Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna Skokinarciarskie.pl
Skokinarciarskie.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wspomnienia, prognozy i analiza wyników...
Idź do strony 1, 2, 3 ... 43, 44, 45  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Tylko skoki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tande
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 19.11.2004, 13:05    Temat postu: Wspomnienia, prognozy i analiza wyników... Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie !
Żeby tradycji stało się zadość, odświeżam swój temacik. Może i nie robiłbym tego gdyby nie fakt, iż pokrewny temat dotyczy...prognoz przed sezonem uśmiech Dlatego też pozwoliłem sobie otworzyć ponownie ten temat, skoro cieszył się podczas poprzednich 2 zim niezłym powodzeniem.
No i zapraszam do współpracy uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Google

Wysłany:     Temat postu: Reklama Google

Powrót do góry
Tande
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 19.11.2004, 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łorany !

To już 2 lata tu jestem.

Może wreszcie ktoś z adminów odchudzi moją sylwetkę zamyślony
Powrót do góry
Tande
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 23.11.2004, 10:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trudno kurde obstawiać przed pierwszymi zawodami. Tak naprawdę nie wiadomo, w jakiej formie są poszczególni zawodnicy. Na treningach skaczą na różnych skoczniach, różnych rozbiegach.
U Niemców raczej bez większych zmian - jeszcze niedawno największe gwiazdy niemieckiej drużyny, tj. Hanni i Martin, są dalecy od swojej wysokiej formy. U Finów i Austriaków - zawsze ktoś w czubie się znajdzie. Norwegowie - myślę, że i w tym roku sporo namieszają (może nawet więcej). U nas zaś...poza Małyszem nie mamy nikogo ze światowej czołówki. Oby tylko pozostali nasy reprezentanci zaczęli skakać lepiej, niż w słabych występach z lat ubiegłych (na palcach jednej ręki można było policzyć udane występy Bachledy, Rutkowskiego etc.).
Ja już nie mogę się doczekać pierwszych relacji uśmiech
Powrót do góry
Tande
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 23.11.2004, 15:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niektórzy apetyty już robią. Petersen - 152 m zaskoczony , Morgenstern - 149 w skokach treningowych. Inni też łapią się na ponad 140 m. Pewnie w zawodach obniżony zostanie rozbieg...
Powrót do góry
Kukka
Pupilek na forum
Pupilek na forum

PostWysłany: 23.11.2004, 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Petersen...trochę podobno nierówny... Mika Kojonkoski wśród fawortów wymieniał Mattiego Hautamaki zamyślony , patriotyzm nie pozwala mi nie wierzyć w Małysza.... Na razie obstawiam tylko tak, bardzo ostrożnie: na podium będzie Fin i Norweg :happy:
Powrót do góry
dusia
Łoś na forum
Łoś na forum

PostWysłany: 23.11.2004, 17:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja myśle ze otwarcie sezonu moze przynieś jakaś neispodzianke!Faworyci mogą sie spalić!Hm ja licze podium hm polak,austryjak i fin kolejnosć dowolna,na dalszych miejscach norwegowie ale w ścisłej czołówce!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Google

Powrót do góry
Kukka
Pupilek na forum
Pupilek na forum

PostWysłany: 23.11.2004, 17:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dusia, to w Kuusamo mam pytanko , a pokusisz się o prognozę długoterminową? A tak btw i out of... w podpisie masz zdjątko z webkamerki stamtąd skąd się domyślam :wink: ?
Powrót do góry
Tande
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 24.11.2004, 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Życie Warszawy/TK/24 listopada 2004 08:43

Kojonkoski stawia na Małysza

Zdaniem Miki Kojonkoskiego, fińskiego trenera norweskich skoczków narciarskich, głównymi faworytami rozpoczynającego się w piątek sezonu Pucharu Świata będą: Adam Małysz, Janne Ahonen i Roar Ljoekelsoey - czytamy w "Życiu Warszawy".
"Ahonen nigdy nie był tak mocny jak obecnie. W czołówce powinni zagościć na dobre Noriaki Kasai i Thomas Morgenstern. Nie widziałem jeszcze Małysza, ale jego wyniki z Letniej Grand Prix zapowiadają, że znów może być piekielnie trudny do pokonania. To na razie mój główny faworyt" - powiedział Kojonkoski.
Powrót do góry
Tande
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 24.11.2004, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Super Express 07:45

- Jak się nie ma nic pod nartami, to trudno daleko polecieć - ta złota myśl Adama Małysza mówi wszystko o loteryjności skoków narciarskich. W Kuusamo, gdzie w piątek i sobotę rozegrane zostaną pierwsze zawody, na brak wiatru, czyli tego czegoś pod nartami, nie można narzekać. Czasami jest go nawet za dużo - czytamy w "Super Expressie".

Polski skoczek, który dziś odlatuje do Finlandii, jest faworytem zawodów. Wszyscy mają w pamięci jego wspaniałe wyniki w letniej Grand Prix, gdy wyprzedził rywali o "kilka lat świetlnych".

Małysza w Kuusamo może pokonać tylko wiatr lub... Sigurd Pettersen. Norweg podobno skoczył na treningu 152 metry.

- Ja też przed rokiem skoczyłem tak daleko - mówi polski as. - Tyle że dowiedziałem się o tym podczas rozmów telefonicznych z przyjaciółmi oraz z gazet, podczas gdy skakałem w Kuusamo o kilka metrów bliżej. Dlatego do tych rewelacji podchodzę z rezerwą.

Hehe..no właśnie bardzo zadowolony Plotki plotkami, ale...tez z tym różnie bywa.
Pamiętam, jak półtora roku temu doszły pogłoski, że na treningach przed MŚ jakiś dziennikarz usłyszał okrzyki polskich trenerów w słuchawce, że...właśnie Małysz przeskoczył skocznię. Jak się potem okazało...musiałbyć to prawda ! :happy:
Powrót do góry
Tande
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 24.11.2004, 13:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jutro bodajże pierwsza odsłona, czyli kwalifikacje do piątkowego konkursu. Tak raczej powinno być. Ciekaw jestem, czy gdzieś to w tv pokażą...
Powrót do góry
Kukka
Pupilek na forum
Pupilek na forum

PostWysłany: 24.11.2004, 13:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kwalifikacje miały być o 18.00 na Eurosporcie.... Chyba, że się coś zmieniło...
Powrót do góry
Google

Powrót do góry
misia(svenka)
Kot na forum
Kot na forum

PostWysłany: 24.11.2004, 14:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmmm ciężko powiedzieć przed sezonem kto może wygrać,ale ja myśle,że w czołówce będzie Adaś,Ahonen(nietety),Thomas Morgenstern i oczywiście Bjoern Einar Romoeren uśmiech
Tak się cieszę, że zaczyna się sezon bardzo zadowolony!!!To już w piątek!!!!!!Extra
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
misia(svenka)
Kot na forum
Kot na forum

PostWysłany: 24.11.2004, 14:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie chce być LESZCZEM!!!!!!!!!!!!!!! smutny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
cuore_azzurro
Król forum
Król forum

PostWysłany: 25.11.2004, 17:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tande, nie wiem czy ten temacik przetrwa, bo już istnieje bardzo podobny...

dla mnie czolówka tego sezonu to : Ahonen, Hautamaki, Hoellwarth, Morgenstern, Norwegowie i Malysz..

Kukka napisał:

Kwalifikacje miały być o 18.00 na Eurosporcie.... Chyba, że się coś zmieniło

zmieniło sie tyle, że kwalifikacje odwołano.. smutny
misia(svenka) napisał:

nie chce być LESZCZEM!!!!!!!!!!!!!!!

kazdy kiedyś był leszczem, ale to mija śmiejący się
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Tande
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 28.11.2004, 14:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Katarzynkaa"]Tande, nie wiem czy ten temacik przetrwa, bo już istnieje bardzo podobny...

To już kwestia adminów, Andriew i spółki.
Przez 2 zeszłe sezony zakładałem ten temat. Skoro obecny "podobny" już się zdezaktualizował (prognozy przed sezonem w tytule) to...w sytuacji olania mojego tradycyjnego temaciku przez większość - nie będe się upierał. Niech tylko przykleją coś aktualnego, dotyczącego podstawowego tematu związanego z aktualnymi wydarzeniami na skoczniach.

Teraz o sytuacji w PŚ - no niestety: TOTALNA KLAPA smutny
Małysz skaczący prawie 40 m krócej od zwyciężcy - to nie wróży nic dobrego. Nasi pozostali skoczkowie - również, jak "worki z piaskiem". No i co dalej, panie Kuttin ? :boje:

Dzisiejsze kwalifikacje - niestety dalszy powód do trwogi. Adaś wraca do skakania sprzed 6 sezonów, czyli skakania marudera. Oj niedobrze, niedobrze.
Tak utytułowany zawodnik, będąc w słabszej formie, powinien trzymać się szerokiej czołówki...a to co na razie się dzieje, nie napawa optymizmem. Oby było lepiej zamyślony

Na razie hitem na skoczni jest Ahonen , który teraz skacze, jak Małysz sprzed 2-4 sezonów.

Wierzę, że nasz Mistrz wróci do czołówki. Czy jednak można wierzyć, że prędko znajdzie się jakiś jego następca ? Na razie nowy trener nic nie zrobił w tym względzie, co widać po bardzo mizernych występach naszych "nielotów" :ysz:

Tłumaczenie, że skakali do tej pory tylko na K-90 to marna wymówka. Większość innych skoczków też tak miała a jednak potrafią dolatywać do minimum 120 metra.
Powrót do góry
cuore_azzurro
Król forum
Król forum

PostWysłany: 28.11.2004, 18:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Małysz skaczący prawie 40 m krócej od zwyciężcy - to nie wróży nic dobrego

to dopiero poczatek..
Cytat:

Nasi pozostali skoczkowie - również, jak "worki z piaskiem".

czyli jak zwykle..
Cytat:

Na razie hitem na skoczni jest Ahonen , który teraz skacze, jak Małysz sprzed 2-4 sezonów

oby tak dalej.. :happy: :happy: :happy:
Cytat:

Wierzę, że nasz Mistrz wróci do czołówki. Czy jednak można wierzyć, że prędko znajdzie się jakiś jego następca ? Na razie nowy trener nic nie zrobił w tym względzie, co widać po bardzo mizernych występach naszych "nielotów"

Małysz sobie poradzi... nie zawsze mozna być najlepszym, czasami przychodzi kryzys.. ale Małysz jest takim zawodnikiem, który potrafi wyjśc z kryzysu..

a co do kuttina, to daj mu troche czasu..
Cytat:

Tłumaczenie, że skakali do tej pory tylko na K-90 to marna wymówka. Większość innych skoczków też tak miała a jednak potrafią dolatywać do minimum 120 metra

może i tak.. ale żauważ, ze Finowie, Norwegowie, Niemcy, Austriacy, Japonczycy, Szwajcarzy i Amerykanie.. przyjechali do Kuusamo wczęśniej i mieli okazje skakać na Ruce, nie to co Polacy..
Powrót do góry
Quasia
Król forum
Król forum

PostWysłany: 28.11.2004, 18:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Wierzę, że nasz Mistrz wróci do czołówki. Czy jednak można wierzyć, że prędko znajdzie się jakiś jego następca ? Na razie nowy trener nic nie zrobił w tym względzie, co widać po bardzo mizernych występach naszych "nielotów"

Nie da się zrobić z naszych nielotów takich skoczków jak np. Austriacy w kilka miesięcy.

Cytat:

Tłumaczenie, że skakali do tej pory tylko na K-90 to marna wymówka. Większość innych skoczków też tak miała a jednak potrafią dolatywać do minimum 120 metra

Może i marna, ale ja myślę że może coś w tym być.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen WP Kontakt
Tande
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 29.11.2004, 00:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co tu więcej pisać. Najlepiej przeczytajcie sobie, co powiedział AM po zawodach. On nigdy nie owija w bawełnę. Czy w formie czy bez to Mistrz.

http://sport.gazeta.pl/zima/1,35546,2417194.html

Mam dać czas Kuttinowi ? śmiejący się Ok. Niech będzie zachwycony
Powiedzmy tak...do Bischo. Jak Adaś tam nie będzie pukał do podium zawodów to Kuttin niech spada bardzo zadowolony
Powrót do góry
Tande
Roztańczony ogórek
Roztańczony ogórek

PostWysłany: 10.12.2004, 09:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wstyd Drodzy Państwo ! Wstyd! zły
Jeśli dwaj zawodnicy sami poddają się i rezygnują z występu w zawodach PŚ to świadczy to o ich braku ambicji i woli walki. Jak się jest zdrowym a tylko w słabszej formie, ale za to wybranym spśród wielu skoczków, nie skłąda się broni przed walką. Nawet skacząc tak, jak obecnie Rutkowski i Skupień, zawsze warto spróbować. To jest sport. To zxabawa dla ambitnych. Nawet jadąc bez formy można "popełnić błąd w złym skakaniu" i oddać dobry skok kwalifikując się do konkursu.
Tego jeszcze nie było. Wstyd panowie Rutkowski i Skupień :ysz:
Powrót do góry
maggiee1985
Król forum
Król forum

PostWysłany: 11.12.2004, 23:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myślę,że Ahonen ma szanse,małysz też...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Skokinarciarskie.pl Strona Główna -> Tylko skoki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 43, 44, 45  Następny
Strona 1 z 45

Skocz do: