| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Koleszkowiec Soba Diabełek forum

|
Wysłany: 8.5.2008, 08:37 Temat postu: |
|
|
Julka znowu racja...
Ja oczywiście zostanę ze skokami... A jak będzie zobaczymy rzeczywiście dopiero w lecie. _________________
BENNY BENASSI - HYPNOTICA
LEĆ ADAM! LEĆ!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Caroline Moderator

|
Wysłany: 2.1.2009, 16:04 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy ktoś z Was oglądał dzisiaj wiadomości sportowe w TVN24, jeśli nie to polecam. Wypowiada się Tomasz Zimoch i Nadarkiewicz.
Osobiście uważam, że Kruczek nie nadaje się na trenera,nie ma takiego doświadczenia żeby od razu mu przydzielić kardę narodową. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 2.1.2009, 22:46 Temat postu: |
|
|
Ja od początku uważałam, że strata Lepistoe wyjdzie nam bokami.
Łukasz będzie kiedyś dobrym trenerem, ale powinien zacząć od czegoś mniejszego, tzn. kadry B, juniorów. Nasza kadra jest zróżnicowana. Z jednej strony czterokortny mistrz świata, wielki zawodnik, gwiazda, a z drugiej młodzież, z którą trzeba inaczej trenować. Nie dziwota, że Kruczek nie daje rady.
http://sport.wp.pl/wid,10712763,kat,1835,title,Kruczek-byc-moze-zostanie-zwolniony,wiadomosc.html _________________ \ i /
>> Nigdy nie można stchórzyć, gdy widzi się już granicę własnych marzeń << |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 2.1.2009, 22:58 Temat postu: |
|
|
| Gdyby tak Kuttin i Horngacher wrócili... I jeszcze Tajner nie wracał z Wietnamu... Polskie skoki zaraz by oŻyły. Dla Małysza może być osobny trener: Bajc, to jest typ osobistego trenera. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 2.1.2009, 23:04 Temat postu: |
|
|
Horngachera to chętnie powitam ponownie w Polsce ... Pozostałych dwóch Panów już nie za specjalnie ...
Osobisty trener? Adam się na to nie zgodzi chyba ... _________________ \ i /
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quavering Tones Administrator

|
Wysłany: 2.1.2009, 23:12 Temat postu: |
|
|
| Walther W. napisał: | | Gdyby tak Kuttin i Horngacher wrócili... I jeszcze Tajner nie wracał z Wietnamu... Polskie skoki zaraz by oŻyły. Dla Małysza może być osobny trener: Bajc, to jest typ osobistego trenera. |
Z Kambodży _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 2.1.2009, 23:47 Temat postu: |
|
|
| Julka napisał: | Horngachera to chętnie powitam ponownie w Polsce ... Pozostałych dwóch Panów już nie za specjalnie ...
Osobisty trener? Adam się na to nie zgodzi chyba ... |
Kuttin był wg. mnie dobrym trenerem, który zbudował fundamenty pod sukces Małysza w 2007. Adam miał to szczęście, że po Kuttinie przyszedł najlepszy trener w historii - wielki sukces musiał nadejść. Bajc to jest tragiczny trener dla drużyny, ale z zawodnikiem indywidualnie potrafi zdziałać cuda. Czy Adam by się zgodził? Myślę, że by chciał, ale widać, że chce był koleżeński wobec Kruczka, albo już sam nie wie co ma robić i o niczym nie mówi.
Podobno Wietnam też znalazł się w programie jego wycieczki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 2.1.2009, 23:58 Temat postu: |
|
|
| Walther W. napisał: | | Kuttin był wg. mnie dobrym trenerem, który zbudował fundamenty pod sukces Małysza w 2007. |
Przeczyć nie będę, bo z faktami nie ma co dyskutować, ale jakoś na mnie człowiek drażniąco działał ...
Ja mam czasem wrażenie, że Adam stawia się między młotem a kowadłem. Z jednej strony chciałby zmian, ale z drugie jest właśnie koleżeński dla Łukasza (co też jest wielka zaletą). A tu wybrać coś trzeba i nie patrzeć na wszystkich ... _________________ \ i /
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 3.1.2009, 00:43 Temat postu: |
|
|
| Możemy być niemal pewni, że ani Kuttin, ani Horngacher do Polski nie wrócą. Ten pierwszy pewnie sam by nie chciał, a Stefan wzorowo pracuje z niemiecką młodzieżą, a jego współpraca z Schusterem układa się doskonale. Ten team może wychować wielu skoczków światowej klasy i przypuszczalnie tak właśnie będzie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 3.1.2009, 01:25 Temat postu: |
|
|
| Gdy odszedł Lepistoe chcieli wrócić, obaj. Ale Kruczka szykowano już od dawna i nie mieli szans. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Caroline Moderator

|
Wysłany: 3.1.2009, 10:42 Temat postu: |
|
|
No tak wiadomo, Kruczkiem łatwiej jest "manipulować" Tajnerowi. I taka jest prawda liczy się władza i kasa, a nie dobro polskich skoczków. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 3.1.2009, 13:42 Temat postu: |
|
|
Kojonkoski niedługo może być wolny. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 3.1.2009, 14:14 Temat postu: |
|
|
| I wreszcie mógłby się zająć polskimi skoczkami i skokami, problem w tym czy by chciał, albo problem w tym czy obecny prezes byłby zainteresowany jego ściągnięciem do Polski... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 3.1.2009, 14:54 Temat postu: |
|
|
Ciekawy artykuł
www.skokinarciarskie.pl/index.php?a=news&b=pokaz&id=7392
Fragment
| Cytat: | (...)
Kojonkoski – 101 pkt; bez pudel PŚ w karierze, najwyższe zajęte miejsce - dziewiąte
Kruczek – 32 pkt; bez pudel PŚ w karierze, najwyższe zajęte miejsce czternaste
Bajc – 90 pkt; bez pudel PŚ w karierze, najwyższe zajęte miejsce - piąte
Klimowski – 16 pkt; bez pudel PŚ w karierze, najwyższe zajęte miejsce -
piętnaste
Nikunen – bez jakichkolwiek sukcesów
Schlank - bez jakichkolwiek sukcesów
Tajner – bez jakichkolwiek sukcesów
Lepistoe – bez jakichkolwiek sukcesów
Hess – bez jakichkolwiek sukcesów
Schoedler – bez jakichkolwiek sukcesów |
| Cytat: | | Reasumując. Jedna rzecz nasuwa się bezprzecznie. Zanim zaczniemy kogoś krytykować musimy wiedzieć za co. Można mieć do Kruczka pewnie duże i słuszne pretensje. Ale w świetle przedstawionych faktów nie mogą to być pretensje o to, że był takim sobie zawodnikiem. Jeśli na podstawie takiego kryterium mielibyśmy dobierać reprezentacjom trenerów to Mika Kojonkoski mógłby co najwyżej trenować, powiedzmy, juniorów Mongolii, Bajc zamiast prowadzić Jandę to prowadziłby psi zaprzęg w zawodach w jakiejś Bośni czy, tytułem rekompensaty, w Japonii, a taki Nikunen w ogóle nie dostałby koncesji na wykonywanie jakiegokolwiek "zimowego" zawodu. Chyba, że chciałby uczyć w helsińskim (czy gdzie on tam mieszka) zoo curlingu. Szympansy, oczywiście. |
_________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 6.12.2009, 18:14 Temat postu: |
|
|
Okazało się, że trener Kruczek nie jest taki zły, jak o nim pisano  _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 6.12.2009, 21:27 Temat postu: |
|
|
Bo Kruczka krytykowano chyba ze względu na Małysza. Od kiedy Adama pod swoją opiekę wziął Lepistoe, Kruczek raczej ma dobre noty. Poza tym pod jego wodzą nasi zawodnicy radzą sobie bardzo dobrze, a to jest bardzo dobry prognostyk na początku sezonu. _________________ \ i /
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamil_1911 Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 10.2.2010, 19:51 Temat postu: |
|
|
Witam po długiej przerwie nieobecności na forum ;-) .
Mam pytanko dla osób bardziej wtajemniczonych . Jak dokładniej wygląda skład "team Małysz"? Czy jest tam miejsce dla fizjologa i psychologa?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 11.2.2010, 22:43 Temat postu: |
|
|
Nie jestem pewna, ale jeśli chodzi o psychologa to Adama też chyba wspiera Kamil Wódka. Ale głowy za to nie dam ... _________________ \ i /
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamil_1911 Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 14.2.2010, 10:41 Temat postu: |
|
|
No nie wiem - kilka dni temu w jakiejś gazecie (bodaj Dziennik Gazeta Prawna) była podana informacja że Wódka z Adamem nie współpracuje.
Swoją drogą współpraca z panem Kamilem układa się tak sobie - co było widoczne po wczorajszym konkursie .
Jeszcze nie przesądzajmy, igrzyska się nie skończyły, ale wydaje mi się, że w sztabie szkoleniowym powinno dojść do zmian. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|