| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Hautka Tygrys na forum

|
Wysłany: 16.3.2005, 23:44 Temat postu: |
|
|
Piękne są jego tejsty: "konkurs będzie kontynuowany od nowa..." to ma głębię ...a o co chodzi z mijeharu?  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justynka Moderator

Dołączył: 31 Gru 2002 Posty: 4521 Skąd: Lubin / WrocLove / Sapporo ^^
|
Wysłany: 17.3.2005, 19:04 Temat postu: |
|
|
| pan Snopek tak powiedzial ;P |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 7.5.2005, 19:20 Temat postu: |
|
|
Snpek śmieszny jest - jak jechałam do Zakopca to go widziałam na dworcu i się zaczęłam wydzierać: "Mamo, mamo, zobacz, redaktor Snopek!", to uciekł  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cuore_azzurro Król forum

|
Wysłany: 7.5.2005, 22:39 Temat postu: |
|
|
czyżby nieśmiały?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justynka Moderator

|
Wysłany: 8.5.2005, 23:57 Temat postu: |
|
|
| pewnie czyta to forum i pomyslal, ze Ania kciala go zbic ;P |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 13.5.2005, 21:25 Temat postu: |
|
|
| E nie, do niego to ja akurat nic nie mam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justynka Moderator

|
Wysłany: 13.5.2005, 23:33 Temat postu: |
|
|
| mimo wszystko i tak nie wiedzial, ze ty to ty ;P |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 14.5.2005, 11:17 Temat postu: |
|
|
Ale większość fanek jest niebezpieczna, więc jego ewentualne lęki byłyby uzasadnione  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justynka Moderator

|
Wysłany: 14.5.2005, 12:29 Temat postu: |
|
|
| ehhhh...... to kto go ukarze za tych starych dziadkow i w ogole?! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 14.5.2005, 15:30 Temat postu: |
|
|
| A co, masz ochotę? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justynka Moderator

|
Wysłany: 15.5.2005, 11:03 Temat postu: |
|
|
pierwsza w kolejce  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 29.6.2005, 18:19 Temat postu: |
|
|
No to proszę bardzo. Masz już pomysł na jakieś wymyślne tortury?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justynka Moderator

|
Wysłany: 21.7.2005, 14:14 Temat postu: |
|
|
| mam dla niego nagrode, niech walnie trenerom japonskim pare razy...... ;////////// |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 1.8.2005, 16:52 Temat postu: |
|
|
| Co Ty ich tak nie lubisz? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nori Kot na forum

|
Wysłany: 7.8.2005, 18:18 Temat postu: |
|
|
komentarz moze być tylko jeden - tragedia, proponuję aby do kadry wrócili Saitoh, Harada i Y. Kasaya, obawiam się że zimą też nie będzie wesoło i nie pomogą nawet Kasai i Ito., nad japońskimi skokami zawisły czarne chmury , a najgorsze jest to, że nie widać wiatru ktory by je pogonił, mam nadzieje że moja przepowiednia się nie sprawdzi, ale patrząc realnie to jJaponczycy nie mają szans na jakikolwiek medal drużynowa, a i indywidualnie może jedynie Ito będzie w 15PŚ, a letnie GP zdaje się to potwierdzać
szkoda |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 8.8.2005, 18:28 Temat postu: |
|
|
Harada to chyba jest w którejś kadrze i nawet wygrywa krajowe zawody, ale z Kasayą byłoby chyba gorzej...
Ja tak się teraz pocieszam, że może po prostu nie mogą trafić na odpowiedniego trenera. Spójrzmy na przykład na Norwegów: w chwili obecnej doskonale widać, że potencjał mają. To dlaczego przez tyle lat o czołówce mogli tylko marzyć? Bo popełniali poważne błędy w szkoleniu. A żeby je naprawić, potrzeba czasu. Yliantyli nie ufam - prowadził już tyle drużyn, a żadnej nie poprowadził do naprawdę wielkich sukcesów (no w każdym razie ja tego nie pamiętam). Ale jakby sprowadzić do Japonii przykładowo... Kojonkoskiego (podobno po Turynie ma ochotę na przeprowadzkę), to może pomógłby im pokazać, że tak naprawdę to tam aż się roi od zdolnych zawodników, którzy po prostu nie mieli okazji się pokazać szerszej publiczności. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nori Kot na forum

|
Wysłany: 8.8.2005, 19:09 Temat postu: |
|
|
| Może się myle, ale w Norwegii generalnie startowala młodzież, a Japonczycy od niemal 15 lat maja stałą kadre 5 skoczkow, w zawodach debiutują 30 latkowie, którzy na arenie międzynarodowej nie osiągneli nic. Obecnie już duzo lepiej wygląda sytuacja w Polskiej kadrze. W zarządzaniu japońskimi skokami są ogromne blędy, zaniedbania, nie wiem, nie jestme tam trudno powiedzieć, ale zamiast stawiać na nowych zawodników w Letnim GP, żęby oswoili się z Europą, to sobie skaczą Myjahira, Funaki, Higashi,Okabe rezultaty jakie są każdy widzi. Problemy są poważne . między 93 a 03 r zrobili kilkanaście medali na MŚ i IO i chwała im za to, ale jak długo można ich trzymać w kadrze, poza tym sami powinni wiedzieć kiedy odejść. Nie wiem czy jedne Kojonkoski coś zmieni, czy poprostu ten sport schodzi na bok i ważniejszy jest Beckam od Haarady czy Kasai, generalnie społeczeńśtwo japońskie zdziwaczało ostatnio. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 8.8.2005, 19:47 Temat postu: |
|
|
Pisałam już o tym na temacie o juniorach - moim zdaniem decyduje tutaj japońska mentalność, a dokładniej szacunek Japończyków do starszych osób. Oni po prostu za bardzo szanują tych starszych zawodników, by tak po prostu powiedzieć: "Sorry, Nori, latka lecą, chyba czas kończyć karierę". Szczególnie jeśli udaje im się jeszcze od czasu do czasu przyzwoicie skoczyć. Oni sami muszą powiedzieć "dość" i po prostu odejść. Młodych zdolnych nie jest wcale tak mało. Oni po prostu nie mają doświadczenia, przez co w zawodach wypadają słabiej niż Ci starsi. Nie zdobywają go, bo po co wysyłać ich na zawody "na pożarcie", skoro Ci starsi moga pojechać i zdobyć parę punktów. I tak koło się zamyka. Czasem zdarzą się wyjątki, jak np. Daiki czy Hiroki, którzy nie wiem jakim cudem dostali się do kadry (i tutaj zobacz: Daiki w PŚ skakął zdecydowanie więcej niż Hiroki i od razu widać rezultaty - sądzę, że ich taleny są porównywalne, tylko Yamadzie najnormlanie w świecie brakuje oskakania i pewności siebie w rywalizacji ze światową czołówką) czy też Taku Takeuchi, który nie mial zamiaru czekać na 30. urodziny, by zadebiutować w kadrze i wyjechał trenować do Finlandii. Rezultaty widać od razu - jest w czołówce krajowej.
Przyzwycziłam się już do tej starej japońskiej generacji, na nich się wychowałam (do dziś z rozrzewnieniem wspominam, jak to jako siedmiolatka oglądałam igrzyska w Nagano, kiedy kibicowałam Peterce - bo miał fajne nazwisko - a wygrał Funaki, przez co byłam okropnie zrozpaczona), ale przecież oni w końcu muszą odejść. Po nich przez pewien czas na pewno będzie pustka. Sezon, może dwa. Młodzi będą się musieli nieco oskakać, przyzwyczaić do nowej dla nich sytuacji, że teraz wszystko zależy od nich, że mistrzowie są na emeryturze. Ale w końcu Japonia wróci do czołówki.
Tylko kiedy to będzie...? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 1.9.2005, 08:59 Temat postu: |
|
|
Teraz już nie będzie takich wywodów, same konkrety
28. Takanobu Okabe (121m, 119m; 225pkt) <- no cóż, drugi skok zepsuł... Szkoda tych pięciu miejsc w tył.
30. Hiroki Yamada (120m, 115m; 216,5pkt) <- znów drugi skok... Co prawda spadek tylko o trzy poozycje, ale o dlatego, że nie było gdzie dalej spadać.
35. Kazuyoshi Funaki (117,5m; 108pkt)
38. Hideharu Miyahira (116,5m; 106,2pkt)
To już bez komentarza, bo co tu komentować... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania Maskotka forum

|
Wysłany: 25.11.2005, 16:35 Temat postu: |
|
|
(w tle marsz pogrzebowy)
Gdyby nie Tsuyoshi i to, że Daikiemu tak dobrze szło w zesłym sezonie, to nie byłoby Japończyków w konkursie...
Co ten Kojonkoski najlepszego zrobił? Trzeba było zostawić Norwegów i jechać do Japonii! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|