| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Caroline Moderator

|
Wysłany: 30.12.2008, 12:30 Temat postu: |
|
|
On to dopiero nie ma szczęścia, ciągle 2...ale racja, jak narazie najlepiej sobie radzi w austryjackim teamie.Gregor poprawi to nieszczęsne odbicie i będzie dobrze. Ale reszta młodych wilczków nie zachwyca, Morgi jakoś nie może znaleźć formy z ubiegłego sezonu, a Kofi jest w dołku. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quavering Tones Administrator

|
Wysłany: 30.12.2008, 12:56 Temat postu: |
|
|
Wydawało się, że miejsce Kofiego może zająć Markus Egenhofer, ale póki co na razie nie widać u niego jeszcze błysku.
Jest jeszcze Martin Koch. Tylko coś średnio mu idzie jak na to, co pokazywał w kwalifikacjach.
Gregor i ze spóźnionym wybiciem skacze daleko. Trzeba go ciągle brać pod uwagę jako kandydata do zwycięstwa w klasyfikacji generalnej TCS. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 1.1.2009, 15:56 Temat postu: |
|
|
Jak na razie wszystko, jak przewidywałem:
1) Ammann pewnie zmierza po wygraną we wszystkich konkursach,
2) Schmitt na podium,
3) kolejna przegrana Małysza w parze,
4) powrót Jacobsena.
Jedynie z Larinto mi się nie udało. Poczekajmy do 2 serii
A w drugiej serii wszystko o 180 stopni
Sport jednak jest piękny
Gratulacje dla Loitzla - należało mu się, choć sam jestem zaskoczony (podobnie jak Ammann po skoku), że wygrał
W ogóle świetny konkurs... i ta celebra ostatecznego wyniku... mistrzostwo świata  _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 1.1.2009, 17:09 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o konkurs to dwa wielkie rozczarowania. Pierwsze to oczywiście Schmitt, który już któryś raz z rzędu nie wytrzymał i nie zajął miejsca na podium, mimo, że w treningach skacze na miarę wygranej. Druga dzisiejsza porażka to Schlierenzauera, który wygrał prawie każdą serię przed konkursem, a w samych zawodach dużo poniżej oczekiwań i ogromna strata do Loitzla, przez co po raz kolejny nie wygra TCS będąc jednym z faworytów.
Podium Olliego, trzeba powiedzieć, że dobrze wykorzystał szansę, bo żeby zająć dzisiaj miejsce 3. nie było trzeba się aż tak starać.
Występ Polaków żenujący, najgorszy od wielu wielu lat, bez komentarza. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 1.1.2009, 17:18 Temat postu: |
|
|
| spiderman napisał: | Jeśli chodzi o konkurs to dwa wielkie rozczarowania. Pierwsze to oczywiście Schmitt, który już któryś raz z rzędu nie wytrzymał i nie zajął miejsca na podium, mimo, że w treningach skacze na miarę wygranej. Druga dzisiejsza porażka to Schlierenzauera, który wygrał prawie każdą serię przed konkursem, a w samych zawodach dużo poniżej oczekiwań i ogromna strata do Loitzla, przez co po raz kolejny nie wygra TCS będąc jednym z faworytów.
Podium Olliego, trzeba powiedzieć, że dobrze wykorzystał szansę, bo żeby zająć dzisiaj miejsce 3. nie było trzeba się aż tak starać.
Występ Polaków żenujący, najgorszy od wielu wielu lat, bez komentarza. |
Pisząc o rozczarowaniach, należałoby jeszcze wymienić Vassilieva, który w drugim skoku też się spalił.
Hautamaeki - wyglądało na to, że w końcu złapał wiatr w żagle, ale dalej jest strasznie niestabilny. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 1.1.2009, 17:50 Temat postu: |
|
|
Vassiliev nigdy nie będzie zawodnikiem z tej najściślejszej czołówki, dlatego nie można po nim oczekiwać nie wiadomo czego. Poza tym ta skocznia ewidentnie nie odpowiadała mu tak, jak ta w Oberstdorfie.
Jeśli nie będzie takich cyrków jak rok temu, to TCS mogą wygrać teraz tylko dwaj zawodnicy - Loitzl albo Ammann, ale będzie ostra walka o 3. pozycję.
I takie małe brawa dla Francuza Chedala, w Oberstdorfie miejsce 12., teraz w Ga-Pa 11. i jak na razie dziesiąty w klasyfikacji TCS. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Caroline Moderator

|
Wysłany: 1.1.2009, 20:24 Temat postu: |
|
|
Ja się cieszę, że Wolfgang wygrał należało mu się. Ciągle 2...może przełamał złą passę. Wolę oglądać konkursy takie, w których do ostatniej chwili nie wiadomo kto wygra i zobaczycie, że tak będzie do końca 4Schanzen Tournee.I to właśnie kocham w tym sporcie, niepewność do ostatniej chwili...
Mnie dzisiaj najbardziej rozczarował Gregor fakt, że w klasyfikacji TCS jest 3 ale myślałam, że dzisiaj powalczy o zwycięstwo co można było wnioskować po wynikach jakie uzyskiwał w treningach.
Polaków występu nawet nie skomentuję...Jak zawsze nasze "sierotki" nie wiedzą czemu tak źle im wychodzi podczas zawodów. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 1.1.2009, 20:34 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | I to właśnie kocham w tym sporcie, niepewność do ostatniej chwili... |
No właśnie, tak jak pisałem - organizatorzy perfekcyjnie przeprowadzili ogłoszenie ostatecznych wyników.
Kochamy skoki narciarskie za ich nieprzewidywalność. Po pierwszej serii wszystko co do joty zgadzało się z moimi prognozami, aby tymczasem w drugiej serii odwrócić się o 180 stopni  _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 3.1.2009, 23:02 Temat postu: |
|
|
| Stawiam, że jutro na Bergisel o wygraną powalczą Loitzl ze Schlierenzauerem, zresztą obaj stanowią ostatnią parę konkursową. Ammann dzisiaj skakał zdecydowanie bliżej niż nas w tym sezonie przyzwyczaił. Tak więc Wolfi albo Schlieri, z małym wskazaniem na tego drugiego. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 4.1.2009, 11:44 Temat postu: |
|
|
Niezmiennie Ammann, chociaż Loitzl może go pokonać, jeśli powtórzy się sytuacja z poprzedniego konkursu. Schlierenzauera nie będzie nawet na podium.
EDIT: Na podium powinien być za to Jacobsen.
Ammann dzisiaj bardzo zawiódł moje oczekiwania. Schlierenzauer jednak wskoczył na podium, szkoda tylko straconej szansy Schmitta na wygraną  _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 4.1.2009, 20:34 Temat postu: |
|
|
| Było tak jak napisałem wyżej. Ale Schlieri znowu mnie zawiódł, bo skocznię zna najlepiej ze wszystkich zawodników, w serii próbnej odskoczył wszystkim, a w samych zawodach lekko poniżej oczekiwań. Ciekawe czy dogoni Ammanna w klasyfikacji TCS. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koleszkowiec Soba Diabełek forum

|
Wysłany: 5.1.2009, 01:24 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | skocznię zna najlepiej ze wszystkich zawodników |
Myślę, że Kofler zna ją lepiej. _________________
BENNY BENASSI - HYPNOTICA
LEĆ ADAM! LEĆ!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 6.1.2009, 22:05 Temat postu: |
|
|
Podczas weekendu PŚ w Kulm, w niedzielę w przerwie pomiędzy seriami konkursowymi wystąpić ma Helmut Kain, to 27-letni austriacki nauczyciel WF-u, który od kilku miesięcy uprawia skoki narciarskie. Przygotowywał się cały czas pod zawody w Kulm, trenował na wielu skoczniach z Pucharu Świata, jego rekord życiowy to 120 m z Lillehammer. Dostał pozwolenie od FISu na udział, ale będzie mógł wykonać tylko jedną próbę. Może pokażą nam to w telewizji.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 6.1.2009, 23:03 Temat postu: |
|
|
Ciekawe Pewnie pokażą ...
Zastanawia mnie jaki był motyw tego, że zaczął treneować? _________________ \ i /
>> Nigdy nie można stchórzyć, gdy widzi się już granicę własnych marzeń << |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jet Pilot Administrator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 7.1.2009, 21:35 Temat postu: |
|
|
Przypominam sobie teraz ...
Ciekawe co z tego wyjdzie ... _________________ \ i /
>> Nigdy nie można stchórzyć, gdy widzi się już granicę własnych marzeń << |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koleszkowiec Soba Diabełek forum

|
Wysłany: 8.1.2009, 01:11 Temat postu: |
|
|
Też coś mi świta.
Pewnie pobije rekord życiowy  _________________
BENNY BENASSI - HYPNOTICA
LEĆ ADAM! LEĆ!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 8.1.2009, 10:37 Temat postu: |
|
|
| Wątpię żeby przeskoczył 100 metrów, pierwsze jego skoki na danej skoczni są naprawdę bardzo nieudane, ale nie ma się co dziwić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 10.1.2009, 17:05 Temat postu: |
|
|
Bardzo mi się dzisiejszy konkurs podobał. Nie wierzyłem w przegraną Ammanna, ale on mnie już drugi raz w ciągu tego sezonu zawiódł. Przecież wystarczyło skoczyć to samo, co w pierwszej serii z dłuższego rozbiegu. Liczę jutro na rehabilitację.
Gratulacje dla Schlieriego za pobicie rekordu skoczni Svena (który 6 lat się utrzymywał) i dla... Chedala, za bardzo dobry występ.
Po raz kolejny nie wytrzymał psychicznie Anders Jacobsen, który w skokach próbnych przeskakiwał wszystkich. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|