak, że debiutanci w roli trenera (nawet bez prowadzenia kadry klubowej, juniorów), prowadzą gwiazdę skoków narciarskich- Adama Małysza.
Za chwilę będzie tak, że każdy będzie mógł trenować zawodników, byle miał tylko uprawnienia i błogosławieństwo prezesa PZN.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Quavering Tones
Administrator
Administrator

PostWysłany: 4.4.2008, 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak oto, drogie Panie i drodzy Panowie dochodzimy do wniosku, że trenerem kadry A powinien zostać Włodzimierz Szaranowicz.
- Ma dużą wiedzę o skokach, skoczkach oraz sposobie wymawiania ich nazwisk,
- Posiada duże znajomości w TV, przez co będzie mu łatwo pielęgnować wizerunek medialny Małysza,
- praktykę w "Gwiazdy tańczą na lodzie",
- dobre kontakty z trenerem Tajnerem (nawet jak obu się mikrofony zepsują),
- zna się na psychologii skoczków i motywacji ("on jest fajter", "widać, że jest dzisiaj zdrowy"),
Jednym problemem, jak w przypadku trenerów z zagranicy, może być tu tylko bariera językowa (Szaran jeszcze nie opatentował swojej gwary, więc może być problem) zachwycony

I na koniec kawał o Tajnerze: Dlaczego nigdy nie był u chirurga? - Bo zawsze może liczyć na słoneczko zachwycony (Kto wie, ten zrozumie, o co chodzi).

Dziękuję Państwu zachwycony
Nadine
Moderator
Moderator

PostWysłany: 4.4.2008, 11:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bardzo zadowolony

Cytat:
Ale powiedzmy sobie szczerze - gdy Małysz ustąpi, a TVP przestanie transmitować jedynie TCS, IO oraz ewentualnie Zakopane będzie to próba dla polskich kibiców. Zobaczy się wtedy, ilu kibiców skoków zostanie w naszym kraju

Kiedyś przed Małyszomanią TVP transmitowała tylko TCS i MŚ

Ostatnio zmieniony przez Nadine dnia 7.5.2008, 17:18, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Quavering Tones
Administrator
Administrator

PostWysłany: 4.4.2008, 11:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nadine86 napisał:
bardzo zadowolony

Cytat:
Ale powiedzmy sobie szczerze - gdy Małysz ustąpi, a TVP przestanie transmitować jedynie TCS, IO oraz ewentualnie Zakopane będzie to próba dla polskich kibiców. Zobaczy się wtedy, ilu kibiców skoków zostanie w naszym kraju

Kiedyś przed Małyszomanią TVP transmitowała tylko TCS i MŚ

IO również uśmiech To jednak dzięki TVP oglądałem, jak Jani Soininen wygrywał mistrzostwo olimpijskie.
ski
Myszka na forum
Myszka na forum

PostWysłany: 4.4.2008, 14:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gwoźdź do trumny polskich skoków!
Powrót do góry
Google

Powrót do góry
spiderman
Moderator
Moderator

PostWysłany: 4.4.2008, 15:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na stanowisku dentysty kadry zatrudniłbym Rosliakova, myślę, że Walther jest tego samego zdania co ja.
Powrót do góry
Walther W.
Moderator
Moderator

PostWysłany: 4.4.2008, 21:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakżeby inaczej, ale w takim układzie protetykiem powinien być ojcem Czadajewa. No, przed taką kadrą widzę świetlaną przyszłość.
Powrót do góry
Nadine
Moderator
Moderator

PostWysłany: 5.4.2008, 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już we wtorek czat z Kruczkiem na Skijumping

Czat potrwa tylko 45 minut. Ale może moderacja trochę ocenzuruje chat i będą tylko luźne pytania zachwycony puszcza oczko

Ostatnio zmieniony przez Nadine dnia 5.4.2008, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Julka
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 5.4.2008, 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajnie, że będzie tak czat, ale pewnie cenzura będzie jeszcze większa niż zwykle. pokazuje różki
Nadine
Moderator
Moderator

PostWysłany: 7.4.2008, 17:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mateja podobno zrobił kurs instruktorski. A gdzie praktyka? U boku Kruczka puszcza oczko
Tajner : "Mateja ma papiery instruktorskie, to wystarcza" Was??? To tylko na kadrę C zachwycony Wyżej trzeba już więcej.
Dalej "Jest świetnym praktykiem, pasuje do grupy / zachwycony/, może bardzo pomóc swoimi trzeźwymi, góralskimi, logicznymi uwagami." spogląda Jak skakać 70m na 120 ? zachwycony

Dalej powołuje się na Kuttina i Hoellwartha.
Kuttin praktykę i jakieś doświadczenie ma. Hoellwarth ten sam rocznik co Mateja, a debiut prawie jak Schierenzauer, ma kilka medali, kilka zwycięstw w PŚ. Poza tym praca zagranicznych trenerów Lipburgera, Kojonkoskiego, Lepistoe i rodaka Pointnera dała efekty.Również mają gdzie trenować, itd.

Nawet Pauli przyznał, że chciałby skakać dla Polski,ale

Cytat:
A.P.: Na pewno byłoby łatwiej, ale nie wiem, czy w ogóle dobrze bym skakał. Nie wiem, czy miałbym taki sam trening jak w Austrii, to całe zaplecze. Moim zdaniem, gdy już jestem w dobrej drużynie i osiągam dobre wyniki, to jest dobry znak.

Zmarnowałby się.

Edit 9.04
Zapis czatu, jesli ktoś nie był

Powrót do góry
Nadine
Moderator
Moderator

PostWysłany: 1.5.2008, 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pochwała kończy jak Mateja, czyli uczy się na trenera. Zobaczymy kiedyś co z tego nauczania Siderka i Tajnera wyjdzie robi oczy

Powrót do góry
Julka
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 2.5.2008, 22:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam wielką nadzieję, że trenerami będą lepszymi niż skoczkami. Choć patrząc na osiagnięcia Roberta i pozostałych polskich skoczków, to przecież tak źle w jego przypadku nie było.
Jakbyśmy dobrze nie życzyli nowemu sztabowi szkoleniowemu to jest zbyt wiele obaw, żeby go powoływać jakiś czas temu.
Jeśli im wyjdzie to niech Tajner nie zapisuje sobie tego na poczet swoich największych osiagnięć, bo te ostatnie tygodnie to jest czysta kpina i śmianie się w żywe oczy kibicom.
Koleszkowiec Soba
Diabełek forum
Diabełek forum

PostWysłany: 7.5.2008, 16:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oby było tak jak mówisz Julka..
A Tajner przecież wszystko ustawił pod siebie i cały PZN... Będzie tak jak chcą... Nikogo nie dopuszczą kto im nie pasuje... Tak samo ze skoczkami. Jak w komunistycznym państwie. Ciekawe jak się czuł gadając\rozmawiając z dziennikarzem z skijumping... Ciekawy ten wywiad... Szczególnie część o fizjologu, że 2 razy się z nim widział, a tamten mówi, że nie. I co o tym myśleć...?
Ten wywiad z Kruczkiem, bardzo ciekawy... Optymistyczny. Ale zobaczymy jak to będzie...

BENNY BENASSI - HYPNOTICA

LEĆ ADAM! LEĆ!!
Powrót do góry
Julka
Tygrys na forum
Tygrys na forum

PostWysłany: 7.5.2008, 20:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kruczek mnie jakoś przekonuje do siebie. Nie obiecuje cudów przynajmniej.
Tajner jest dla mnie skreślony grubą kreską.
Nie ważne teraz kto jest trenerem kadry, ważne, żeby wspierać chłopaków i życzyć im sukcesu. Tyle lat byliśmy z nimi, więc teraz ich zostawić nie można.
No i trzeba czekać. Kruczek i kadra jeszcze nic nie pokazali. Będą wyniki, będzie ocena.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Kadra Polski Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

Skocz do: