|
Skokinarciarskie.pl Skokinarciarskie.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Emu Administrator

|
Wysłany: 11.8.2004, 15:36 Temat postu: |
|
|
| Pawlak napisał: | | Moze bedziecie wiedziec, kto jest na ponizszym zdjeciu... |
Oczywiście wiem, to Anette Sagen... Charakterystyczne warkoczyki. Choć w ogóle one się upowszechniły w ekpie norweskiej, ale Line ma na ogół ciemniejsze włosy i nie takie gęste, Mari Backe też ciemniejsze... Podobno taki fryz ma mówić: "Tak, myszonku, jestem dziewczyną!".  _________________ I speak of love but you do not see
'Cause words are words and they mean nothing more
With half the mind you laugh at me
'Cause I speak of colors you've never seen before
(Misunderstood)
That's how I feel about ski jumping |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pawlak Gość
|
Wysłany: 11.8.2004, 16:15 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | Oczywiście wiem, to Anette Sagen
|
Nie ma jak ekspertyza fachowca  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dunia Barmanka na Forum

|
Wysłany: 14.8.2004, 21:40 Temat postu: |
|
|
eh, no to ja sie nie spisalam w B-hofen, nie wiem jak ja to zrobilam ale fotki mam poruszone, w zasadzie wszystkie :ysz: ale Vladke to ja uwielbiam, to chciałam powiedzieć  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 14.8.2004, 21:55 Temat postu: |
|
|
A ja Ci tak strasznie zazdroszczę... W porównaniu ze skokankami skokany to zero, a nie mogę na skoki kobiet pojechać, bo Polska nie dostanie żadnego konkursu, bo trenerzy u nas zamordowali tę konkurencję... Przepraszam, musiałam się wyładować. _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
frau_kanzlerin Moderator

|
Wysłany: 14.8.2004, 22:20 Temat postu: |
|
|
| Dunia napisał: | ale Vladke to ja uwielbiam, to chciałam powiedzieć  |
oho kolejna  _________________ kes hüppab ja suusatab. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mojca Stały bywalec

|
Wysłany: 14.8.2004, 23:29 Temat postu: |
|
|
Those are Monika Pogladič and Petra Benedik
This is a boy! *gg*
The left one is Eva Logar
Katja Požun
The one standing is Urša Rožman
Manja Pograjc and Anja Tepeš
Maja Vtič |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 15.8.2004, 14:36 Temat postu: |
|
|
Hey, thanks for all the info! Anyway, very nice competition and the hills at Mostec are very nice themselves... Especially the K-6, or "Almost A Jumping Hill". Almost without inrun. I love this one, I've put some photos of it at some pages of "Our own jumps" at the main forum... _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mojca Stały bywalec

|
Wysłany: 15.8.2004, 16:18 Temat postu: |
|
|
Yeah Mostec is great! I totally agree, but love hanging out there, cause all the time something is going on there. Just luv the way they are taking care of skijumping offspring...no wonder they have best little boys in category up to 9 years!
I will check out those photos you've mentioned.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 15.8.2004, 16:42 Temat postu: |
|
|
By the way, I'd love to come to Mostec one day... poskoczniołazować a little bit and maybe jump from Almost A Jumping Hill... But I guess I'll rather have to train a little bit on my alpine skis because again, as in Spitzkunnersdorf, nothing will turn out of it when I'm so terrified when thinking about sliding with my head down... Anyway, it's already an off-topic.  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mojca Stały bywalec

|
Wysłany: 15.8.2004, 23:13 Temat postu: |
|
|
No problem Emu just come and don't worry everybody starts with alpine skis. Maybe we can do our first jump together, cause the trainers in Mostec also told me that i should try to jump....but they would like to put me on K8 right away not that K3 you talked about...terrified...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 16.8.2004, 10:50 Temat postu: |
|
|
| Mojca napisał: | they would like to put me on K8 right away not that K3 you talked about...terrified...  |
K-3?? I thought the little hills in Mostec are K-6 and K-12... Well, the Almost...'s inrun looks like an inrun of a totally small hill (if it's really a K-3, I will at once believe that the little hill in Rożnov was a K-5).
As I said, I'd just love to come to Mostec... the only problem is that it costs a little bit. And my mama is somewhat disappointed with skiing in Slovenia; this year there were unbelievable amounts of snow... (Mr. Ludvik from the pension said that there was so much snow for the last time in 1952.) Next year we are planning to go to Slovakia; as for me, of course preferably near a jumping hill, so that I can climb something.
[off-topic ] _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mojca Stały bywalec

|
Wysłany: 16.8.2004, 17:09 Temat postu: |
|
|
There is a very small jump, in their backyard for practising the "Anlaufspurposition" (dunno the English word) and you can also use it for first jump
Oh, so you were skiing in Slovenia? Where exactly?
In Slovakia Štrbske Pleso is a good spot to go skiing! And you also have a hill there  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 16.8.2004, 17:24 Temat postu: |
|
|
| Mojca napisał: | There is a very small jump, in their backyard for practising the "Anlaufspurposition" (dunno the English word) and you can also use it for first jump  |
Smaller than this one??? :wow: :wow: :wow:
<--- I mean the one to the left, of course...
| Cytat: | | Oh, so you were skiing in Slovenia? Where exactly? |
At several places... Straža in Bled (only about 200 m from our pension ), Krvavec (of course I wanted to go to the jumping hills, but the snow was very deep and my mum strongly advised me not to go ), but mostly in Kranjska Gora. Even after the ski flying competitions... Sometimes it was really great, but often much too much snow.
| Cytat: | In Slovakia Štrbske Pleso is a good spot to go skiing! And you also have a hill there  |
That's exactly where I want to go. And Tatranska Lomnica is not so far, also good for skoczniołazostwo...
How about moving to "Nasze własne skoki"?? We can chat there in English, of course... _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mojca Stały bywalec

|
Wysłany: 16.8.2004, 19:26 Temat postu: |
|
|
Yeah even smaller than that one Even though this on the right side (K12) looks kindda scary also when you're standing under it
Yeah i'll some to that topic, can post some of my hills collection  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 20.8.2004, 13:19 Temat postu: |
|
|
Mojca, please come to That Topic, I'd love to chat about little hills...
Są nowe zdjątka skokanek kanadyjskich i amerykańskich, ze SpringerTournee. Katie Willis nie ma, bo była wtedy na turnieju letnim, dzielna skakajka.
Dziewczynki młodsze: od l. Christie Landis, Debbie Landis, Manon Maurer, Brinnlie Harward.
http://www.altiusnordicskiclub.com/Competitions/Springer_04_Web/Awards/K18W.JPG
Dziewczynki starsze: z tyłu Courtney Nelson, Sarah Hendrickson, Charlotte Mitchell; z przodu prawdopodobnie Amie Landis, Laura Carmody, Kamber Kissel.
http://www.altiusnordicskiclub.com/Competitions/Springer_04_Web/Awards/K18J4W.JPG
"Panie" na K-38. Z tyłu Nata DeLeeuw, Atsuko Tanaka, Avery Ardovino, z przodu z wyników wynika , że powinny być Zoya Lynch, Sarah Hendrickson i Jacklyn De Vos... ale mi się nie zgadza z buziek... :whatsup: Ja też nie znam KAŻDEJ skakajki...
http://www.altiusnordicskiclub.com/Competitions/Springer_04_Web/Awards/K38W.JPG
"Panie" na K-63. Olewam wyniki i piszę to, co mi wynika ze znajomości zawartej z buźkami skoczek na podstawie poprzendich zdjęć. Z tyłu Nata, Atsuko, Zoya, z przodu Avery, Brittany Rhoads, Jacklyn De Vos.
http://www.altiusnordicskiclub.com/Competitions/Springer_04_Web/Awards/K63W.JPG
Kombinacja kobiet (K-38/3 km, ale chyba na nogach)... I proszę, Avery wygrała! Proszę, jak sob ie rewelacyjnie radzi w biegu! Zresztą pierwsza czwórka po skokach miała bardzo równe wyniki; straty na starcie rzędu 14-21 s.
Z tyłu Atsuko, Avery, Nata, z przodu zapewne Meredythe Coleman, Zoya, Traci Shurtleff. Napisałabym, że Women's NC rulez, ale to już zostałoby odebrane jako przegięcie...
http://www.altiusnordicskiclub.com/Competitions/Springer_04_Web/Awards/K383KW.JPG
Dziewuśki też kombinują! Podium dziewczynek młodszych(K-18/1 km): z tyłu Christie Landis, Debbie Landis, Manon Maurer, z przodu Brinnlie Harward.
http://www.altiusnordicskiclub.com/Competitions/Springer_04_Web/Awards/K181KW.JPG
Podium dziewczynek starszych (K-18/2 km): z tyłu Courtney Nelson, Sarah Hendrickson, Amie Landis, z przodu wedle wyników (i znów coś mi się chyba nie zgadza... ) Kamber Kissel, Charlotte Mitchell, Laura Carmody.
http://www.altiusnordicskiclub.com/Competitions/Springer_04_Web/Awards/K182KW.JPG _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
BOT

Dołączył: 29 Lip 2004 Posty: 0 Skąd: Warszawa, Warsaw, Varsovia, Warschau
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 20.8.2004, 21:08 Temat postu: |
|
|
Bo skakajki w ogóle są ekstra. Avery strasznie fajnie... nigdy jej nie widziałam w kombi (choć nie powiem, żebym znała wyniki każdego konkursu skoków czy kombi w USA), a tu sobie wystartowała i wygrała... Chciałam zresztą na turnieju letnim pogadać z Katie Willis o tym, jak ona widzi szanse kobiecej kombinacji - w końcu sama startuje, ale może tylko w skali krajowej, a ma duży talent i do skoków i do biegów - ale jak wiadomo mnie tam nie było... Spróbuję chyba z kimś stamtąd nawiązać kontakt, może uda się przez Altius... _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 23.8.2004, 08:44 Temat postu: |
|
|
P.S. Naliczyłam cztery siostry Landis z Park City; coś mi chyba jeszcze mignął jakiś skakalec, ale chyba mi się zdawało... Rany... cały ród skakajek... Matka chyba musiała skoczniołazować w ciąży...  _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kukka Pupilek na forum

Dołączył: 27 Wrz 2004 Posty: 570 Skąd: Lublin /Helsinki/Kopenhaga
|
Wysłany: 23.11.2004, 21:26 Temat postu: |
|
|
| BOT napisał: | http://www.altiusnordicskiclub.com/Competitions/Springer_04_Web/Awards/K18W.JPG Na pierwszy rzut oka myślałem, że traci równowagę Fotki extra! |
Boshe, jakie te panienki są świetne, ile wdzięku... I te wieńce Super!!! :happy: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 24.11.2004, 10:02 Temat postu: |
|
|
W ogóle podobno w Park City ok. 30% sekcji skoków to dziewczyny, w skali całego kraju 1/4 zarejestrowanych skoczków jest płci żeńskiej... Jakby co, w Polsce nie było bodaj żadnej zarejestrowanej skoczki. Do zawodów lokalnych nie potrzeba, a na większe zawody nie masz prawa jechać, jeśli mieszkasz w Polsce i życzysz sobie zasuwać po skoczni, zamiast jak grzeczne dziewczynki zajmować się chłopakami... Szkoda że nie pamiętam, jak dokładnie szedł kawałek, który żeńska grupa hiphopowa Duldung grała na Manifie (nie żebym taką muzyczkę lubiła, ale Manify jak najbardziej ); w przeróbce mógłby uroczo pasować... :ysz:
Zajrzyjcie sobie na www.altiusnordicskislub.com; tam co i rusz są zdjątka z kolejnych zawodów... W międzyczasie sensacja, bo Atsuko Tanaka pokonała Katie Willis na zawodach Flying Fall. Ale teraz z kolei przegrała chyba i z Katie, i z Natą... I nie rozumiem, czemu jej nie było w kombi; ona świetnie biega... Może jakaś drobna kontuzja, która w skakaniu aż tak nie przeszkadza, a w bieganiu owszem. _________________ I speak of love but you do not see
(Misunderstood)
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|