| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Tande Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 19.11.2004, 13:05 Temat postu: Wspomnienia, prognozy i analiza wyników... |
|
|
Witam ponownie !
Żeby tradycji stało się zadość, odświeżam swój temacik. Może i nie robiłbym tego gdyby nie fakt, iż pokrewny temat dotyczy...prognoz przed sezonem Dlatego też pozwoliłem sobie otworzyć ponownie ten temat, skoro cieszył się podczas poprzednich 2 zim niezłym powodzeniem.
No i zapraszam do współpracy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tande Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 19.11.2004, 13:06 Temat postu: |
|
|
Łorany !
To już 2 lata tu jestem.
Może wreszcie ktoś z adminów odchudzi moją sylwetkę  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tande Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 23.11.2004, 10:03 Temat postu: |
|
|
Trudno kurde obstawiać przed pierwszymi zawodami. Tak naprawdę nie wiadomo, w jakiej formie są poszczególni zawodnicy. Na treningach skaczą na różnych skoczniach, różnych rozbiegach.
U Niemców raczej bez większych zmian - jeszcze niedawno największe gwiazdy niemieckiej drużyny, tj. Hanni i Martin, są dalecy od swojej wysokiej formy. U Finów i Austriaków - zawsze ktoś w czubie się znajdzie. Norwegowie - myślę, że i w tym roku sporo namieszają (może nawet więcej). U nas zaś...poza Małyszem nie mamy nikogo ze światowej czołówki. Oby tylko pozostali nasy reprezentanci zaczęli skakać lepiej, niż w słabych występach z lat ubiegłych (na palcach jednej ręki można było policzyć udane występy Bachledy, Rutkowskiego etc.).
Ja już nie mogę się doczekać pierwszych relacji  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tande Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 23.11.2004, 15:32 Temat postu: |
|
|
Niektórzy apetyty już robią. Petersen - 152 m , Morgenstern - 149 w skokach treningowych. Inni też łapią się na ponad 140 m. Pewnie w zawodach obniżony zostanie rozbieg... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kukka Pupilek na forum

Dołączył: 27 Wrz 2004 Posty: 570 Skąd: Lublin /Helsinki/Kopenhaga
|
Wysłany: 23.11.2004, 15:39 Temat postu: |
|
|
Petersen...trochę podobno nierówny... Mika Kojonkoski wśród fawortów wymieniał Mattiego Hautamaki , patriotyzm nie pozwala mi nie wierzyć w Małysza.... Na razie obstawiam tylko tak, bardzo ostrożnie: na podium będzie Fin i Norweg :happy: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dusia Łoś na forum

|
Wysłany: 23.11.2004, 17:21 Temat postu: |
|
|
| ja myśle ze otwarcie sezonu moze przynieś jakaś neispodzianke!Faworyci mogą sie spalić!Hm ja licze podium hm polak,austryjak i fin kolejnosć dowolna,na dalszych miejscach norwegowie ale w ścisłej czołówce!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kukka Pupilek na forum

|
Wysłany: 23.11.2004, 17:25 Temat postu: |
|
|
Dusia, to w Kuusamo , a pokusisz się o prognozę długoterminową? A tak btw i out of... w podpisie masz zdjątko z webkamerki stamtąd skąd się domyślam :wink: ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tande Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 24.11.2004, 11:09 Temat postu: |
|
|
Życie Warszawy/TK/24 listopada 2004 08:43
Kojonkoski stawia na Małysza
Zdaniem Miki Kojonkoskiego, fińskiego trenera norweskich skoczków narciarskich, głównymi faworytami rozpoczynającego się w piątek sezonu Pucharu Świata będą: Adam Małysz, Janne Ahonen i Roar Ljoekelsoey - czytamy w "Życiu Warszawy".
"Ahonen nigdy nie był tak mocny jak obecnie. W czołówce powinni zagościć na dobre Noriaki Kasai i Thomas Morgenstern. Nie widziałem jeszcze Małysza, ale jego wyniki z Letniej Grand Prix zapowiadają, że znów może być piekielnie trudny do pokonania. To na razie mój główny faworyt" - powiedział Kojonkoski. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tande Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 24.11.2004, 13:14 Temat postu: |
|
|
Super Express 07:45
- Jak się nie ma nic pod nartami, to trudno daleko polecieć - ta złota myśl Adama Małysza mówi wszystko o loteryjności skoków narciarskich. W Kuusamo, gdzie w piątek i sobotę rozegrane zostaną pierwsze zawody, na brak wiatru, czyli tego czegoś pod nartami, nie można narzekać. Czasami jest go nawet za dużo - czytamy w "Super Expressie".
Polski skoczek, który dziś odlatuje do Finlandii, jest faworytem zawodów. Wszyscy mają w pamięci jego wspaniałe wyniki w letniej Grand Prix, gdy wyprzedził rywali o "kilka lat świetlnych".
Małysza w Kuusamo może pokonać tylko wiatr lub... Sigurd Pettersen. Norweg podobno skoczył na treningu 152 metry.
- Ja też przed rokiem skoczyłem tak daleko - mówi polski as. - Tyle że dowiedziałem się o tym podczas rozmów telefonicznych z przyjaciółmi oraz z gazet, podczas gdy skakałem w Kuusamo o kilka metrów bliżej. Dlatego do tych rewelacji podchodzę z rezerwą.
Pamiętam, jak półtora roku temu doszły pogłoski, że na treningach przed MŚ jakiś dziennikarz usłyszał okrzyki polskich trenerów w słuchawce, że...właśnie Małysz przeskoczył skocznię. Jak się potem okazało...musiałbyć to prawda ! :happy: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tande Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 24.11.2004, 13:16 Temat postu: |
|
|
| Jutro bodajże pierwsza odsłona, czyli kwalifikacje do piątkowego konkursu. Tak raczej powinno być. Ciekaw jestem, czy gdzieś to w tv pokażą... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kukka Pupilek na forum

|
Wysłany: 24.11.2004, 13:47 Temat postu: |
|
|
| Kwalifikacje miały być o 18.00 na Eurosporcie.... Chyba, że się coś zmieniło... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
misia(svenka) Kot na forum

|
Wysłany: 24.11.2004, 14:02 Temat postu: |
|
|
hmmmm ciężko powiedzieć przed sezonem kto może wygrać,ale ja myśle,że w czołówce będzie Adaś,Ahonen(nietety),Thomas Morgenstern i oczywiście Bjoern Einar Romoeren
Tak się cieszę, że zaczyna się sezon !!!To już w piątek!!!!!!Extra |
|
| Powrót do góry |
|
 |
misia(svenka) Kot na forum

|
Wysłany: 24.11.2004, 14:04 Temat postu: |
|
|
nie chce być LESZCZEM!!!!!!!!!!!!!!!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cuore_azzurro Król forum

|
Wysłany: 25.11.2004, 17:23 Temat postu: |
|
|
Tande, nie wiem czy ten temacik przetrwa, bo już istnieje bardzo podobny...
dla mnie czolówka tego sezonu to : Ahonen, Hautamaki, Hoellwarth, Morgenstern, Norwegowie i Malysz..
| Kukka napisał: |
Kwalifikacje miały być o 18.00 na Eurosporcie.... Chyba, że się coś zmieniło
|
zmieniło sie tyle, że kwalifikacje odwołano..
| misia(svenka) napisał: |
nie chce być LESZCZEM!!!!!!!!!!!!!!!
|
kazdy kiedyś był leszczem, ale to mija  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tande Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 28.11.2004, 14:39 Temat postu: |
|
|
[quote="Katarzynkaa"]Tande, nie wiem czy ten temacik przetrwa, bo już istnieje bardzo podobny...
To już kwestia adminów, Andriew i spółki.
Przez 2 zeszłe sezony zakładałem ten temat. Skoro obecny "podobny" już się zdezaktualizował (prognozy przed sezonem w tytule) to...w sytuacji olania mojego tradycyjnego temaciku przez większość - nie będe się upierał. Niech tylko przykleją coś aktualnego, dotyczącego podstawowego tematu związanego z aktualnymi wydarzeniami na skoczniach.
Teraz o sytuacji w PŚ - no niestety: TOTALNA KLAPA
Małysz skaczący prawie 40 m krócej od zwyciężcy - to nie wróży nic dobrego. Nasi pozostali skoczkowie - również, jak "worki z piaskiem". No i co dalej, panie Kuttin ? :boje:
Dzisiejsze kwalifikacje - niestety dalszy powód do trwogi. Adaś wraca do skakania sprzed 6 sezonów, czyli skakania marudera. Oj niedobrze, niedobrze.
Tak utytułowany zawodnik, będąc w słabszej formie, powinien trzymać się szerokiej czołówki...a to co na razie się dzieje, nie napawa optymizmem. Oby było lepiej
Na razie hitem na skoczni jest Ahonen , który teraz skacze, jak Małysz sprzed 2-4 sezonów.
Wierzę, że nasz Mistrz wróci do czołówki. Czy jednak można wierzyć, że prędko znajdzie się jakiś jego następca ? Na razie nowy trener nic nie zrobił w tym względzie, co widać po bardzo mizernych występach naszych "nielotów" :ysz:
Tłumaczenie, że skakali do tej pory tylko na K-90 to marna wymówka. Większość innych skoczków też tak miała a jednak potrafią dolatywać do minimum 120 metra. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cuore_azzurro Król forum

|
Wysłany: 28.11.2004, 18:25 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
Małysz skaczący prawie 40 m krócej od zwyciężcy - to nie wróży nic dobrego
|
to dopiero poczatek..
Nasi pozostali skoczkowie - również, jak "worki z piaskiem".
|
czyli jak zwykle..
Na razie hitem na skoczni jest Ahonen , który teraz skacze, jak Małysz sprzed 2-4 sezonów
|
oby tak dalej.. :happy: :happy: :happy:
Wierzę, że nasz Mistrz wróci do czołówki. Czy jednak można wierzyć, że prędko znajdzie się jakiś jego następca ? Na razie nowy trener nic nie zrobił w tym względzie, co widać po bardzo mizernych występach naszych "nielotów"
|
Małysz sobie poradzi... nie zawsze mozna być najlepszym, czasami przychodzi kryzys.. ale Małysz jest takim zawodnikiem, który potrafi wyjśc z kryzysu..
a co do kuttina, to daj mu troche czasu..
Tłumaczenie, że skakali do tej pory tylko na K-90 to marna wymówka. Większość innych skoczków też tak miała a jednak potrafią dolatywać do minimum 120 metra
|
może i tak.. ale żauważ, ze Finowie, Norwegowie, Niemcy, Austriacy, Japonczycy, Szwajcarzy i Amerykanie.. przyjechali do Kuusamo wczęśniej i mieli okazje skakać na Ruce, nie to co Polacy.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quasia Król forum

Dołączył: 28 Mar 2004 Posty: 16777210 Skąd: Ząbkowice Śl./Abbotsford B.C.
|
Wysłany: 28.11.2004, 18:34 Temat postu: |
|
|
Wierzę, że nasz Mistrz wróci do czołówki. Czy jednak można wierzyć, że prędko znajdzie się jakiś jego następca ? Na razie nowy trener nic nie zrobił w tym względzie, co widać po bardzo mizernych występach naszych "nielotów"
|
Nie da się zrobić z naszych nielotów takich skoczków jak np. Austriacy w kilka miesięcy.
Tłumaczenie, że skakali do tej pory tylko na K-90 to marna wymówka. Większość innych skoczków też tak miała a jednak potrafią dolatywać do minimum 120 metra
|
Może i marna, ale ja myślę że może coś w tym być. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tande Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 29.11.2004, 00:54 Temat postu: |
|
|
Co tu więcej pisać. Najlepiej przeczytajcie sobie, co powiedział AM po zawodach. On nigdy nie owija w bawełnę. Czy w formie czy bez to Mistrz.
http://sport.gazeta.pl/zima/1,35546,2417194.html
Mam dać czas Kuttinowi ? Ok. Niech będzie
Powiedzmy tak...do Bischo. Jak Adaś tam nie będzie pukał do podium zawodów to Kuttin niech spada  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tande Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 10.12.2004, 09:59 Temat postu: |
|
|
Wstyd Drodzy Państwo ! Wstyd!
Jeśli dwaj zawodnicy sami poddają się i rezygnują z występu w zawodach PŚ to świadczy to o ich braku ambicji i woli walki. Jak się jest zdrowym a tylko w słabszej formie, ale za to wybranym spśród wielu skoczków, nie skłąda się broni przed walką. Nawet skacząc tak, jak obecnie Rutkowski i Skupień, zawsze warto spróbować. To jest sport. To zxabawa dla ambitnych. Nawet jadąc bez formy można "popełnić błąd w złym skakaniu" i oddać dobry skok kwalifikując się do konkursu.
Tego jeszcze nie było. Wstyd panowie Rutkowski i Skupień :ysz: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maggiee1985 Król forum

|
Wysłany: 11.12.2004, 23:01 Temat postu: |
|
|
| myślę,że Ahonen ma szanse,małysz też... |
|