| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Andre Tygrys na forum

|
Wysłany: 2.2.2009, 22:14 Temat postu: |
|
|
| Ten Kowalczyk to bardzo tajemnicza postać. 31-letni już Polak, który skacze na nartach w barwach Stanów Zjednoczonych... Najlepszy wynik osiągnął w whistler, w FIS Cup, był 22 w ubiegłym roku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 3.2.2009, 00:41 Temat postu: |
|
|
| Kowalczyk to emigrant mieszkający w Chicago, ostatnio chyba przypomniał sobie o rodzinnych stronach i często skacze w zawodach w Europie środkowej. Wydaje mi się, że sam finansuje sobie te starty i wyjazdy, bo skoczkiem jest miernym, ale zapewne odwiedza przy okazji rodzinę. Wiem, że z Kowalczykiem skakał też w Chicago jakiś inny Polak, ale nie pamiętam nazwiska. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 25.2.2009, 17:19 Temat postu: |
|
|
Nawet na Uniwersjadzie nie dajemy sobie rady. Chociaż 4 miejsce jest
24.Tomisław Tajner (Polska) 75.0 i 83.0 . Jedynie Bachleda (10) pokazał jakiś dobry poziom.
Koreańska drużyna zdobyła złoto  _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
Wysłany: 25.2.2009, 23:44 Temat postu: |
|
|
Nie chce mi się już liczyć, który to medal dla Korei na Uniwersjadzie, ale nie da sie ukryc, że ta impreza to ich specjalność. Ogólnie Korea bardzo powaznie traktuje Uniwersjadę, wysyłając swoich najlepszych reprezentantów we wszystkich konkurencjach o czym świadczy ich wysokie, trzecie miejsce w klasyfikacji medalowej - łącznie 26 krążków (12 złotych) przy dziesięciu medalach Polski (0 złotych).
Co do konkursu drużynowego to wypada nam tylko usiąść i płakać. Czego jak czego, ale tego medalu byłem po prostu pewien. Nawet Pochwała miernie wcześniej skaczący stanął na wysokości zadania, Bachleda pobił rekord skoczni, a taki Tonio skacze 75 metrów... No ręce opadają.
Dzień wcześniej nie uczestniczył w żadnej serii treningowej, co może świadczyć o tym, że miał jakieś problemy ze zdrowiem i stąd taka słaba dyspozycja, ale to tez go nie usprawiedliwia. Jak zobaczyłem te wyniki rano to myślałem, że coś rozwalę, taki byłem wściekły. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 28.2.2009, 21:37 Temat postu: |
|
|
Dziś Polska czwarta na MŚ Najlepszy wynik w historii polskich skoków.
Trochę żal, że nie ma medal, ale i tak jest super
Dawno nie pamiętam polskiej drużyny tak równo skaczącej. Nie mozna powiedzieć, że któryś z nich w jakimś pojedynczym skoku coś zawalił.
Myślę, że te mistrzostwa za sprawą właśnie tego sukcesu drużyny i czwartego miejsca Kamila można uważać za udane. Czy ktoś spodziewałby sie (pamiętając o formie Adama i jego nikłych niestety szans na medal) takich wyników? Dobrych skoków naszych chłopaków w drużynówce? _________________ \ i /
>> Nigdy nie można stchórzyć, gdy widzi się już granicę własnych marzeń << |
|
| Powrót do góry |
|
 |
.:Schlieri_fan:. Diabełek forum

|
Wysłany: 28.2.2009, 21:54 Temat postu: |
|
|
Ja nie spodziewałam się
hehe Szaranowicz i Polo fajnie sobie wydumali, żeby skoki odwołać po 1 serii wtedy byłby medal...
zabrakło tylko 5,5m TYLKO! żeby Okabe tak nie zaszalał to było by cudownie, ale nie ma co gdybać jest jak jest i trzeba sie cieszyć z tego
4 miejsce dla Polaków, oby tak dalej i jeszcze lepiej
Nie pamiętam takiej sytuacji, żeby Polska walczyła o podium w drużynówce xD a już tym bardziej na MŚ... zwsze było gdybanie czy w ogóle się przedostaniemy do 2 serii  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 28.2.2009, 22:02 Temat postu: |
|
|
Można powiedzieć, że w Sapporo dwa lata temu też była szansa na podium, ale tam zawiedli zwyczajnie. Teraz ta sytuacja nie miała miejsca, bo walczyli dzielnie, skakali równo, nie było wpadek. I to jest najbardziej cieszące, że potrafili się tak zmobilizować i w dobrym stylu wywalczyli tą 4 pozycję. _________________ \ i /
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 21.3.2009, 22:27 Temat postu: |
|
|
Historyczny dzień, a tu cisza....
???
Nie spodziewałam się 2go miejsca. Najwyżej 5-6,a tu niespodzianka
Aż chciałoby się napisać...Dlaczego tak późno. (ew.) Dlaczego sezon już się skończył Wszyscy dzisiaj pokazali wielką klasę. Szkoda, że tak późno. Nasi przed Austrią i innymi potęgami jak Finlandią, Japonią, Niemcami.. Szok/ _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 21.3.2009, 22:44 Temat postu: |
|
|
Cóż tu mówić - KOCHAM ICH
Wracam z uczelni a tu taka niespodzianka. Jak mi tata to powiedział to myślałam, że mnie wkręca. Ale nie ... jednak to rzeczywistość ...
Polacy końcówkę sezonu mają bardzo dobrą. Nie pamiętam sytuacji, żeby nasi zawodnicy w konkursach drużynowych byli tacy równi.
Eh, aż mi żal, że nie pojechałam do Planicy tak jak planowałam ... człowiek czasem jest taki głupi i wybiera bzdety (tutaj: szkolenie zawodowe najgłupsze jakie mogło być) ...
A dodam jeszcze, że Łukasz Kruczek moze ten sezon w wykonaniu naszych skoczków zaliczyć na plus. Rewelacji nie było z początku, ale końcówka jest bardzo przyzwoita ... A to daje duże nadzieje przed kolejnym, ważnym sezonem ... _________________ \ i /
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 21.3.2009, 22:52 Temat postu: |
|
|
Co do Kruczka, to podczas wywiadu dla Wiadomości, podbiegł Kamil i rzucił mu się na szyję  _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 21.3.2009, 23:14 Temat postu: |
|
|
Własnie słyszałam, a może gdzieś to jest nagrane, jakiś link do tego wydarzenia .... macie coś? _________________ \ i /
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
.:Schlieri_fan:. Diabełek forum

|
Wysłany: 22.3.2009, 21:23 Temat postu: |
|
|
| Nadine napisał: | | Wszyscy dzisiaj pokazali wielką klasę. Szkoda, że tak późno. |
Lepiej późno niż wcale, ja już po pierwszym skoku Kamila powiedziałam mamie (bo oglądałam z nią skoki) że staniemy na podium, że będziemy walczyć o nie, a ona mi nie uwierzyła powiedziała, że nie mamy szans, że są Norwedzy, Finowie, Austriacy i Rosjanie, którzy spisywali się świetnie.
Ale ostatecznie udało się nam i staneliśmy na drugim stopniu podium Cudownie jest oglądać jak nasi wpisują się w historię, nie potrafię nawet moje zadowolenie opisać słowami. Dla takich momentów jak te warto żyć  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 22.3.2009, 21:45 Temat postu: |
|
|
I kolejny raz nasi zawodnicy (Adam i Kamil) spisali się bardzo dobrze. Optymistycznie patrzę na przyszły sezon. _________________ \ i /
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walther W. Moderator

|
Wysłany: 22.3.2009, 21:54 Temat postu: |
|
|
| Co ważne, w Grand Prix tego lata nasze Kruki Orzełka.. eee... Orły Kruczka będą startować w sześciu! Praktycznie cała kadra A będzie miała szansę rywalizować z najlepszymi. A kadrę widzę taką: Małysz, Stoch, Hula, Rutkowski, Śliż, M. Kot. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 22.3.2009, 21:57 Temat postu: |
|
|
A rzeczywiście zwiększa się nam kwota startowa, nie zwróciłam uwagi.
Skład: Małysz, Stoch, Hula, Rutkowski, Sliż, Kot chyba jest najabrdziej optymalny na teraz. _________________ \ i /
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koleszkowiec Soba Diabełek forum

|
Wysłany: 23.3.2009, 10:12 Temat postu: |
|
|
Czasem może Miętus  _________________
BENNY BENASSI - HYPNOTICA
LEĆ ADAM! LEĆ!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 23.3.2009, 10:55 Temat postu: |
|
|
Oby w następnym sezonie było jeszcze lepiej
A Kamil może w końcu się ustabilizuje/ał jak należy. _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 23.3.2009, 18:00 Temat postu: |
|
|
| Ja bym jedno miejsce zererwował już dla Murańki, najwyższy czas myślę, aby zaczął rywalizować w zawodach najwyższej rangi. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koleszkowiec Soba Diabełek forum

|
Wysłany: 24.3.2009, 16:17 Temat postu: |
|
|
Ale to tak max parę razy w sezonie. Myślę, że w COC powinien skakać w przyszłym sezonie ciągle. _________________
BENNY BENASSI - HYPNOTICA
LEĆ ADAM! LEĆ!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|