| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Najlepiej na przyszłość rokuje... |
| Klemens Murańka |
|
66% |
[ 4 ] |
| Paweł Słowiok |
|
0% |
[ 0 ] |
| Tomasz Byrt |
|
0% |
[ 0 ] |
| Aleksander Zniszczoł |
|
0% |
[ 0 ] |
| Jakub Kot |
|
0% |
[ 0 ] |
| Maciej Kot |
|
16% |
[ 1 ] |
| ktoś inny... |
|
16% |
[ 1 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 6 |
|
| Autor |
Wiadomość |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 1.2.2006, 12:41 Temat postu: |
|
|
| Bartus Marczus napisał: | | ehhh... za szybko pisze... A rodzice mi nie zabraniają! Tylko niechca abym na rudzka jechal z nartami bo sie polame |
Bartus jeśli twoi rodzice uważają, że się połamiesz na Rudzkiej Górze to co dopiero mają mówić jak ty chcesz skakać z Biłej!
A co do twojego pisania to pisz wolniej ale bez błędów! Nikt cię nie goni!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartus Marczus Forumowicz z ostrzeżeniem

|
Wysłany: 1.2.2006, 14:52 Temat postu: |
|
|
SPIDERMEN!nie chodzi mi oto rozumiesz!? Oni mówią że skocznia na rudzkiej nie jest przygptowana i mozna kaleke z siebie zrobić! A co do skoków to niemaja nic przeciwko i moge skakać nawet z mamuta! CZY TY MYŚLISZ ŻE W ŁODZI JEST SKOCZNIOWY KTÓRY PRSZYGOTOWUJE I DBA CIAGLE O SKOCZNIE? nie niam tam żadnych skoczniowych.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 1.2.2006, 16:49 Temat postu: skocznia w Łodzi |
|
|
Bredzisz Bartus, oj bredzisz...
Skoro nie ma tam żadnych skoczniowych to ty możesz nim zostać Czy ty myślisz, że potrzebny jest skoczniowy na taką małą skocznię? A co ci w niej przeszkadza? To, że są na niej śmieci? Daruj sobie.
Jeśli zależałoby ci na skakaniu to już dawno przekonałbyś swoich rodziców Skocznia na pewno jest w porządku, wystarczy nartami zrobić jako takie tory i ubić zeskok. Na tak małym obiekcie nic ci się nie powinno stać...
Aha i uświadamiam ci, że mój nick na tym forum to SPIDERMAN!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 1.2.2006, 17:07 Temat postu: |
|
|
spiderman Sorki za błąd Mi może sie uda przekonać rodziców, a w ferie już byłem blisko, już mawet sie ubrałem i narty przyszykowałem, ale w sotatniej chwili mój tata zrezygnował i chodziaż na Malinke poszliśmy :ysz: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 3.2.2006, 21:39 Temat postu: |
|
|
| Bartus Marczus napisał: | spiderman Sorki za błąd Mi może sie uda przekonać rodziców, a w ferie już byłem blisko, już mawet sie ubrałem i narty przyszykowałem, ale w sotatniej chwili mój tata zrezygnował i chodziaż na Malinke poszliśmy :ysz: |
Bartus tak mi się wydaje, że coś kręcisz
Miałeś pełno czasu w ferie na przekonywanie rodziców. Teraz chyba jest już za późno. Za miesiąc nie będzie już prawdopodobnie śniegu...
Mogłeś się postarać przekonać rodziców, a jakby to się nie udało to mogłeś się jakoś wymknąc na Rudzką Górę Czy naprawdę rodzicę ci aż tak bardzo zabraniają tam skakać? Chyba coś kręcisz...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 3.2.2006, 22:35 Temat postu: |
|
|
NAPISZE PRAWDE... Moja mama pojechała do Szczyrku na narty, a ja zostałem pod opieką taty. Mama mi pozwoliła naRudzką jechać, a Tata który mną sie opiekował w te ferie, z powodu mrozów -20 jakie były wtedy w Łodzi nie chciał 60 minut tamwajem jechać...
A ty SPIDERMAN to co być tacie powiedział jakbyś chciał skoczyć z Rudzkiej?
(wczuj sie we mnie)  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 4.2.2006, 00:47 Temat postu: |
|
|
Lotos Cup: Zakopiańskie finały w międzynarodowej obsadzie
Ponad dwustu młodych skoczków z dziesięciu krajów bierze udział w dwudniowych, finałowych zawodach cyklu Lotos Cup w skokach narciarskich.
Na zakopiańskich Krokwiach odbyły się w piątek trzy konkursy, trzy ostatnie w sezonie 2006 zaplanowano na sobotę.
Piątkowe zawody odbywały się przy słonecznej, ale mroźnej pogodzie co sprzyjało dalekim skokom. Konkurs juniorów młodszych, zawodników 15 i 16-letnich, stał na dobrym poziomie, a czołówka uzyskiwała odległości, których nie powstydziliby się seniorzy.
O zwycięstwo w najstarszej kategorii cyklu Lotos Cup walczyli między sobą zakopiańczycy. Rewelacyjną dyspozycję zaprezentował Jan Ziobro, który miał najdłuższe skoki w obu seriach. W pierwszej próbie osiągnął na Średniej Krokwi (k-85 m) odległość 86,5 metra, w drugiej lądował jeszcze dalej - 88 metrów. Ziobro bardzo wyraźnie, o ponad 20 punktów, wyprzedził lidera klasyfikacji cyklu - Jakuba Kota, który skakał w piątek nienagannie stylowo, ale znacznie bliżej od rywala. Najlepszy z zagranicznych uczestników konkursu - Austriak Michael Haybock zajął czwarte miejsce.
Młodzi polscy skoczkowie triumfowali także w pozostałych kategoriach wiekowych. Wśród dzieci zwyciężył zakopiańczyk "Klimek" Murańka, który na Krokwiach, w tym nawet na Wielkiej, czuje się jak ryba w wodzie. Murańka zmniejszył dystans do lidera klasyfikacji generalnej, ale nie zyskał wiele ponieważ Aleksander Zniszczoł z Wisły uplasował się na drugim miejscu.
Najlepszym młodzikiem w piątkowym konkursie był Tomasz Byrt z Wisły Ustronianki, ale tuż za nim uplasowali się goście z zagranicy - Austriak Thomas Diethart i Norweg Simon Grimsrund.
Piątkowe zawody oglądał nowo wybrany prezes Polskiego Związku Narciarskiego, Apoloniusz Tajner, który wysoko ocenił umiejętności młodych skoczków.
"Lotos Cup, organizowany w ramach Narodowego Programu Rozwoju Skoków Narciarskich, to impreza, w której mogą się zaprezentować najzdolniejsi młodzi skoczkowie -podkreślił Tajner. - Zakopiańskie zawody to największa chyba na świecie międzynarodowa impreza w najmłodszych kategoriach wiekowych. Myślę, że warto takie zawody popierać i rozwijać".
Zdaniem Apoloniusza Tajnera sukcesy Adama Małysza spowodowały znaczny wzrost zainteresowania skokami wśród dzieci i młodzieży, a Lotos Cup pozwala potencjalnym następcom mistrza poznawać smak pucharowej rywalizacji na zawodach oraz zbierać doświadczenia na skoczniach w całej Polsce.
Wyniki piątkowego konkursu Lotos Cup w Zakopanem:
dzieci (junior D) roczniki 1994 i młodsze (skocznia K-35)
1. Klemens "Klimek" Murańka (TS Wisła Zakopane) 215,4 pkt (33,5 i 33 m)
2. Aleksander Zniszczoł (KS Wisła Ustronianka) 210,8 (33 i 32,5)
3. Krzysztof Leja (Start Krokiew Zakopane) 206,7 (32 i 32,5)
Klasyfikacja generalna po siedmiu konkursach:
1. Aleksander Zniszczoł (KS Wisła Ustronianka) 640 pkt
2. Klemens "Klimek" Murańka (TS Wisła Zakopane) 600
3. Kamil Byrt (KS Wisła Ustronianka) 416
4. Damian Żyła (LKS Klimczok Bystra) 312
5. Piotr Mojżesz (LKS Klimczok Bystra) 304
6. Krzysztof Leja (Start Krokiew Zakopane) 288
młodzicy (junior C) roczniki 1992-93 (skocznia K-65)
1. Tomasz Byrt (KS Wisła Ustronianka) 230,8 pkt (65,5 i 66,5)
2. Thomas Diethart (Austria) 229,7 (65,5 i 65)
3. Simen Grimsrund (Norwegia) 227,0 (67 i 65,5)
4. Paweł Słowiok (KS Wisła Ustronianka) 225,6 (63,5 i 65,5)
1. Paweł Słowiok (KS Wisła Ustronianka) 660 pkt
2. Tomasz Byrt (KS Wisła Ustronianka) 580
3. Adam Cieślar (KS Wisła Ustronianka) 440
4. Dawid Kanik (LKS Klimczok Bystra) 293
5. Artur Kukuła (KS Wisła Ustronianka) 283
6. Dawid Macura (KS Olimpia Goleszów) 250
juniorzy młodsi (junior B) roczniki 1991-1990 - skocznia K-85
1. Jan Ziobro (WKS Zakopane SMS Z-ne) 238,5 (86,5 i 8
2. Jakub Kot (Start Krokiew Zakopane) 214,5 (81 i 83)
3. Krzysztof Miętus (Start Krokiew Zakopane) 205,0 (80 i 80)
4. Michael Haybock (Austria) 199,5 (77,5 i 80)
5. Mateusz Kukuczka (KS Wisła Ustronianka) 199,0 (78,5 i 80)
6. Vaclav Storek (Czechy) 193,0 (78 i 7
1. Jakub Kot (Start Krokiew Zakopane) 535 pkt
2. Mateusz Cieślar (KS Wisła Ustronianka) 455
3. Mateusz Kukuczka (KS Wisła Ustronianka) 450
4. Jan Ziobro (WKS Zakopane/SMS) 377
5. Dawid Kubacki (TS Wisła Zakopane) 305
6. Kacper Skrobot (TS Wisła Zakopane) 241
Co sądzicie o tym konkursie?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 4.2.2006, 12:23 Temat postu: |
|
|
| Widać, że Klimek goni Olka i myślę, że może wygrać jeszcze cały Lotos w swojej kategorii!! Będzie jednak ciężko, bo Zniszczoł depcze mu po piętach. Klimek jednak startuje u siebie i znamy oczywiście rywalizację zakopiańsko-wiślańską, więc sędziowie mogą go faworyzować... Ciekawy był ten konkurs też dlatego, że wystąpili zawodnicy z zagranicy, m. in. Holendrzy - to oni za 4 lata będą reprezentować kraj w Whistler... była też Węgierka i inni goście... Szkoda, że Lotos trwa tak krótko. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 4.2.2006, 12:25 Temat postu: |
|
|
| Jeżeli Olek będzie dziś 3, a Klemens 1 to będzie remis :happy: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kubaa Król forum

|
Wysłany: 4.2.2006, 13:48 Temat postu: |
|
|
i tak nikt nie bedzie tak dobry jak malysz kiedys .
fajnie bo taki muranka ma np.lepszą zyciowke co z.tian :happy:
tylko ze skakal pewnie z najwyzszej belki:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 4.2.2006, 13:53 Temat postu: |
|
|
Ale np. taki Kukuczka ma na pewno lepszy rekord życiowy niż Aleksandr Swietłow Ten to dopiero skacze 89,5 metrów życiówka A w Planicy potrafi skakać jeszcze krócej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 4.2.2006, 20:18 Temat postu: |
|
|
| Już są wyniki dzisiejszego konkursu? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 5.2.2006, 21:14 Temat postu: |
|
|
LOTOS CUP 2006
Opracował Walther
Lotos Cup - zawody dla najmłodszych skoczków.
Zawody Lotos Cup wisiały na włosku jeszcze przed sezonem. Z powodu niepewności, czy Lotos wciąż sponsorował będzie polskie skoki, odwołano nawet letnie konkursy. Konkursy zimowe odbyły się jednak zgodnie z planem.
Start odbył się w Łabajowie. Na skoczniach HS 44 i 71 zwyciężali:
kat. 1994 i mł. - dwukrotnie Aleksander Zniszczoł
kat. 1993-92 - dwukrotnie Paweł Słowiok
kat. 1991-90 - dwukrotnie Dawid Kubacki.
Największym zaskoczeniem były porażki Klemensa 'Klimka' Murańki w kategorii dzieci z Olkiem Zniszczołem. Zniszczoł pokonywał Klemensa małymi różnicami punktowymi, ale dotychczas Murańka nie mial sobie równych wśród rówieśników. W starszych kategoriach nie było niespodzianek. Wygrywał Mistrz Świata młodzików Paweł Słowiok, oraz Dawid Kubacki, kadydat do wyjazdu na MŚJ.
Kolejne konkursy rozegrano w Zagórzu, w Bieszczadach. Na skoczniach HS 44 i 25 zwyciężali:
kat. 1994 i mł. - dwukrotnie Aleksander Zniszczoł
kat. 1993-92 - dwukrotnie Paweł Słowiok
kat. 1991-90 - dwukrotnie Mateusz Cieślar.
Jan Szturc wśród kibiców - trener m. in. Pawła Słowioka - zwycięzcy Lotos Cup.
Zwycięstwa Zniszczoła potwierdziły, że Murańka nie może czuć się już tak pewnie na skoczniach, albowiem znalazł się równy mu, albo nawet lepszy umiejętnościami skoczek. Wśród młodzików znów nie dał sobie wydrzeć zwycięstw Paweł Słowiok. Od kilku lat uznawany jest za następcę Adama Małysza. W kategorii juniorów młodszych pod nieobecność Kubackiego oba konkursy wygrał Mateusz Cieślar.
Piąte i szóste zawody odbyły się w Szczyrku. Na skoczniach HS 55 i 35 zwyciężali:
kat. 1994 i mł.- dwukrotnie Klemens Murańka
kat. 1993-92 - Paweł Słowiok i Tomasz Byrt
kat. 1991-90 - dwukrotnie Jakub Kot.
Konkursy na Biłej w Szczyrku były pierwszymi w historii Lotos Cup rozgrywane przy sztucznym oświetleniu. Wśród dzieci Klimek Murańka w końcu przegonił Aleksandra Zniszczoła i wygrał z nim oba konkursy. Olek jednak nie tracił z nim kontaktu w tabeli, będąc tuż za Klimkiem. Paweł Słowiok wygrał kolejne zawody z rzędu, ale w drugim konkursie musiał uznać wyższość kolegi klubowego Tomasza Byrta. Poraz trzeci w kategorii juniorów młodszych jeden skoczek wygrał dwie próby. Za każdym razem był to inny zawodnik. Tym razem zwycięzcą okazał się starszy ze znanych braci Kot, Jakub.
Finałowe zawody rozegrano w Zakopanem. Na skoczniach HS 94, 72 i 38 zwyciężali:
kat. 1994 i mł.- dwukrotnie Klemens Murańka
kat. 1993-92 - Tomasz Byrt i Paweł Słowiok (w 2. konk. nieof. Simen Grimsrund.)
kat. 1991-90 - Jan Ziobro i Krzysztof Miętus.
Również dziewczęta skaczą w Lotos Cup. Tu żeńskie podium z Zakopanego.
Finał w Zakopanem to jedyne konkursy w których wzięli udział skoczkowie z zagranicy. W drugim konkursie w kategorii młodzikow, nieoficjanie wygrał nawet Norweg Simen Grimsrund. W kategorii dzieci skaczący u siebie Murańka znów zdetronizował Zniszczoła. W klasyfikacji ogólnej jednak Olek nie dał sonie wydrzeć triumfu. Były jeszcze co prawda szanse na remis, ale znamienne skutki miało jedno 3. miejsce Murańki we wcześniejszym konkusie - w innych obaj albo byli pierwsi, albo na drugim miejscu. Wśród młodzików drugie zawody z rzedu wygrał Tomasz Byrt. Na drugi dzień musiał uznać wyższość Pawła Słowioka. Podobnie w klasyfikacji - wygrał Słowiok, drugi Byrt. W kategorii, w której zwycięzców w zawodach było najwięcej - juniorów młodszych, wygrali: Jan Ziobro oraz Krzysztof Miętus. Byli to nieco niespodziewani wygrani, tymbardziej, że nie zabrakło Jakuba Kota i Mateusza Cieślara. W klasyfikacji końcowej tryumfował jednak Kot.
Tak przedstawiają się czołówki klasyfikacji końcowych:
DZIECI - kategoria junior D
1. Aleksander Zniszczoł (KS Wisła Ustronianka) - 720 punktów
2. Klemens Murańka (TS Wisła Zakopane) - 700
3. Kamil Byrt (KS Wisła Ustronianka) - 452
4. Damian Żyła (LKS Klimczok Bystra) - 357
5. Krzysztof Leja (Start Krokiew Zakopane) - 348
6. Piotr Mojżesz (LKS Klimczok Bystra) - 336
Olek Zniszczoł - najlepszy wśrod dzieci
MŁODZICY - kategoria junior C
1. Paweł Słowiok (KS Wisła Ustronianka) - 760
2. Tomasz Byrt (KS Wisła Ustronianka) - 660
3. Adam Cieślar (KS Wisła Ustronianka) - 500
4. Dawid Kanik (LKS Klimczok Bystra) - 329
5. Artur Kukuła (KS Wisła Ustronianka) - 328
6. Grzegorz Miętus (Start Krokiew Zakopane) - 276
Paweł Słowiok - najlepszy wśrod młodzików
JUNIORZY MŁODSI - kategoria junior D
1. Jakub Kot (Start Krokiew Zakopane) - 595
2. Mateusz Cieślar (KS Wisła Ustronianka) - 500
ex aequo 2. Mateusz Kukuczka (KS Wisła Ustronianka) - 500
4. Jan Ziobro (WKS Zakopane/SMS) - 457
5. Krzysztof Miętus (Start Krokiew Zakopane) - 317
6. Dawid Kubacki (TS Wisła Zakopane) - 305
Jakub Kot - najlepszy wśrod juniorów młodszych
Zawdoy Lotos Cup rozgrywane w ramach Programu Rozwoju Skoków Narciarskich PZN, przyniosły wiele emocji i wrażeń dla obserwatorów, ale przede wszystkim dla skoczków, którzy w przyszłości będą reprezentować nasz kraj. Jak widać - niepokonanym wyrośli rywale, zaś dotychczas bardziej słabsi podgonili zdecydowanie najwyższy poziom. To dobrze wróży polskim skokom, bo wiadomo, że nie mamy tylko kilku talentów - jest ich cale mnóstwo. Oby tak dalej, a jeszcze będziemy potęgą w skokach. Trzeba tylko te talenty szlifować i pielęgnować. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 7.2.2006, 18:02 Temat postu: |
|
|
Wielki dzięki Walther! :brawo: :brawo:
Ale czy wiesz co za dziewczyny stoją tam na podium na tym zdjęciu? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 23.2.2006, 19:14 Temat postu: |
|
|
| Nie chcę być pragmatyczny, ale jak się czegoś szuka na siłę, to raczej się tego nie znajdzie...Z podkreśleniem na "raczej". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 24.2.2006, 20:32 Temat postu: opracowanie |
|
|
Opracowanie Lotos Cup kapitalne, Walther W swoim czasie nawet ukazało się w formie newsa na stronie SNC Gratulacje.
Zgadzam się z ostatnimi zdaniami. Polska śmiało może być w przyszłości potęgą w skokach. Przecież polscy juniorzy niczym nie ustępują skoczkom w tym wieku z innych krajów. No ale jakoś gubią się dochodząc do wieku seniorów...
Trenerów klubowych na pewno złych nie mamy. No ale jak takim trenerom chce się pracować z tymi chłopcami jak nie dostają należnej wypłaty? Muszę się zgodzić ze słowami Wojtka Fortuny ze studia w TVP1 podczas transmisji z Igrzysk...
No i w związku powinny być odpowiedzialne i uczciwe osoby i oni powinni dawać środki na rozwój klubów i na budowę obiektów! Wówczas na pewno uchowa się u nas kilku dobrych seniorów na światowym poziomie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Werter Czarna owca

|
Wysłany: 27.2.2006, 18:08 Temat postu: |
|
|
A skąd brać środki na rozwój klubów, gdy kasa państwowa jest pusta i bez tego wydatku dziurawa?    |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 12.4.2006, 22:26 Temat postu: |
|
|
A działacze PZN-u nie mogą zrezygnować z jakiejś części swojej miesięcznej wypłaty i podarować to na rzecz klubów?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 13.4.2006, 09:04 Temat postu: |
|
|
Teraz to pewno zrezygnują, ale prędzej na rzecz pensji dla Lepistoe  _________________ Tęczowa śmieciarka to kwiat MPO
Barwami otula dzielnice
Tęczową śmieciarkę witają co dzień
Przechodnie i kamienice |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 13.4.2006, 14:26 Temat postu: |
|
|
Słyszałem, że Lepistoe ma zarabiać tyle co Kuttin
No a jak trenerem był Austriak to związkowcy nie musieli oddawać części swojej wypłaty na pensję dla trenera
Myślę, że teraz będzie podobnie.
Także jeśli nie na trenera to powinni podarować trochę pieniążków klubom narciarskim, może nie Zakopanemu, ale na przykład Zagórzowi ! I to koniecznie!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|